Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nová verze iGO8

Re: Nová verze iGO8

Příspěvekod SvoDa v 16 zář 2009 11:14

No já jsem po odchodu té mé SD karty pro jistotu přeformátoval i MFD :D
U jsem jej za ten rok a 3/4 formátoval asi 5x a vždy jsem zaznamenal "plynulejší" chod.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod fmilan v 16 zář 2009 11:20

Jj. přeformátovaný mfd i karta a teď láduju. Tak uvidíme :)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 16 zář 2009 11:22

Pánové prosím o pozornost :D,
jediné správné uspořádání je to co má Dan ve svém příspěvku viewtopic.php?f=27&t=50&start=1620#p29861, nebo oltcit :) zde: viewtopic.php?f=27&t=50&start=1650#p29965. Tohle není žádná kachna podobná té, co se mi povedla v souvislosti s čp. na Slovensku, ale věřte mi, že je to z důvěryhodného zdroje.
Naposledy upravil amatér dne 16 zář 2009 13:49, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod fmilan v 16 zář 2009 11:57

Takže po zformátování MFD, nahrání pouze jednoho iGO, bez SD 4/4 celkem 15 :D
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vovi v 17 zář 2009 06:51

Teď už bez žertíků, Oltcite!

Objevily se soubory s HISTSPEED daty pro Německo a UK (přípona .HSP). Měly by obsahovat statistické údaje o propustnosti a cestovní rychlosti silnic v čase, údajně strukturované po 5 minutách. Díky tomu prý iGo 8.3.4 dokáže optimalizovat trasu i s ohledem na den v týdnu a denní dobu. Jsi v tuto chvíli asi jediný z fóra, kdo to může vyzkoušet v praxi. Let's roll... !

http://rapidshare.com/files/280643558/histspeed.rar

EDIT: Ještě jsem zapomněl na Mika_wdf - zkus to v Německu!

Je třeba soubory .HSP nahrát do složky Content/Histspeed.
Dejte vědět, jestli to funguje - mělo by vás to třeba po městě honit jinudy v noci a jinudy ve špičce .
A otázka taky je, kterých tras se to bude týkat - tipoval bych rychlou a ekonomickou.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod deusexx v 17 zář 2009 07:08

Vojto,možná bych sem ještě přidal toto.
Testováno s Germany NQ 090608 - ok a s Germany NQ 090629 - not ok!Dost se tam ten NQ zmiňuje,tak ať se to raději testuje tady s těma mapama. :roll:
Edit:Toto se týká driver alerts,ale kdo ví s čím vším to je propojený.
Tak jsem si početl.
Kód: Vybrat vše
http://www.teleatlas.com/OurProducts/MapEnhancementProducts/SpeedProfiles/index.htm
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod oltcit v 17 zář 2009 10:44

vovi píše:Teď už bez žertíků, Oltcite!

Provedu :roll:
Tak vazeni, vec sa ma takto,testoval som to zatial na mape UK,NVQ1.Su to vlastne rychlostne profily ciest v urcitych casovych intervaloch,zrejme nejak spracovane z dlhodobeho hladiska(ale to uz vieme vsetci,ze?)Na samotnej mape sa to prejavuje rozlicnou farbou a dokonca hrubkou v zavislosti na vytazenosti cesty(myslim si ,ze postupnost zelena,hneda,cierna=mala,stredna,tazka prevadzka ale je mozne ze to bude zavisle na pouzitej scheme(ja som pouzil Reality View)) cize je mozne uz pri samotnom planovani si zvolit lepsiu trasu z hladiska prejazdnost,a ze to funguje som otestoval na znamych usekoch v tejto dobe zapraskanych autami a porovnal som to este aj s aktualnou dopravnou situaciou cez TMC(vid prilozene screeny) Apropo toto si mozte pozriet aj sami vo svojich zariadeniach(nemusite byt kvoli tomu v UK,ci D.) Prepocty trasy to robi s ohladom na tuto situaciu(konecne som dosiahol stav,kedy ma to pusti pri NV mape dole po dialnici a nie cez okresky ako doteraz.Vlastne je to len rozsirenie kvality map. Ohladom ale systemu IQ u TT si myslim,ze je to ine,myslim si totiz,ze TT cerpa aktualne udaje tusim z koncentracie mobilnych telefonov v sledovanych usekoch a tieto info po spracovani posiela zasa cez GPRS na mobily uzivatelov,ktori maju tu sluzbu zaplatenu. Cize podstatny rozdiel,ale urcite aj tak krok vpred.Vecer si to potom overim este v ostrej prevadzke.Mimochodom,tie data davaju celkom zabrat pri vypoctoch,odhadujem 2-3x dlhsi cas. Teraz uz len treba zakomponovat nastavovanie parametrov pre HS do skinov(zatial to mame len v sys.txt.
Koniec hlasenia a idem spat,lebo vecer dopadnem ako vcera v noci,ked som 8hod. sichtu robil 12 hod. lebo som spal na kazdej layby.OT.Majte sa. ;) :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Aktualne Zenfone 2,Z3580,4GB RAM,64GB ROM,iGO Nextgen+ Pongo skin
rezerva Wayteq X980BT+ TMC RTA3000 by NaviGear(hacked),PRIMO_9.6.13.405512,skin Dimka174.a. Tomsoft
Nostalgia
Loox720,GNS5843TMC,CF4GB-iGO 8.3.4.117940,GJ6.14b3.p_DA
oltcit

Příspěvekod vovi v 17 zář 2009 11:02

Tak už aby to bylo i tady 8-)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Lakva v 17 zář 2009 11:10

Pokud vím, IQroutes by měly fungovat právě takhle, jak to šlape v iGo (jen snad ten interval je delší, snad po 4 hodinách??? ale nevím někde jsem to asi zaslechl a mohlo se to změnit...) a využívají data získaná různě, v někt. zemích ale taktéž ze statistik zmíněného pohybu mobilů. Funkce IQroutes je zdarma, ale pouze na vyšších modelech TT a s novějším navcorem.

V některých zemích (pokud vím tak Nizozemí a snad Dánsko, v GB se o tom uvažovalo ale nějak mi uniklo jak to dopadlo) funguje ještě navíc další služba, placená, zvaná TTtrafic, a ta funguje tak jak píše Oltcit, tedy na základě průběžného sledování pohybu mobilů. Spolupracuje na tom Vodafone, ale v GB se uvažovala spolupráce s O2.
A to je v podstatě tomtomovská placená obdoba TMC, pracující na kanálu GPRS namísto běžného rozhlasového vysílání...
Lakva

Příspěvekod oltcit v 17 zář 2009 11:52

Tak mi to nedalo a testil som este jeden variant s mapou od TA.09.06 a tam je to vidiet este markantnejsie 8-)
Screen034.jpg
a v pripade ze pri tej istej trase ten prejazdovy bod vynecham,tak to preplanuje vrchom,to je trasa ktoru TA mapa nikdy nevyhodnoti ako najrychlejsiu ked sa neaplikuje Hitspeed. Cize razantny posun k lepsej cestovatelnosti.
Screen035.jpg

Apropo ten vysledny cas zohladnuje aj tu priepustnost,pretoze pri nepouziti HS je vypocitany cas a dosiahnuty cas v pripade cistej cesty okolo 3:10(to mam otestovane castymi jazdami v tomto useku) Uz sa tesim na vecernu jazdu :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Aktualne Zenfone 2,Z3580,4GB RAM,64GB ROM,iGO Nextgen+ Pongo skin
rezerva Wayteq X980BT+ TMC RTA3000 by NaviGear(hacked),PRIMO_9.6.13.405512,skin Dimka174.a. Tomsoft
Nostalgia
Loox720,GNS5843TMC,CF4GB-iGO 8.3.4.117940,GJ6.14b3.p_DA
oltcit

PředchozíDalší

Zpět na iGO8 verze, patche, update