Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

BT komunikace PC <-> MIO

Re: IGO8.exe

Příspěvekod SvoDa v 04 bře 2009 07:06

Tak to jsem tě Tome špatně pochopil.
Mně asi čeká brzo to samé :o , ta karta je venku každou chvíli :lol: :lol:
Do jisté míry to řeší Vojtova metoda (připojovat MIO i s kartou do PC - zahlásí se dva nové disky - tedy pokud to Vojta myslí takto - jak jinak by dostával nové soubory na MIO), ale při tom připojování MIO k PC dostává baterka takový záhul, že mi po pár týdnech mého experimentování od března loňského roku do léta, kdy jsem v tomto období připojoval MIO párkrát denně, pak vydrželo MIO na baterii v chodu max. 20 minut :o

Od podzimního srazu mám novou baterku od T.Kubce a držela až doteď (půl roku) někdy nepřetržitě i 6 hodin :D bo jsem MIO od té doby nepřipojoval.
Když chci něco dostat na MIO, tak to řeším tak, že to nahraji z PC na SD a z SD přes TC do MIO.

Když jsem měl v únoru tu havárku s ppath.txt, a připojoval jsem tehdy MIO k PC marně 2 dny mnohokrát za sebou - setsakramentsky se to projevilo právě na baterce - už vydrží max. 5 hodin a víc už ani ťuk.
Testuji to občas tak že při min. podsvícení vypnu autovypínání přístroje.

Můžu tudíž spolehlivě konstatovat, že s každým připojením k PC se baterie ničí. Řešením je pravděpodobně upravený USB kabel PC-MIO pouze pro datový a nikoliv nabíjecí režim.

Teď mám ppath.txt v "program Files" s malým "p" a lze tedy i ppath.txt editovat přímo v MIO a padl tak tedy poslední důvod proč připojovat MIO k PC - vše lze dělat přímo v MIO.

Dokud jsem se nedoslechl o Tomášových problémech :(

EDIT: taky nezapomeňte na diskusi o tom, že neustálé připojování MIO k PC ničí nejen baterku, ale i konektor (samici) v MIO.

Dejme tedy na misky vah
opravu slot kontaktů
opravu samice USB v MIO
opakovaný nákup baterie (pokud nemáš upravený kabel, který nenabíjí a chceš, aby ti baterka vydržela)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Prcek v 04 bře 2009 19:59

No pak by tu měla být ještě jedna varianta a to připojovat se ke kompu přes bluetooth ne??
Mio C720, R02+3+9913+1018, 8Gb SDHC Class6, TMC, SE Xperia PRO,
MioMap v.3.3, Skin J+T v4.3; IGO8 v.8.3.4.117940,; Ozi Explorer; Můj upravený spouštěč + další vychytávky - vše v MFD
Sony Ericsson Xperia Pro, android 2.3.4 iGO Primo 9.6.7.235654
Prcek

Příspěvekod tomasii v 04 bře 2009 20:12

Tak tuhle variantu bychom měli preferovat a uvést do 100% funkčního stavu. Začnu na tom (sice pozdě) asi pracovat.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 04 bře 2009 20:19

Já se o metodě transferu souborů pře BT ani neodvažoval uvažovat.
Už se tu nějakou dobu diskutuje o internetu přes BT a bez výsledně :(
Ale kluci, kdyby se vám to podařilo vyřešit, to by bylo skvělé.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Prcek v 04 bře 2009 21:31

No tak zvuk z kompu do navigace dostanu, ale tam jsem zatím zkončil :( potřeboval bych nějaký lepší program pro bluetooth
Mio C720, R02+3+9913+1018, 8Gb SDHC Class6, TMC, SE Xperia PRO,
MioMap v.3.3, Skin J+T v4.3; IGO8 v.8.3.4.117940,; Ozi Explorer; Můj upravený spouštěč + další vychytávky - vše v MFD
Sony Ericsson Xperia Pro, android 2.3.4 iGO Primo 9.6.7.235654
Prcek

Příspěvekod deusexx v 04 bře 2009 22:45

Pánové,nechcu se plést,ale fotky si do PC pošlu a naopak mě to taky chodilo.Akorát jsem musel hledat,kde se to uložilo.Zítra testnu.A jestli se soubor jmenuje *.bmp nebo*.zip je tuším jedno.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 05 bře 2009 06:48

Kluci, pokud má někdo nějaké zkušenosti s tím, které typy souborů (.bmp, .zip,...) se dají poslat prostřednictvím BT do MIO,kam se ukládají,... tak sem s nimi.
Já se o to už mnohdy pokoušel a bez úspěchu :(
Myslím, že nám jde především o ty .zip protože nejčastěji taháme do MIO langy a skiny a pokud by šly .zip, tak si i .fbl, .poi, 3dc, 3.dl, .... můžem poslat do MIO v .zip a pak si je v MIO prostřednictvím TC rozzipovat ;)
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 05 bře 2009 07:00

Mně to zatím šlo pouze z telefonu (kontakty. obrázky, hudba)
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 05 bře 2009 07:46

Tak jsem právě absolvoval úspěšný pokus poslání čehokoliv (.txt, .zip, .bmp) z PC do MIO. :D
Přenos netrvá zrovna jen vteřinu, ale dá se (.zip o velikosti 2 MB trval cca 10 vt.).
Postup je relativně jednoduchý:
Já do toho šel původně přes "spárování" PC - MIO (New connection) a přestože to MIO vidí, háže to chybu, tudy cesta nevede .
Zkusil jsem tedy rovnou Wireles File Transfer, MIO se hned objeví, tak jej zafajfkneš - vybereš v PC soubor, který chceš poslat a jen odešleš. Přenos začne okamžitě. V MIO se transferované soubory objeví ve složce My Dokuments a odtud si je v MIO pošleš kam potřebuješ.

Nepřišel jsem ovšem na "zpětných chod", tzn. přenos souborů z MIO do PC. Z žádného exploreru co v MIO je (TC, FileMan, Explorer, Control Panel) nejde soubor odeslat jinam než na "Desktop as shortcut" - předpokládám, čili "zástupce plochu" MIO, která neexistuje a nebo do My Documents, ale v MIO).

Jinak v Control panel je ikona Bluetooth Device Propeties", ve které můžeš vyhledat okolní zařízení a potvrdit jim nutnost/nenutnost autentifikace (PIN) nebo "Active" a zařadit je do Trusted (důvěryhodné) - asi jen do Hardresetu.

V Control panel je taky ikona PC connection a lze tam navolit variantu USB nebo BT s tím, že je tam výstraha změnou může dojít nestabilitě (neschopnosti) spojení mezi PC a MIO, tak jsem tam raději ponechal USB a nerýpal do toho.

Takže už jen zbývá vyřešit jak dostat fajly z MIO do PC a máme co se týče životnosti konektorů vystaráno ;)
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 05 bře 2009 07:48

To amatér Odpoledne budu mít čas si s tím pohrát,ale pokud píšeš,že ti to jde z telefonu poslat,pak je to taky krok dopředu.Vím,že telefon se ptá,kam si má soubor uložit,pak už by neměl být problém to poslat dál do GPS.Akorát byl problém s koncovkou jar,která se musela ukládat přes kabel do složky"ostatní",protože pokud se to poslalo přes BT,tak se to neuložilo,ale okamžitě po přijmutí souboru se to ptalo,jestli to chceš instalovat.A soubor se nikam neuložil,ale zůstala nainstalovaná aplikace.Když jsem si to uložil přes kabel a někdo to po mě chtěl,nebyl problém to opět přes BT poslat dál.Co se týká posílání souborů přímo do GPS(je to už delší dobu co jsem si tam posílal soubory)tak mám pocit,že se to ukládalo někam do složky windows.Ale není problém si v comanderu zadat: Vyhledat třeba *.bmp nebo *.zip a najde to všechny soubory aji s cestou.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Další

Zpět na iGO8 verze, patche, update