Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Barvy v mapách, ve 3D, zobrazování oblohy apod.

Re: Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Příspěvekod SvoDa v 29 led 2009 15:53

Kluci ve starých scheme (color.ini) bylo
sun_picture_0 = "gfx/sun_0.bmp"
sun_picture_1 = "gfx/sun_1.bmp"
sun_picture_2 = "gfx/sun_2.bmp"
sun_picture_3 = "gfx/sun_3.bmp"

a ověřili jsme si, že pohyb slunce (záměna sun_X.bmp) byla od východu na západ 3->2->1->0->1->2->3 a tomu jsme přizpůsobili u polohu kotouče slunce na bmp proužku - po východu a před západem jsme ho chtěli výš - slunci sun_3.bmp jsme dali proužek dole a přes den jsme ho chtěli níž (jinak by zmizelo nahoře mimo display) a tak jsme sun_1.bmp a sun_0.bmp dávali průhledný proužek nahoře.

Ta nové koncepce Xerses to však řeší jinak, např.:
sun_picture_0 = "gfx/Xerses72/day/sun_0.bmp"
sun_picture_1 = "gfx/Xerses72/day/sun_1.bmp"
sun_picture_2 = "gfx/Xerses72/day/sun_2.bmp"
sun_picture_3 = "gfx/Xerses72/day/sun_3.bmp"
sun_picture_4 = "gfx/Xerses72/day/sun_2.bmp"

tzn., že když jsem tam narval ty naše předchozí slunce, tak slunce zmizelo pod horizont.
Rád bych měl zase slunce na displayi celý den, aby nezmizelo nahoru nad display, ale nějak se nemůžu soutředit na to, jak to v color.ini u všech Xerses scheme přepsat, nebo jak přejmenovat sun_X.bmp, abych toho docílil. nějak mi jde z toho hlava nejen kolem, ale odešla za roh :lol:

EDIT: vždyť je to logicky jednoduché a jednoduše logické.
přejmenoval jsem naše předchozí sun_3.bmp na sun_0.bmp, 2->1, 1->2, 0->3 a je to ono.
Všechny sun_X.bmp nahrát do gfx/day a pro tyto měsíce i do gfx/day/winter (ve winter stačí nové 0 a 1)
Právě nyní se tímto popsaným fíglem před mýma očima vyměnil velký žlutý kotouč za oranžový, který je navíc už předchozí úpravou trošku "zvednutý" (má průhledný proužek dole), takže bude déle zapadat :D .
Zítra přes den, by slunce 2 a 3 (postaru 0 a 1) mělo být nízko, takže nevyběhne nad display (doufám :lol: )
Všechny sun_X.bmp nahrát do gfx/day a pro tyto měsíce i do gfx/day/winter
Naposledy upravil SvoDa dne 29 led 2009 16:28, celkově upraveno 3
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 29 led 2009 16:18

Tak mám občas i sluníčko.
U okna v kanceláři za žaluziemi mám 5 satelitů žlutých a jen 3 zelené, tak mi Mio stále přepočítává a motá a s celým Brnem dokola.
Proto občas zahlédnu i sluníčko (už velmi nízko).
Mraky začínají trochu "červánkovat".
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 29 led 2009 16:26

Ivo, přejmenuj si naše staré sun_x.bmp dle předch. příspěvku a budeš mít zoncnu nyní oranžovou a momentálně mám jeho střed cca 15 mm nad horizontem. Když si švihneš, stihneš to do jeho západu ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Re: skin Gurjon 5.x (8.3.2 _ 320×240,240×320,400×240,480×272)

Příspěvekod Ivo K v 29 led 2009 16:40

SvoDa píše:EDIT: Zimní slunce je šíleně "černošedé", takže jsem použil svou sadu sluncí sun_0-sun_3 a dal je do Xerses72/day na místo jejich a taky v Xerses72/dayWinter jsem moje sun_3 přejmenoval na místo jejich sun_0 a moje sun_2 na místo jejich sun_1 a už to začíná vypadat líp.
Ještě asi vyměnit zimní oblohu - to je na depku (ta barva)

Už nevím čí jsem mám to podle toho tvého přišpěvku. Viz víše. Už nevím co je původní. :? :(
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 29 led 2009 16:53

Pokud jsi to udělal už včera, tak už to nedělej. Já to tentokrát psal komplexně i pro zbytek přejmenování, jelikož teprve dnes jsem toměl možnost testovat i přes den
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 29 led 2009 17:02

Však jak jsem zjistil, že to vypadá vcelku dobře a byl jsem z toho přejmenovávání jelen, tak jsem dnes nic nepřejmenovával a vrátil jsem kartu do Mia. ;)
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 29 led 2009 17:19

Právě teď v 17.05 mi naskočil noční režim (měl jsem čas autochangeru 5 min.), přesně v okamžiku, kdy zapadl i okraj toho oranžového kotouče, takže je to perfektně zesynchronizováno. Prodloužil jsem to v menu na 30 minut a po návratu do mapy stále noční režim. Musel jsem restartovat igo8 a už je to OK - mám hodně tmavou oblohu, světlé město, čili noční režim to ještě není.
Asi nelze changeru zasahovat do průběhu editací minut,když už režim změnil a je nutno restartovat iGO8. je to jen domněnka na základě toho, co jsem zaznamenal já, takže to nemusí být pravda :lol:
Uvidím, jak to bude všechno vypadat zítra přes den a jestli to přejmenování našich starých sun_X.bmp, které jsem tu viewtopic.php?f=41&t=302&start=4 vyvěsil (gfx), dle klíče sun_3.bmp přejmenovat na sun_0.bmp, 2->1, 1->2, 0->3, opravdu klapne.
Zoncna by po východu měla rumplovat na šochtli celé den, bež čučky do autu :D .
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 29 led 2009 17:37

SvoDa píše:...Asi nelze changeru zasahovat do průběhu editací minut,když už režim změnil a je nutno restartovat iGO8. je to jen domněnka na základě toho, co jsem zaznamenal já, takže to nemusí být pravda :lol:

Dle mých testů to pravda je. Do funkčního a "rozjetého" ThemeChangeru se nesmí zasahovat. Jinak se vše pokazí. ;)
"Prošel" sem již tmavé denní schéma s červánkama a nyní už mám hvězdičky a noční schéma. :D
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod deusexx v 29 led 2009 17:52

Tak to mám smůlu asi.Bo tady tu oblohu mám pořád.A to už si simuluju na GPS 20:14.A používám autochanger a autochanger night.Máte někdo ty bmp oblohy s těma super červánkama?Já to nemožu najít.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 29 led 2009 17:55

@Radku, ty tam už máš mát dávno tmu (stmívání. Máš tam vůbec v iGO8/themechanger/themechanger.ui od Gurjona a zaplý automatický režim den/noc a nastavený čas stmívání a nikoliv "VYP"?

@Ivo: Já tam dal 30 minut a pokud jsem se pozorně díval na včerejší debatu, tak 18.10 mi tam skočila noc. U mkb to bylo až o pár minut později.
Bylo by zajímavé, kdyby jsme si nastavili to maximum, tzn. 30 minut všichni, co tu jsme, a napsali sem pak čas.
Ivo, taky navol 30, vypni a zapni iGO8, naběhne to ještě stmívání a budeme čekat spolu :D :lol:
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Scheme pro iGo8