Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nová verze iGO8

Re: Nová verze iGO8

Příspěvekod SvoDa v 12 úno 2009 17:40

Máš pravdu, ale když se "tam" podíváš i mimo tento příspěvek) do různých zveřejňovaných zápisů v sys.txt, tam to "tam" téměř všichni mají, takže by to "mohlo" ale taky "nemuselo" souviset. Přestože mnozí mají zápisy v sys.txt celkem strohé, toto tam mají skoro vždy.
Je to jen takové stéblo u tonoucího ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 12 úno 2009 20:39

Dovoluji si navrhnout lepší (doslovnější) překlad:

skip_resume_process=1 ; přeskoč proces probuzení <0=vyp, 1=zap>
skip_suspend_process=1 ; přeskoč proces uspání <0=vyp, 1=zap>

Z toho mi pak vyplývá, že ta jednička u suspendu by měla zabránit uspání (jakémukoliv "automatickému"), a s tou jedničkou u resume si moc jistej nejsem ... možná, že právě kvůli ní při probouzení po uspání dochází k restartu (přeskočí se proces probuzení a nezbývá tedy než restartovat).

Já tam zatím mám obě nuly a nikdy jsem podobné problémy nezaregistroval.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 12 úno 2009 20:46

Problém je, že já tam tyto zápisy nemám vůbec a k těm restartům občas dochází, nepřišel jsem na žádnou souvislost, jak říkám dochází k nim pouze někdy a nahodile. Dokonce i při použití data.zip upraveným od LZF.
amatér
Moderátor

Příspěvekod vovi v 12 úno 2009 20:54

Nemám to ověřené, ale domnívám se, že ty jedničky jsou default hodnoty. Takže jestli to tam nemáš, je to to samý, jako kdybys je tam měl. Schválně to zkus s těma nulama a dej vědět...
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod tomasii v 12 úno 2009 22:00

Tak jsem dělal "výzkum" restartů verzí iGO8 a dospěl jsem k závěru, že za to nejspíš mohou sd-karty, alespoň u mne ano.

Před časem jsem zjistil, že se mi po zapnutí kousají všechny verze iGO8 (53228, 53558 a 64873) na kartě Kingston 8GB class6 a na kartě Kingston 4GB class6 jedou bez problémů. Přesněji řečeno, po několika (3-5) vteřinách probouzení se normálně rozjedou.

Teď jsem si na 4GB kartu přihrál k předchozím verzím (které se probouzejí) verzi 71348 a na té kartě, kde ostatní jedou, po probuzení rovněž čeká několik vteřin a pak restartuje. Občas výjmečně se objeví i nějaký nečitelný soubor.

Pak jsem dal 71348 kompletně do C710 do flashky a zatím jsem nenarazil na problémy. Po zapnutí není rozespalá a IHNED jede. Ještě to zkusím v C520 a po nočním spánku.
EDIT: V C520 se chová stejně, nabíhá téměř ihned a neresetuje se. Teď jen přečkat noc. :o

Otestujte taky, zda náhodou u vás nezávisí restarty 71348 na tom, jestli není v MFD, nebo na kartě.

PS: Ten soubor device.nng mi tam verze 71348 přihrává na kartu taky, do C710 zatím ne...
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 12 úno 2009 22:38

Mně se navigace s verzí iGO8 8.3.2.71348 (Jan 7 2009) na SD kartě (8GB SDHC Transcend) nikdy po probuzení nerestartovala.

Tak jsem do sys.txt schválně doplnil ty řádky s těmi "jedničkami":

skip_resume_process=1 ; přeskoč proces probuzení <0=vyp, 1=zap>
skip_suspend_process=1 ; přeskoč proces uspání <0=vyp, 1=zap>

A Mio se i s tímto doplněním do sys.txt po uspání nerestartuje! Uvidím ještě ráno. ;)

Původně jsem v sys.txt tento zápis vůbec neměl.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod tomasii v 12 úno 2009 23:07

Ten zápis v sys.txt taky nemám, ale po krátkodobém uspání (jednotky až desítky minut) se 71348 v Miu normálně rozbíhá. Když se ráno Mia resetnou, přidám zápisy taky. Závislost na kartách je u mně ale prokazatelná, minimálně několikavteřinová rozespalost po probuzení a reset u některých Kingstonek.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 13 úno 2009 07:07

Po zápisu s nulama se ráno MIO probudilo OK :lol:
Testuji a uspvám dál, bo předtím neresetovalo pokaždé, ale tak na každý pátý pokus
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 13 úno 2009 08:56

Nechal jsem tedy Mio upané se zápisem v sys.txt ( s těmi dvěma jedničkami viz můj předchozí příspěvek) celou noc a ráno se se probudilo OK a bez restartu. :D
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod Jerry v 13 úno 2009 09:25

Výšeuvedený zápis v sys.txt nemám, Mio po nočním uspání s naplánovanou trasou naskočilo ihned (vlaječka plápolala). SD mám mikro A-Data s adapterem. S touto poslední verzí se mi Mio zatím ani jednou neseklo.
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

PředchozíDalší

Zpět na iGO8 verze, patche, update