Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Barvy v mapách, ve 3D, zobrazování oblohy apod.

Re: Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Příspěvekod tomasii v 25 úno 2009 13:39

No zatím máme sun_0 - sun_3 a z toho vlastně používáme jen polovinu (0=1 a 2=3), tedy alespoň u standardu. Možná by to šlo řešit u každé dvojice jinou délkou proužku a umístěním sluníčka na proužku tak, aby navazovalo. Zkoušel jsem to bez pochopení návaznosti a tak mi sluníčko přeskakovalo při přechodech, ale bylo vidět pořád. Bohužel to takhle nebylo použitelné a navíc mi ztrácelo barvu. :(
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 25 úno 2009 14:25

Tome, nevím, jestli to rozumím, ale tady už dávno nepoužíváme toto:
sun_picture_0 = "gfx/sun_0.bmp"
sun_picture_1 = "gfx/sun_0.bmp"
sun_picture_2 = "gfx/sun_1.bmp"
sun_picture_3 = "gfx/sun_1.bmp"
ale toto:
sun_picture_1 = "gfx/sun_1.bmp"
sun_picture_2 = "gfx/sun_2.bmp"
sun_picture_3 = "gfx/sun_3.bmp"

a ty čtyři typy sluncí tu visí pár stran vzad a jsou i v běžných gfx i u Xerse. Střídají se od východu k západu v pořadí 3 -> 2 -> 1 -> 0 -> 1 -> 2 -> 3
Při použití posunutých sluncí pro střední část dne je logické, že přechod z neposunutého na posunuté je pád dolů k horizontu, ale to nám nevadí a je to stravitelné. Horší je, když nám stoupá tak nahoru (to slunce :D ) že zmizí z displaye nad horní okraj. Tomy bychom se rádi v následujících měsících vyhnuli tím, že pro jaro a léto budou slunce ještě více posunutá směrem k horizontu (ještě delší prázdný proužek nad ním). O to větší pak bude samozřejmě i skokový přechod a jde o to, aby se tímto skokem nedostalo slunce s proužkem dokonce pod horizont, proto jsem se pral, na to, jestli to někdo nezkoušel s více než 4 slunci, kdy by těch skokových přechodů bylo sice víc, ale nebyly by tak dramatické, dokonce s rizikem jejich zmizení pod horizontem.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 25 úno 2009 15:03

Graficky by se to znázornit takto:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 26 úno 2009 00:43

Já vím co Dane myslíš, ale z důvodů těch skoků jsem zůstal právě u varianty 1-1-0-0---0-0-1-1, protože mě to víc ruší, než když mi kolem 10. hodiny zmizí slunce a po 2. hodině se zase objeví (tedy teď). Navíc kdo chce, tak si může dát větší tilt a sice moc neuvidí z navigování, ale zato uvidí sluníčko i v zenitu.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod guffy v 02 bře 2009 21:54

zdravim vsechny,

predem se omlouvam, zda to co sem pisi se nehodi nebo nepatri, ale potrebuji pomoci. Mam HTC HD, igo 8.3.2..... - posledni verze, skin Tomsoft_dimka 1.1.11.8 HD. chtel bych zkusit pouzit Xsersesuv menic temat. Pokud se nemylim, tak by to melo umet menit oblohu podle rocniho obdobi a denniho obdobi. Chtel bych menit jen oblohu ne barvy schematu. Stahl jsem si z http://www.igo8mods.com/dimka_download.htm ------Schemi_Xerses_v12_themechangerv7_pda.rar ---------- a tam je bohata struktura slozek, souboru a aplikaci. prosim o pomoc a radu, co mam kam nakopirovat, co cim nahradit,..... a co v igo nastavit tak, aby mi to fungovalo tak, ze to bude menit podle rocnich obdobi a denniho casu.

Prosim o postu, ale pro priklad uvedu co jsem jiz udelal, jen nevim zda je to spravne:

1) Zip celeho packu obsahuje zip IGO a zip Mortscript_ppc. Ja pouzil pouze IGO.
2) tam je X souboru, kter jsem dal do korene igo, pak slozka GFX, tu jsem dal do korene take a slozka SCHEME. ta obsahuje samotne schemata ( z tech jsem do slozky scheme v igo dal pouze Autochanger a autochanger-night), zbytek jsem nepouzil. Pak je tam slozka Xerses 72 a tu jsem dal take do slozky Scheme v igo.
3) spustil jsem navigaci a v nastaveni schematu jsem vybral ty autochangery pro den a noc a v jejich dalsim nastaveni dal 5min. ( nevim co to dela, jestli to meni po 5ti min. nebo to ma byt vypnuto). Take nevim zda tam nemaji byt nahrany vsechny ty schemata.

Prosim kohokoliv, kdo by mi mohl cokoliv objasnit, vysvetlit a pomoci o radu. Budu velmi vdecen za cokoliv.

Moc dekuji
S pozdravem Guffy
guffy

Příspěvekod SvoDa v 03 bře 2009 07:03

Všechno jsme to popsali na předchozích stranách, mj.třeba tady viewtopic.php?f=41&t=302&start=140 jsem to popsal dost podrobně a rozpitval a dal tomu i jiné členění tak, aby to každý pochopil a věděl, kam co nakopírovat. Drž se toho postupu a nemůžeš se splést.
Myslím, žes udělal chybu, žes tam nedal vedle autochanger a autochanger-night i scheme crepuscolo i aurora; to jsou přechodová soumrakové/rozednívací scheme.
Taky jsi asi po nakopírování výše uvedeného a restartu přístroje nepoklikal na soubor MortScript.exe pro jeho aktivaci, nebo jsi to alespoň nenapsal.

Otázka taky je, co od toho scheme(theme)changeru čekáš. De facto jeho použitím docílíš jen toho, že se ti budou automaticky měnit schémata dle ročních období dle aktuálního datumu a pak při rozednívání a soumraku naskočí na dobu tebou stanovenou (to jsou ty minuty co nastavuješ) přechodové schéma (crepuscolo či aurora = jakási světlá noc), aby při automatickém přechodu z denního do nočního scheme mělo tento mezistupeň.
Toť vše.
Pohyby sluníčka a střídání obloh není věcí themechangeru, ale příslušných zápisů v scheme.zip (soubor color.ini) a příslušné složky gfx s oblohami a slunci.

Já osobně (ale nerad bych tu vyvolával odstředívé tendence) jsem po několika týdnech themechanger opustil - jiné scheme (např. zimní se sněhem si mohu navolit ručně), stačí mi jedno scheme na jaro až podzim, jedno na zimu a jedno na noc, bez přechodového soumrakového/rozednívacího scheme se obejdu, jelikož jako noční používám stejně to světlé crepuscolo, nebo mám dokonce automatický přechod den/noc úplně vyplé, no a slunce a oblohy fungují i bez themechangeru.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod guffy v 03 bře 2009 08:40

Diky moc za vysvetleni a jeste jednou se omlouvam.

Uz to chapu a opravdu ani netouzim po tom mit stale jine schema a tim padem jine barvy podkladu. Jak prosim docilim toho, abych mel stale stejne schema na den i noc co chci, ale menila se mi jen obloha a slunce ci mesic.

Diky
S pozdravem Guffy
guffy

Příspěvekod SvoDa v 03 bře 2009 08:47

Pročti si tato vlákna viewforum.php?f=41
Jde o to mít ve složce iGO8/gfx soubory s oblohami (sky0-sky4.bmp) a sluncí (sun0-sun3.bmp) a k nim si jen napsat do color.ini příslušného scheme.zip cesty
[other]
texture="gfx/day/texture.spr"
sun="gfx/day/sun.spr"
sky="gfx/day/sky.spr"
heightcolormap="dayheightcolormap.bmp"
background_picture_0="gfx/sky0.bmp"
background_picture_1="gfx/sky1.bmp"
background_picture_2="gfx/sky2.bmp"
background_picture_3="gfx/sky3.bmp"
background_picture_4="gfx/sky4.bmp"
sun_picture_1 = "gfx/sun_1.bmp"
sun_picture_2 = "gfx/sun_2.bmp"
sun_picture_3 = "gfx/sun_3.bmp"

Vše už tu je na fóru v těch tématech popsáno a jsou tu ke stažení i ty oblohy a slunce, nebo pro oblohy a slunce použij ty Xersovi ;)
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod guffy v 03 bře 2009 10:27

Pokud chci spustit Mortscript, hodi to chybu:

.mscr and .mortrun extensions registered. Please run any . mscr/.mortrun file or read the manual

Co s tim????

Děkuji
S pozdravem Guffy
guffy

Příspěvekod SvoDa v 03 bře 2009 10:50

To není chyba, ale hláška o tom, že mortscript byl aktivován :D Takže je to OK.
Chlape, víš ty vlastně co chceš?
Jednou píšeš o themechangeru, pak zas chceš návos jen na střídání obloh a sluncí, bo themechanger nechceš,... :shock:
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Scheme pro iGo8