Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

NAVON N750

Zde řešíme všechny modely navigací NAVON - např. N250/N350/N450/N460/N470/N560/N650

Re: NAVON N750

Příspěvekod delfin v 14 zář 2010 11:06

Zdravím, včera jsem koupil v Entershopu Navon 750. Vše jede, ale nedaří se mi rozchodit směrové tabule a jízdní pruhy. U starého Mia s Igo 8.3 vše jelo bez problémů a na zapnutí byly ikonky. poradí mi prosím někdo lopatisticky co udělat? Dík moc.
delfin

Příspěvekod SvoDa v 14 zář 2010 11:37

otázka je, na kterých dálnicích to testuješ a jaké máš mapy. jestli Navteq, tak tam je těch návěští poskrovnu, ale zkus si udělat průlet po Praze nebo po Vídni a určitě nějaké objevíš, máš-li je tedy v menu zaplé pro zobrazování
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod delfin v 14 zář 2010 11:51

Díky za tip, mapy jsou původní, originál od entershopu, takže nevím. Zkoušel jsem to v Brně, kde mi staré Mio a Ceda bez problémů fungovaly na IGO 8.3. Takže by to znamenalo natáhnout jinou sadu map? Dík
delfin

Příspěvekod fmilan v 14 zář 2010 12:07

V originálu jsou opravdu mapy Navteq. Je pro ně i licence. Jiné ti tam bohužel nepojedou.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod delfin v 14 zář 2010 12:19

jj, už jsem to zkoušel průletem, v Praze něco ukázal, ale Brno je mrtvé. Takže musím vyzkoušet úpravu. Pokud by měl někdo tip, budu vděčný. Díky.
delfin

Příspěvekod SvoDa v 14 zář 2010 12:29

Úprava by spočívala snad jen ve výměně map za třeba CEDA nebo TA, které sice mají návěští habakuk, ale jednak ti k nim chybí licence a druhak, mapy Navteq mají oproti jmenovaným mnoho jiných předností, že se dají cedule oželet ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod addam v 14 zář 2010 12:31

To je jednoduché - pokud chceš mít kompletní čísla popisná v 99% ČR, tak používej mapy od NAVTEQ.
Pokud nechceš čísla popisná a je pro Tebe důležitější mít v mapě více míst kde se zobrazí jízdní pruhy, tak používej mapy od TeleAtlas, případně CEDA.
Pokud chceš používat různé sady mapových podkladů, tak používej MapChanger ;)
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod delfin v 14 zář 2010 12:52

Navigovat se až na číslo popisné je bomba, ale pokud si občas zazmatkuješ na sjezdech a víceproudých silnicích a na záda ti bliká nervozní bavorák, tak občas tuto vymoženost oželíš a budeš vděčný za avizo na správný jízdní pruh. prosím pokopneš mne ještě k tomu MapChengeru? Jinak jsem uvažoval o spouštěči, který by mne pustl na IGO 8,3 a moje staré mapy, ale byla by to škoda dělat krok zpět. Díky.
delfin

Příspěvekod SvoDa v 14 zář 2010 13:25

delfin píše: pokud si občas zazmatkuješ na sjezdech a víceproudých silnicích a na záda ti bliká nervozní bavorák, tak občas tuto vymoženost oželíš a budeš vděčný za avizo na správný jízdní pruh. .

K tomu, abys věděl kam máš jet neslouží snad jen návěští na displayi, ale to velké plechové na samotné silnici a pak taky hlasové navigační pokyny z tvého přístroje, a když už se chceš koukat v této stresové situaci na display, tak je tam šipka příštího a popř. i přespříštího manévru a vzdálenosti k nim a nikoliv bezvýznamná je tam ta oranžová čára tvé naplánované trasy :mrgreen:
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod jardas v 21 zář 2010 20:28

addam píše:Nechci nic slibovat a nechci aby mě následně někdo chytal za slovo, ale i přesto bych chtěl s radostí oznámit, že jsem dostal informaci o tom, že pravděpodobně příští týden bych měl dostat od výrobce na testování nový firmware, který by měl řešit citlivost zapínacího tlačítka ;)

Je už něco nového ohledně firmware viz. výše ? Díky.
MIO P560
Navon N750
jardas

PředchozíDalší

Zpět na NAVON - specifické postupy