Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

instalace iGO8 na MIO710

Zde řešíme všechny modely navigací MIO - např. C510/C710/C250/C320/C520/C720/MOOV...

Re: instalace iGO8 na MIO710

Příspěvekod j.sida v 28 srp 2009 11:39

v userdata/poi je celkem 75 kml, kix, kns souboru o celkove velikost kolem 1MB. Celková velikost IGo 8 je pak ccca 150 MB. jinak jak je to v iGo 8 s číslama popisnýma a orientačníma? Slyšel sem, že je tam nějaký omezení či tak něco :)
j.sida

Příspěvekod amatér v 28 srp 2009 11:57

To je to , o čem píše SvoDa, máš tam celkem 25 souborů xxx.kml. Zkopíruj je někam do zálohy, potom vymaž obsah složky userdata/poi, spusť navigaci a uvidíš, že poběží rychleji. Potom tam dej zpět jen to co opravdu potřebuješ. Tvůj druhý dotaz je na soubor CzechRep.poi viewtopic.php?f=9&t=85&p=26496&hilit=%C4%8D%C3%ADsla+popisn%C3%A1#p26495
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod j.sida v 28 srp 2009 12:09

Takze to s tim .kml provedu, zni to logicky a vzhledem k tomu, ze to rika Amater to tak bude :) Jinak ten czechrep.poi tam mam, ale ma jen necele 2 MB. Vzheldem k tomu, ze jsem mel na vyber mezi CR a prahou ocekavam, ze to byla navigace hlavne pro Prazany. takze se nekde pokusim si obstarat neco vetsiho. Mimochdem prave stahuju dostupnou verzi 8.3.2.93112 z webu wbuilder. jinak předpokládám, že pokud budu chtít nejnovější mapu CzechRep, zajdu ke sstoparovi, najdu, stahnu, prepisu na SD karte a nebude vetsi problem? Diky
j.sida

Příspěvekod amatér v 28 srp 2009 12:16

8.3.2.64873 a 8.3.2.93112 používají stejné mapy
Vzheldem k tomu, ze jsem mel na vyber mezi CR a prahou ocekavam, ze to byla navigace hlavne pro Prazany
to je poznámka o čem? POI jsou vždy pro konkrétní stát na pro jednotlivá města ( tedy xxx.poi ne xxx.kml)
CzechRep.poi, o které jsem psal má velikost 40337 kB, podívej se na ten odkaz co jsem dával výše.
amatér
Moderátor

Příspěvekod j.sida v 28 srp 2009 12:45

no na ten link jsem kouknul a taky zrovna takovy poi shanim. pokud je link primo v tom topicu, kam si me poslal, tak ho tam nevidim. resp mozna se ten soubor stahne kliknutim na nejakej ten obrazek (tomu by odpovidala ta cesta /download/file.php...) ncimene mne se akorat otevre samotnej obrazek (mozilla firefox 3.5.2 na Win Vista 64bit)

EDIT: pro googlil jsem si nazev toho souboru s jeho velikosti a vyhodilo mi to odkaz na jiny forum, ktery jsem si prohledl z archivu googlu(abych se nemusel regnout i tam), kam si dal i link na rs (skoda ze rs) a ted jen cekam nez se uvolni stahovani :( (nemam rad mistni provozovatele netu)

EDIT2: jeste me napada... Jestli se nemylim, tak pri spousteni iGo8 z SD karty nebude fungovat blutooth spojeni s mobilem pro handsfree, ze?
j.sida

Příspěvekod amatér v 28 srp 2009 14:19

Já mám, a spousta jiných, také iGO8 na SD, a připojení BT nám funguje. Jen musíš spárování MIO a telefonu provést na přístroji, a teprve potom zapnout navigační sw. Řešení je i použití skinu, ze kterého lze volání BT provést také, pro tvé rozlišení by to mohl být skin Plus od tomasii.
amatér
Moderátor

Příspěvekod j.sida v 28 srp 2009 14:38

amatér píše:Já mám, a spousta jiných, také iGO8 na SD, a připojení BT nám funguje. Jen musíš spárování MIO a telefonu provést na přístroji, a teprve potom zapnout navigační sw. Řešení je i použití skinu, ze kterého lze volání BT provést také, pro tvé rozlišení by to mohl být skin Plus od tomasii.

co presne myslis tim "zapnutim navigacniho software"? Myslis zasunuti SD karty a restart? (mam tu verzi na SD, kdy se iGo spousti automaticky pri zasunute karte a resetu)

nebo jsem to blbe pochopil a staci zasunout kartu kdykoli a script (pravdepodobne na bazi autorunu) pusti iGo? jedna se o tento postup: "Start iGO8 v Cx10 a H610 na sd-kartě". Nicmene je tam veta "Skript v souborech scp je zcela jednoduchý, umožňuje ale po restartu při zasunuté kartě start iGO8."
j.sida

Příspěvekod amatér v 28 srp 2009 14:51

To je tedy spouštění přes nějaký unlock,já už Cx10 nemám, a v době kdy jsem ji používal, o nějakém iGO8 nebylo ani zdání, takže v tomto ti neporadím, možná někdo jiný, ale díval jsem se k tomasii na jeho stránky , a tam je možno stáhnout upravený skin PlusPlus v0.8, ten podporuje vyvolání nabídky BT.
amatér
Moderátor

Příspěvekod j.sida v 28 srp 2009 15:12

prave, ze zadny, at uz automaticky nebo technicky unlock jsem nedelal. mrknu na ten skin plusplus, diky. uvidim, snad mi to pomuze...
j.sida

Příspěvekod tomasii v 28 srp 2009 16:41

Nesleduji denně fórum a tak nevím, jakou konečnou verzi používáš.

U C710 se standardně nepoužívá ppath.txt (jde to, ale jinak než u Cx20, musí se kopírovat před startem Windows do Windows). Musí se proto nějak nalinkovat tlačítko Miomap na start iGO8, nebo Changeru, něčeho, co nakonec odstartuje iGO8.exe

Pokud je iGO8 v MFD, tak je nejjednodušší nakopírovat iGO8 jako celek do složky MFD/Miomap/Miomap a iGO8.exe přejmenovat na Miomap.exe

Druhou variantou je nakopírovat iGO8 do C710 třeba do složky MFD/iGO8 a místo Miomapu nakopírovat do MFD/Miomap/Miomap dva startovací soubory - Miomap.exe (je to startovací soubor přejmenovaný na Miomap.exe) a odpovídající skript Miomap.scp. V souboru Miomap.scp je příkazový řádek, který spustí iGO8. Je-li v MFD/iGO8, pak má tvar Call "\My Flash Disk\iGO8\iGO8.exe".

Pokud dáš iGO8 na kartu, třeba zase do složky iGO8, budeš postupovat jako v druhém případě, akorát skript v bude mít tvar Call "\Storage Card\iGO8\iGO8.exe"
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na MIO - specifické postupy