Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

UKRADENO

Zde se řeší především témata, která se neřeší jinde :ugeek:

Re: UKRADENO

Příspěvekod warhead v 21 kvě 2009 13:49

systemu na sledovani je spousta a prakticky vsechny jedou na gps poloze a gprs vysilaci, normalnim lidem by mel vyhovovat napr. mapfactor vtu, krabicka se da namontovat vsude (akorat musi mit signal a draty teda :lol: ) , poplatky za provoz zadne vyjma gprs a v cene je sledovaci software s mapou ;) vyjimka je treba sherlog ktery pouziva vlastni vysilaci sit ale taky si to necha zaplatit
Obrázek

HTC Kaiser juchu :D
warhead

Příspěvekod petko556 v 22 kvě 2009 10:23

To, čo píše Dan, je možné, ale taká navigácia by stála násobne viac, ako tie dnešné. GPS sa nedá „vysielať opačne“, ale napr. cez GSM sa dá posielať zistená poloha. Ale z GSM stačí vybrať SIM kartu, ..... A JE TO.
Ak by niekto ale chcel „zabezpečiť“ auto, tak to je iné. ODPORÚČAM autoalarm Athos 1803 BT od Jablotron (http://www.jablotron.cz). Je to GPS/GSM (GPRS) autoalarm, záložný zdroj.(takže frčí aj po odpojení autobatérie), v prípade narušenia okrem klasickej signalizácie zatelefonuje na vybraté čísla, pošle SMS o aký poplach sa jedná,... Kedykoľvek na SMS dotaz cez SMS pošle údaje o stave, aktuálnu GPS polohu... Má imobilizér, ktorý sa dá taktiež zapnúť cez mobil. V prípade narušenia (a nastavenia) posiela stále svoju GPS polohu cez SMS..... Samozrejme podporuje aj on-line sledovanie vozidla cez internet a GPRS – len to sú už .náklady na GSM službu a GPRS a hlavne v zahraničí – to sú iné pálky. Navyše má aj bluetooth, takže dokáže posielať GPS polohu napr. do PDA či mobilu bez GPS a cez vhodný softvér navigovať
petko556 - C720(FT), FW: R02+3+9913+1018,
iGO 8.3.1.53228xxx, ++0.8-UNIc
petko556

Příspěvekod SvoDa v 22 kvě 2009 10:35

JJ, já používám autoalarm s pagerem a obousměrnou komunikací s klíčenkou s dosahem cca 1500m v zástavbě a cca 3 km ve volné krajině, ale to už jsem psal.
Mně šlo ale o to sledovat ne auto, ale přístroj GPS, aby umělo vysílat svou polohu ne dle GSM nebo jiných vln, ale přes GPS, ale to by asi muselo mít parabolu, nebo hodně silný vysílač pro odesílání signálu zpět na satelity :?:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod petko556 v 22 kvě 2009 11:01

To ale nie je možné ani len teoreticky, pretože satelity GPS pracujú jednosmerne, oni len v zakódovanom tvare posielaju svoju polohu a extrémne presný čas. GPS prijímač na základe týchto údajov z viacerých satelitov vypočíta svoju polohu na základe merania a výpočtu času ako dlho letel rádiový signál zo satelitu k GPS (aký je tam časový posun).
petko556 - C720(FT), FW: R02+3+9913+1018,
iGO 8.3.1.53228xxx, ++0.8-UNIc
petko556

Příspěvekod SvoDa v 22 kvě 2009 11:36

Díky, tak zas vím něco, o čem jsem neměl páru :oops:
Já myslel, že by mohlo být v přístroji něco jako lokalizátor-štěnici (sledovací zařízení jak ve filmech :D ), které bys měl možnost sledovat na obrazovce s GPS modulem.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 23 kvě 2009 16:33

No ono by to šlo. Mít v autě zapnutého mobila a známého u providera, který by Ti udával polohu, kde ten mobil je.

Už taky existují i placené služby sledování polohy vozidla ala vyhledávání polohy ukradeného vozidla. Před časem jsi ale něco psal o výtečné finanční situaci a tak nevím, nevím? :lol: :lol: :lol:
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Jarouš v 23 kvě 2009 19:42

Tak Dan už je taky za vodou :?: :lol: :lol: Jak je vidět,tak před vodou jsem tady zase jenom já :!: :( :(
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 24 kvě 2009 08:06

Správně, jsem za vodou -> tam kde začíná bahno :lol: :lol: :lol: :lol:
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jarouš v 25 kvě 2009 20:43

Tak já myslel,že naříkám jenom já a hle,už je tady druhý :!: :lol: :lol:
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod vovi v 25 kvě 2009 21:08

Kdepak druhý - to je přece nesmírně chudý sběratel vína ;) . Dan je až třetí...
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na OFF TOPIC