Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Barvy v mapách, ve 3D, zobrazování oblohy apod.

Re: Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Příspěvekod SvoDa v 29 led 2009 12:37

:o
Mně se po spuštění iGO8 objeví na mapě toto:
display_1.jpg

a je to tam po každém spuštění a po odkliknutí OK changer taky funguje.
Asi to bude tím, že jsem neudělal předem dvojklik na ten mortcript.
Zkusím to ještě, jestli to pomůže.
Jinak - vidíte teď slunce? ja ne. Včera večer jsem ho viděl. Vrátil jsem se k 2.6.

EDIT: tak inicializace dvojklikem na mortscript exe. nepomohla, po spuštění je to tam zas.
Zkusím ještě hardreset.

EDIT2: ani hardreset nepomohl.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 29 led 2009 12:43

Italsky sice neumím, ale řekl bych, že ti to hlásí nějaký ten status, který se zaznamenal nebo načetl do/z .INI fajlů; a hlásí to ten MESSAGIO skript. Já tam teď nemám ty MESSAGIO soubory; když jsem je měl, tak ta hláška se ale taky neobjevovala (v jednom z těch INI fajlů jsem objevil nastavení messagio=0).
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 29 led 2009 13:30

:lol: :lol:
V překladu to znamená - zpráva o chbějících souborech...
:lol: :lol:
ale já je tam mám :lol: :lol:
takže všechno znova :evil:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 29 led 2009 13:58

vovi píše:Ivo, třeba to jsou jen "špecifiká" na C720? Mě se taky zobrazí hláška o registraci skriptů jen po spuštění dvojklikem z TC, při startu iGo nevidím nic. Ale themechanger se zdá být funkční...

Funkčnost nebo nefunkčnost ThemeChangeru je časově dost náročná.
Dovolím si položit tedy možná blbou otázku, ale konkrétní.

"Funkční" ThemeChanger je tedy tehdy, když se mi podle času zmenšuje "jas" krajiny a barva obláčků se mění z bílé do červánků? "Technicky" se tedy přepínají např. sky-0 až sky-6?
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 29 led 2009 14:06

V podstatě ano. Na pohyb slunce jsme byli zvyklí i bez themechangeru.
Ten ale navíc mění roční období a barvy obloh dle aktuálního času a datumu (v zimě v poledne ty nejsvětlejší, v létě jasná obloha,..) a pak můžeš v minutách navolit to pomalejší a nikoliv skokové stmívání a rozednívání.
Proto máš předpokládám těžkou šedou oblohu, která se tahá z gfx/day/winter, bo je leden a 21.3 dle údajů v themechangeru by měla naskočit spring (jarní).
Přestože mám zimní, stále nevidím na obloze slunce, byť by to měl být jen zešedlý kotouč (gfx/day/winter/sun_0 a sun_1). Možná že se ukáže později až v podvečer. Ty slunce teď vidíš?

P.S. Vše už mi funguje i bez té hlášky, asi ty scheme.zipy byly poškozené, natáhl jsem je znova a už to fachčí.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 29 led 2009 14:15

Ono asi bude záležet na tom, čemu říkáme funkční TCH ;)

Rozdělil bych to na dvě části:

1) jestli je funkční ta "skinová" část (tedy u GJ a Dimky jejich THEMECHANGER.UI, u italských skinů a Micsana implementovaný plugin) - ta je funkční, pokud jsou k dispozici a použitelná ta 4 tlačítka v nabídce schémat a jde jimi navolit příslušné autochangery a k nim čas.

2) jak funguje ta mortscriptová část a zda korektně spolupracuje s GFX složkou

Já jsem si teď už 100% jist tím bodem jedna, na plné ověření druhého bude třeba nějaký čas počkat (nebo zahýbat s časem, ale to se mi moc nechce). Zatím se zdá, že vše chodí podle očekávání. A to slunce teď taky nevidím, ale počkám si pár dní a bude...

S tou "instalací" Mortscriptu: podle toho, co jsem pochopil z různých README, se zdá, že je třeba buď Mortscript jako takový buď nainstalovat do Woken, nebo aspoň soubory nakopčit a jednou spustit ručně Mortscript.exe. Tím dojde k registraci .MSCR souborů ve Windows a pak už by mělo vše běhat bez hlášek. Zatím jsem neověřoval, zda je to nutné udělat vždy i po restartu MIA, kdy by se teoreticky měly naládovat znovu neposkvrněná Wokna - z logiky věci by vyplývalo, že pak by se Mortscript měl ručně pustit vždy znovu. V některých "distribucích" Mortscriptu byl ještě i soubor AUTORUN.EXE - myslel jsem, že ON zařídí to jednorázové spuštění, ale asi to nedělá (ani po jeho ručním spuštění se nestane nic). Možná ho mám jen v blbém umístění - třeba má být v rootu MFD nebo karty (já ho mám v IGO8, resp. Miomap\Miomap) - nemáte někdo víc informací?
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod Ivo K v 29 led 2009 14:28

Děkuji Dane i Vojto, za vysvětlující odpověď.
Takž mi ThemeChanger funguje už od včerejška.

Těžkou šedou odlohu nemám, protože jsem ji hned po nainstalování "předělal" podle tvého návodu na "sky", původní, která nebyla tak deprimující(jak jsi sám psal).
Slunce nevidím, protože stále testuji mezi 16:30 hod až 18:15 hod s vypnutým pijímačem GPS.
Dle mých poznatků je toto testování také hodně zavádějící, protože stačí nechtěně přepnout v Rychlém menu ze dne na noc nebo opačně, pak to vrátím, ale ThemeChanger je z toho nějaký zmatený a dělá si co chce.

Nyní ale začnu testovat "na ostro" v reálném čase se zapnutým GPS přijímačem. Uvidíme. :roll:

Ještě otázečka.
Čas ThemeChangeru který se nastavuje uživatelsky 5-30min je čas celkový od "bílích obláčků" po noční schéma, nebo od "červánků" po noční schéma? :?

Edit: K tomu, jak vovi píše: "....na plné ověření druhého bude třeba nějaký čas počkat (nebo zahýbat s časem, ale to se mi moc nechce)" jen dodám, že už druhý den stále upravuji a opravuji čas a k ničemu to nevede. ThemeChangeru se to moc nelíbí a výsledky se stejným nastaveným časem jsou jiné. Prostě a jednoduše: "je to duchařina". :(
Naposledy upravil Ivo K dne 29 led 2009 14:40, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod vovi v 29 led 2009 14:38

Podle toho, jak to běhalo tehdy u Micsana, je to přechod od tý poslední denní oblohy do noční. Takže dám-li tam třeba 10 minut, tak se mi během 10minut po západu slunce bude pozvolna měnit "červánková" obloha na "hvězdičkovou" a přitom bude tmavnout krajina.

Ale chce to vypozorovat - blbý je, že touhle dobou choděj ženy z práce a našinec pak nemá kdy v klidu posedět a místo do krbu hledět do šochtle. Ideální by bylo zajet si na dobu kolemn západu slunce do nějaký zácpy, v klidu si popojíždět a kochat se... ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 29 led 2009 14:47

Právě mi začalo vyčnívat na jihozápadě to zašedlé slunce, takže by to mělo fungovat.
Ta těžká origo obloha je fakt strašná. nechal jsem si tam prozatím všechno originál 2.6. abych věděl co a jak změnit, ale dám tam hned to "nižší" slunce - prázdné místo nad ním, abych ho měl na displayi i v zimě přes den.

Naštěstí mám v pajšlu 3 verze a nakaždé to edituju jinak, což značně urychluje zkoumání.
navíc mám toleratní ženu, která už je z práce doma a má pro modré z nebe pochopení :lol:
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 29 led 2009 15:53

Kluci ve starých scheme (color.ini) bylo
sun_picture_0 = "gfx/sun_0.bmp"
sun_picture_1 = "gfx/sun_1.bmp"
sun_picture_2 = "gfx/sun_2.bmp"
sun_picture_3 = "gfx/sun_3.bmp"

a ověřili jsme si, že pohyb slunce (záměna sun_X.bmp) byla od východu na západ 3->2->1->0->1->2->3 a tomu jsme přizpůsobili u polohu kotouče slunce na bmp proužku - po východu a před západem jsme ho chtěli výš - slunci sun_3.bmp jsme dali proužek dole a přes den jsme ho chtěli níž (jinak by zmizelo nahoře mimo display) a tak jsme sun_1.bmp a sun_0.bmp dávali průhledný proužek nahoře.

Ta nové koncepce Xerses to však řeší jinak, např.:
sun_picture_0 = "gfx/Xerses72/day/sun_0.bmp"
sun_picture_1 = "gfx/Xerses72/day/sun_1.bmp"
sun_picture_2 = "gfx/Xerses72/day/sun_2.bmp"
sun_picture_3 = "gfx/Xerses72/day/sun_3.bmp"
sun_picture_4 = "gfx/Xerses72/day/sun_2.bmp"

tzn., že když jsem tam narval ty naše předchozí slunce, tak slunce zmizelo pod horizont.
Rád bych měl zase slunce na displayi celý den, aby nezmizelo nahoru nad display, ale nějak se nemůžu soutředit na to, jak to v color.ini u všech Xerses scheme přepsat, nebo jak přejmenovat sun_X.bmp, abych toho docílil. nějak mi jde z toho hlava nejen kolem, ale odešla za roh :lol:

EDIT: vždyť je to logicky jednoduché a jednoduše logické.
přejmenoval jsem naše předchozí sun_3.bmp na sun_0.bmp, 2->1, 1->2, 0->3 a je to ono.
Všechny sun_X.bmp nahrát do gfx/day a pro tyto měsíce i do gfx/day/winter (ve winter stačí nové 0 a 1)
Právě nyní se tímto popsaným fíglem před mýma očima vyměnil velký žlutý kotouč za oranžový, který je navíc už předchozí úpravou trošku "zvednutý" (má průhledný proužek dole), takže bude déle zapadat :D .
Zítra přes den, by slunce 2 a 3 (postaru 0 a 1) mělo být nízko, takže nevyběhne nad display (doufám :lol: )
Všechny sun_X.bmp nahrát do gfx/day a pro tyto měsíce i do gfx/day/winter
Naposledy upravil SvoDa dne 29 led 2009 16:28, celkově upraveno 3
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Scheme pro iGo8