Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Mio Moov - OBNOVA PRI SOFTVEROVYCH PROBLEMOCH

Zde řešíme všechny modely navigací MIO - např. C510/C710/C250/C320/C520/C720/MOOV...

Mio Moov - OBNOVA PRI SOFTVEROVYCH PROBLEMOCH

Příspěvekod dwnldr1 v 07 led 2010 01:43

Zdravim Vas,
som nováčikom na fóre z hľadiska prispievania.

V prvom rade sa chcem poďakovať užívateľom Ivo K,amatér,vovi,addam,že boli ochotný dať sa do reči s nováčikom resp. snažiť sa mi pomôcť ! ĎAKUJEM

Tento návod som tu ešte nenašiel,dúfam,že ho píšemv súlade s pravidlom tohoto fóra.Ak by som tým niekomu bral z úst chlieb resp.ak nepíšem,,ako sa má,,prosím o zmazanie celého príspevku.

Aby som neodbočoval...Našiel som tu zopár návodov a rád,ako spojazdniť zariadenie Mio Moov,pri problémoch,ktoré sa stávajú pri zásahu na ,,My Flash Disk,,.To znamená odstránenie,premenovanie,nesprávna editácia kľúčových súborov ako ,, Device.xml,PATHS.xml,Appstartupsec.exe,Appstartupsec.ini. V tomto prípade sa zariadenie nespúšta ako má,resp. po oranžovej obrazovke niet ďalej cesty a naviagácia nekomunikuje s PC.V týchto prípadoch sú odporúčania ako :

- Skúsiť navigáciu spojazdniť vďaka SD karte a scriptom/unlockom,ktoré majú byť na nej na základe určitých parametrov
- Nechať vybiť batériu a znova zariadenie zapnúť/pripojiť k PC
- Hrať sa s vypínačom a jeho polohou ON-OFF-RESET
- Iné odporúčanie vám určite poradia tunajší fantastický členovia
- Autorizovaný servis resp. addam


POSLEDNÁ MOŽNOSŤ JE NAHRANIE NOVÉHO FIRMWARE /,,tzv.základného softwéru,,/ DO ZARIADENIA.Niektoré navigácie,PDA,majú túto možnosť ľahko prístupnú na základe stlačenia rôznych kombinácii kláves a otvorenie BOOT MENU /,,tzv.štatovacieho-servisného menu/, Mio Moov toto menu tak ľahko prístupné nemá,ale predsa je možnosť...

UPOZORNENIE : JE SAMOZREJMÉ,ŽE TENTO POSTUP JE OTESTOVANÝ MNOU OSOBNE A PLNE FUNKČNÝ!NAKOĽKO BUDEME CHVÍĽKU PRACOVAŤ AJ S HARDWÉROVOU STRÁNKOU PRÍSTROJA,NEZODPOVEDÁM ZA ŽIADNE POŠKODENIA,KTORÉ SI SPôSOBÍTE NA /už aj tak polo K.O./ NAVIGÁCII !! TENTO ZÁKROK VYŽADUJE MINIMÁLNU TECHNICKÚ ZDATNOSŤ,STREDNÚ PRESNOSŤ,MAXIMÁLNU ZODPOVEDNOSŤ.NEPÚŠTAJTE SA DO TEJTO OPRAVY BEZHLAVO,VYSKÚŠAJTE NAJPRV VŠETKY SOFTWÉROVÉ MOŽNOSTI!!
TESTOVANÉ NA MOOV 330



CREDITS-KOMU ĎAKOVAŤ : HW mág zo zahraničného fóra SRELIOSKOZ + SW mág zo zahraničného fóra G ALIN.TENTO NÁVOD JE SKOMPLETIZOVANIE ICH NARIADENÍ.JEDINÁ MOJA ZÁSLUHA JE TESTOVANIE TOHOTO NÁVODU A JEHO PRESNÉ UVEREJNENIE SEM.SKÚŠAŤ S NABITOU BATÉRIOU

POSTUP :

NÁRADIE,ktoré nájde doma každý /môžte samozrejme improvizovať,píšem čo som ja použil/

Skrutkovač - malý....ešte menši....ak je možnosť,tak kríž.
Káblik - cca 10cm,obyčajný,hociaký
Ihlu - čim menšie ostrie-hrot,čím vačšie očko
Štipec - nejaký štipec,ktorý nám ,,podrží,, jeden koniec káblu na požadovanom mieste
Pinzeta
SD KARTA
FIRMWARE-resp. WIN CE
ZÁLOHA VÁSHO FIRMWAREu AK LEN EXPERIMENTUJETE /NEODPORÚČAM,NÁVODNA ZÁLOHU SEM ANI NEDÁVAM/
Ako prvé,je nutné stiahnuť si firmware-WIN CE pre vaše zariadenie:
Pre EU verzie :
Moov 300 :
Kód: Vybrat vše
http://www.gpspassion.com/upload2/MOOV300_winceimg.zip

Moov 330 :
Kód: Vybrat vše
http://www.4shared.com/file/189985580/6b5048ed/MOOV330_EU_ROM_V1000019.html

Moov 360 :
Kód: Vybrat vše
http://www.4shared.com/file/165538541/90b06686/MOOV_360_ROM.html


Súbory rozbalíme a skopírujeme na SD Kartu

1.Konce káblov ,,oblankujeme,, tj.odstránieme bužírku.Jeden koniec navlečieme cez očko do ihly a zamotáme ho,aby nevypadol.Sedliacky povedané,ako keby sme chceli šiť s káblom :) Druhý koniec len oblankujeme.

ROZOBRANIE /ukážka na videu+návod/

Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=ZLKSG3U2VYk


2.Vyberieme z Mia SD kartu,ak tam je.Zo spodu /kde je USB konektor/ má Moov malé šróbiky /Moov 330 má štyri/,ktoré vyšróbujeme.
3.Držíme Mio v ruke,pozeráme sa na USB konektor a SILNÝM ALE OPATRNÝM pohybom oddelíme prednú stranu /kde je display/ od zadnej /kde je reproduktor/
4.Spomínal som OPATRNE,pretože najprv musíme odpojiť kábel reproduktora,ktorý je krátky
5.Mámepred sebou na stole rozobrané Mio,displayom na stole.V pravom hornom a dolnom rohu odšróbujeme 2 šróbiky a ľavom dolnom rohu 1
6.Opatrne vyklopíme základnú dosku,ktorú sme odšróbovali.Vyklopíme ju žlava na pravo,ako keby sme listovali v knihe.OPATRNE,pretože základná doska je ešte spojená s displayom a aj to tak ostane...
7.Ako je zobrazené na videu,odlepíme lepiacu pásku
8.Ako je zobrazené na videu,oddelíme kryt
9.Dostali sme sa k cieľu,vidíme ,,stonožku,, s nálepkou Cobia.

BOOT OBRAZOVKA A NÁSLEDNÁ OPRAVA /ukážka na videu+návod/

Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=KKM7C_6UYkw


10.Vložíme kartu s WinCE
11.Chytíme náš vyrobený kábel a štipec
12.Jeden koniec káblu,kde nie je ihla,prichytíme štipcom o kostru. Napr.kostra USB konektora,ako je zobrazené na videu
13.Z ĽAVA DO PRAVA /ako sa v našich končinách číta...../ ODRÁTAME 9 NOHU-PIN ,,ČIPU,, COBIA O KTOROM SME HOVORILI VYŠŠIE
14.Zariadenie z polohy RESET presunieme na ON a súčasne priložíme maľu chvíľku našu ihlu k nohe-PIN
15.NABEHLA NÁM MODRÁ BOOT OBRAZOVKA
16.Ak sa tak nestalo,skúste to ešte raz.Funguje to.Chyby móžu byť : Zle načasovanie zapnutia a priloženia ihly k PINu,zlá kostra,zlý kábel...resp. problém je vo vás :)
17.Na modrej obrazovke vidíme 5bodov.Listovat mozme klepnutím na obrazovku.Výber-Potvrdenie je prenutie spíňača z polohy ON /kde je/ na polohu OFF /NIE NA RESET,ALE NA OFF,t.j jedno cvaknutie/ a naspať na ON.Tento úkon je dačo ako ENTER
18.Vyberieme /vačšinou/ prvú ponuku,t.j.
0=WinCE Upgrade a potvrdíme /OFF a naspať na ON/
19.Opat vidíme menu,tu vyberieme buď prvú alebo druhú ponuku.Na základe to,či chcete disk navigácie formátovať.t.j.
x=WinCE by SD MMC alebo x=WinCE by SD/MMC (Format) a potvrdíme /OFF a naspať na ON/

20.Inštalácia sa spustí,trvá asi 40sekúnd max. a ukončí sa hláškou ,,PLEASE RESTART YOUR DEVICE,, resp. podobné

Máte nainštalovaný nový WinCE,môžete zariadenie poskladať,pripojiť k PC,nahrať zálohu a opať ho použivať
dwnldr1
 
Příspěvky: 7
Registrován: 05 led 2010 17:17

Re: Mio Moov - OBNOVA PRI SOFTVEROVYCH PROBLEMOCH

Příspěvekod Jarouš v 07 led 2010 21:34

Nevidím v tom nic závadného,proto není důvod to mazat :!: Naopak v tom vidím přínos.Díky.
Akorát bych tě poprosil,aby jsi všechny další odkazy na nějaké linky dával do kódu.Teď jsem to za tebe udělal já.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Cubot P20
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor
 
Příspěvky: 5720
Registrován: 01 črc 2008 15:14
Bydliště: Liberec 30 - Vratislavice

Re: Mio Moov - OBNOVA PRI SOFTVEROVYCH PROBLEMOCH

Příspěvekod alky v 07 led 2010 22:00

Super návod, dúfam, že to nebudem nikdy musieť vyskúšať :-)
Môj preblém je nasledovný. Mám Mio moov 330 EEU, myslím že to je s 1GB pamäťou. Po problémoch s vypínačom som dal moovko reklamovať. V servise vymenili celú základnú dosku a vrátili mi Moov 330 plus, (má 2GB pamät) aj s mapami celej európy. Mio funguje dobre, problém nastal keď som doňho vložil kartu (aj čistú). Nabehla mi tá modrá bootovacia obrazovka s tými 5 bodmi. Ak ale naštartujem moovko bez karty, rozbehne sa miomap a potom vložím kartu, tak po uspaní a zapnutí mi normálne nabehne unlock a Igo.
Neviem či je to štandardné, alebo iba stačí stiahnuť hore spomenutý firmware WIN CE pre moov 330, nahrať na kartu a cez ponuku v bootovacej obrazovke 0=WinCE Upgrade nahrať firmware. ( alebo to mám vrátit do servisu nech to spravia oni)
dík za rady
iGO NEXTGEN by Pongo, 9.18.27.687519, iUNI
Uživatelský avatar
alky
 
Příspěvky: 145
Registrován: 13 srp 2008 11:45

Re: Mio Moov - OBNOVA PRI SOFTVEROVYCH PROBLEMOCH

Příspěvekod dwnldr1 v 07 led 2010 23:32

Jarouš - ďakujem za korektnosť o opravu mojich chýb

Alky - Nerozumiem celkom presne čo si napísal...Ale ešte pred hociakou radou by som odporúčal nedotýkať sa zariadenia pokiaľ je v záruke a hocikedy sa možeš obrátiť na profesionálny servis a záruka ti platí aj nadalej.
dwnldr1
 
Příspěvky: 7
Registrován: 05 led 2010 17:17

Re: Mio Moov - OBNOVA PRI SOFTVEROVYCH PROBLEMOCH

Příspěvekod addam v 08 led 2010 12:25

To Alky: Je tomu tak proto, že servisní technik pravděpodobně zapomněl po provedeném zásahu uzamknout uboot. Takže pokud bys chtěl, tak to tam znovu pošli (a nebo se zastav za mnou v Poličce když budeš mít cestu kolem) - je to zákrok který zabere několik vteřin.

To dwnldr1: Dobrá práce! I když zveřejnění těch ROMek není asi úplně košér, tak přiznávám se, že tento "mechanický" způsob odemknutí ubootu jsem neznal a dokonce ho neznali ani někteří moji kolegové z "vyšších míst MIO" :lol: Doposud jsem to dělal jinými méně "invazivními" nástroji od výrobce. ;-) Ale pravdou je, že v některých případech (už asi ve třech) jsem nebyl úspěšný, takže Tebou zveřejněný postup si nechám jako poslední nouzové řešení (i proto, že jeho použitím v podstatě skončí záruka).

Nicméně mám na Tebe ještě dotaz - nestalo se Ti po provedení Tvého postupu to stejné co popisuje uživatel Alky? Já totiž nikde v tomto postupu nevidím krok, který by zpět uzamykal uboot...
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor
 
Příspěvky: 1267
Registrován: 18 dub 2008 09:57
Bydliště: Polička

Re: Mio Moov - OBNOVA PRI SOFTVEROVYCH PROBLEMOCH

Příspěvekod addam v 08 led 2010 12:48

A ještě jedna připomínka - pozor na to, že některé modely MOOV se dodávaly na trh pod velmi podobným označením, ale s rozdílným HW. Takže například model MIO MOOV 330 se v ČR prodával minimálně ve dvou variantách (označení "e" nebo "u"). Netuším jaká konkrétní verze FW se skrývá pod tím výše uvedeným odkazem na stažení MOOV 330, ale upozorňuji na to, že použití nesprávného FW může může způsobit (i nevratné) poškození navigace. A navíc mohou existovat k jednotlivým modelům i různé druhy FW v závislosti na tom, pro jaký region (WEU, EEU, USA, RU, atd.) byl přístroj produkován, nebo pro kterého odběratele byl přístroj personifikován (např. Škoda Auto, T-COM, retail, apod.).
Model MOOV 300 existuje v ČR dokonce minimálně ve 3 variantách!

Jinými slovy - ve verzích typů HW a typů FW bývá poměrně zmatek, a proto většina výrobců elektroniky dělá všechno proto, aby běžní uživatelé neměli přístup k těmto datům a postupům. Už jsem měl v rukou hodně mrtvých ex-navigačních krabiček :!: (a přiznám se, že i já sám už jsem v posledních 7 letech minimálně 4 navigace usmrtil svojí vinou, nepozorností, nebo neznalostí)
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor
 
Příspěvky: 1267
Registrován: 18 dub 2008 09:57
Bydliště: Polička

Re: Mio Moov - OBNOVA PRI SOFTVEROVYCH PROBLEMOCH

Příspěvekod dwnldr1 v 08 led 2010 14:20

Addam -
1. čo sa týka uzamknutia /netuším žial presne aký je to postup,čo to obnáša/ v tomto prípade nič také nutné nie je.Netuším,či je to preto,že sa k BOOT obrazovke dostávame trošku nasilu.Tým chcem povedať,že pri tomto postupe sa nám ,,modrá bootovacia obrazovka-boot menu/ neobjaví pri ďalšom spustení/nikdy resp. je nutné ju opať vyvolať postupom,ktorý je hore.

2. pri tomto postupe sa UBOOTu nedotýkame /aj keď nám to menu umožnuje/,flashujeme iba FW-WinCE..Zatiaľ som sa nestretol s prípadom na základe tohoto postupu,ktorý by skončil neúspešne.Možno preto,lebo ich vykonávajú už len vtedy,ak fakt nie je inej pomoci pre zariadenie.S verziami FW-WinCE máš úplnú pravdu,ale mám k tomu jeden dotaz...Ako skúšku /neviem prečo som skúšal,keď už som bol zúfalý,nakoľko prístroj nebol moj a nefungoval.../ som nahral do Moov330-FW WinCE z Moov360....Na počudovanie všetko fungovalo bez problémov,okrem zvuku /predpokladám,že 360ka/ má inak riešený zvuk.Chcem len povedať,že napriek tomu som sa vedel s týmto postupom dostať do boot. obrazovky a nahrať tam ďalší FW-WinCE z 330,ktorý som našiel na nete.Možno som mal štastie,možno je bezproblémové nahrať tam hociaký WinCE,ktorý obsahuje nutné súbory /device.xml,paths.xml,appstartupsec.exe..../ a sú umiestené v potrebných zložkách.Správnosť FW sa možno odzrkadlí iba na stabilite,funkčnosti všetkých HW komponentov,stabilite...Tá funkčnosť HW možno može skončit aj smutne,ja som chvalabohu nemal ešte problém vráťit sa s postupom na modrú obrazovku.Každopádne predstava a funkčnosť iného FW-WinCE ma celkom navnadil na testovanie /aj keď s týmto prístrojom už radšej nie.... :) /.....Možno je to hlúposť,ale nevidím absolútne ireálne,aby som jeden IMAGE WinCE FULL,upravil s 2-3 potrebnými súbormi a systém nabootoval namiesto MioMap systém WinCE,otvorený,kompletný ako na PDA....Možno,ak sa mi raz podarí dostať sa k takémuto prístroju ešte raz a nazbierajú sa po fórach SW mágovia,tak by sa to dalo zvládnuť...
dwnldr1
 
Příspěvky: 7
Registrován: 05 led 2010 17:17

Re: Mio Moov - OBNOVA PRI SOFTVEROVYCH PROBLEMOCH

Příspěvekod addam v 08 led 2010 16:13

Mno, viděl bych to tak že jsi měl štěstí a já osobně bych na takové štěstí moc nespoléhal ;-)
Neříkám že při při použití jiného FW dojde k umrtvení přístroje ve 100% případů (často existují zadní vrátka) ale říkám že se to stát může a není radno si s tím zahrávat.

Navíc to není jen o tom, že by navigace prostě umřela a nešla vůbec zapnout - použití jiného FW můžu způsobit i jiné problémy, je potřeba si uvědomit že FW je většinou uzpůsobený na konkrétní HW. Takže například některá navigace MIO MOOV má na desce integrovaný RDS-TMC modul a některá ne, některá má BT s protokolem HandsFree a některá ne, některá má BT s datovým protokolem a některá ne, některá má vnitřní paměť 512MB, některá 1GB, některá 2GB, atd. atd. atd. Vlastně i Tebou uvedený příklad (s nefunkčním reproduktorem po použití jiného FW), krásně ilustruje to co říkám...

Dále se někdy v i průběhu výroby konkrétního modelu po nějakém čase změní některé použité komponenty, takže pro jeden model navigace (se stejným názvem i označením) můžou najednou existovat dvě řady (a podřady) rozdílných FW.

Dále může použitím jiné verze FW může dojít také k licenčním problémům s mapami. Jednou se mi třeba stalo že jsem omylem do jedné navigace nahrál FW určený pro jiný model (spletl jsem se) a po technické stránce navigace fungovala, ale následně jsem zjistil že nejde použít aktualizační balíček navigačního programu a map od výrobce určený pro ten daný model.

V některých případech se dá na neoficiální změně FW i vydělat - mnoho výrobců elektroniky používá pro některé produkty v různých modelových řadách stejné komponenty, protože je pro ně levnější vyrobit například deset tisíc základních desek (se stejnými "šváby"), než aby vyrobili třeba 6 tisíc desek na kterých bude BT a 4 tisíce desek na kterých BT nebude fyzicky obsaženo. Takže v rámci úspor při velko-sériové výrobě se použije pouze jeden typ základní desky a následně se použijí různé verze FW, které třeba BT (nebo jiné funkce) nezpřístupní. Funkce BT je v tomto případě pouze příklad, ve skutečnosti se to samozřejmě může týkat mnoha jiných funkcionalit.

Celým tímto pojednáním chci říci jedinou věc - hraní si s FW je jako hraní si s ohněm - oheň je také dobrý sluha, ale zlý pán :D
A výjezd požárníků může být drahý a někdy už i zbytečný :!:
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor
 
Příspěvky: 1267
Registrován: 18 dub 2008 09:57
Bydliště: Polička

Re: Mio Moov - OBNOVA PRI SOFTVEROVYCH PROBLEMOCH

Příspěvekod Hacman v 13 led 2010 21:49

Neviete, či funguje ten postup i na Mio Moov M400? Potreboval by som vymazať alebo sformátovať ROM, ale neviem či ten pin 9 platí aj pre túto navigáciu. Dá sa vlastne tým postupom spraviť len formát? Ďakujem.
Mio S687, VisualGPS unlock, iGO8 a Primo2, Skin-fmilan&amater-v.2.0.6
Hacman
 
Příspěvky: 49
Registrován: 09 led 2010 23:55

Re: Mio Moov - OBNOVA PRI SOFTVEROVYCH PROBLEMOCH

Příspěvekod dwnldr1 v 13 led 2010 23:46

Hackman - popis mi najprv tvoj problem prosim ta.Na obzore je skript , ktory by nakopirovanim na kartu a naslednym vsunutim do zariadenia ,,vyvolal,, tento BOOT screen,kde si mozes flashovat co len chces...Musis na to mat samozrejme moovko aspon v stave,aby ti spustalo z karty.Postup napisany hore je posledna moznosť,ak vsetky varianty skolabuju.Napis mi tvoj problem prosim ta a aj to,preco chces zariadenie sformatovat.Zajtra by si tu mohol mat link na script
dwnldr1
 
Příspěvky: 7
Registrován: 05 led 2010 17:17

Další

Zpět na MIO - specifické postupy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník