Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Zajímavosti z cestování

Zde se řeší především témata, která se neřeší jinde :ugeek:

Re: Zajímavosti z cestování

Příspěvekod Jarouš v 22 led 2011 07:45

Co je potřeba hlídat,když nemáš nic :?:

Ale i já jako nepřítel jakýkoliv platebních karet, jsem si musel nechat kartu udělat a to z prostého důvodu.V listopadu mi skončila ESTA (bezvízový styk s USA) a protože je myslím od září zpoplatněná ( 14 USD na dva roky) a nedá se zaplatit jinak než kartou, tak mi nezbylo nic jiného.Sranda by byla, kdyby mě tu ESTU nedali, protože už mám dva měsíce koupenou letenku.Ale to pořád ještě není vstupenka na území USA .ESTA je jenom proto aby člověka pustili do letadla v ten směr.Rozhodnutí je v místě přistání na úředníkovi INS.Ale já jsem vybaven několika zvacími dopisy,jsem starý a nemocný,takže že bych tam hledal práci nehrozí a tak by neměl být SNAD problém.

Kartu uložím a vyndám ji až za dva roky (pokud se toho dožiji), až budu mít platit novou ESTU :!:
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod tomasii v 22 led 2011 13:53

Ovšem v tom případě bych Jarouši rozhodně neříkal, že jsi chudý, nemocný, nebo starý. Stačí jedno a už tě do USA NIKDY nepustí, případně ti dají do pasu razítko NEŽÁDOUCÍ. To tak, abys ještě u nich třeba žádal podporu, nebo bezplatnou péči (i když za moc nestojí). No a starý? To není žádný Američan.

Takže Jarouší: jsi bohatý a zdravý junák!!! :idea: :idea: :idea:
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod amatér v 22 led 2011 13:56

Jarouš píše:Kartu uložím a vyndám ji až za dva roky (pokud se toho dožiji), až budu mít platit novou ESTU :!:

:lol: :lol: :lol: :lol: To ji rovnou vyhoď v letadle, do té doby bude mít ta karta prošlou expiraci. :lol: :lol: :lol:
Jo a nepíše se platit novou ESTU, ale novou cestu. :P
amatér
Moderátor

Příspěvekod Miroš v 22 led 2011 18:44

Než ji vyhodí, tak by Jarouš mohl nejdřív vyzkoušet zaplatit u benzínky v Polsku, aby věděl, na kolik ho to po přepočtu přijde. A možná zjistí, jaká je to paráda, platit kartou. :)
Mio C520FT, iGo Primo 9.6.13.263722 f&a - TTSpro Zuzana spouštěč
MS Lumia 640 LTE W10 a Xiaomi Redmi Note 4 Nougat - Sygic GPS Navigation
Miroš

Příspěvekod amatér v 22 led 2011 19:11

Nezjistí, raději umře v nevědomosti :lol: :lol: :lol:
amatér
Moderátor

Příspěvekod Jarouš v 23 led 2011 00:20

Já nevím, co je na placení kartou tak zvláště výborného.V obchodě to zdržuje, když stojím ve frontě a vidím jak lidé vytahují karty, tak jdu raději jinam, protože tři lidi a stojím ve frontě jako magor půl hodiny a dobře si pamatuj jak Jasper, když někde jsme. shání kvůli pár korunám bankomat, aby si mohl vybrat prachy.A to už vůbec nemluvím o měsíčních poplatcích.Já prostě za práci beru peníze keš a taky všechno keš platím a nevidím na tom nic špatného :!: Těch pár složenek, co měsíčně platím, tak to si klidně dojdu na poštu.Nemám to daleko a alespoň udělám něco pro své chatrné zdraví.
mapy HERE 2017/Q3
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod tomasii v 23 led 2011 01:02

Jarouši, nezačínej zase s tím chatrným zdravím. V Americe se prokecneš a pojedeš šupem domů.

Lepší je být zdravý a bohatý, než chudý a nemocný. :lol: :lol: :lol:
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Jarouš v 23 led 2011 08:20

Taky se před cestou pojišťuji úplně na všechno, včetně toho, kdybych autem způsobil nějakou škodu lidem na majetku či zdraví.Mám takoví balík pojištění, že s takovou rozsáhlostí krytí zdraví a škod snad neodjíždí do USA od nás nikdo :!: ;)
mapy HERE 2017/Q3
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod vovi v 23 led 2011 09:06

No vidíš - a pak ti na letišti ujede, že jseš chudej a nemocnej, a jedeš šupem domů. A to pojištění si pak můžeš tak leda spařit na čaj! ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod Jarouš v 23 led 2011 11:29

Ale chlapi neblbněte, já nemám ani kapavku ani syfilis :!: :lol: :lol:(pokud ano, tak o tom nevím ;) ) S normálními nemocemi vás tam bez problému pustí.Já jsem zrovna tento týden řešil takzvaný "zvací dopis".Gábina mi poslala jako mustr ten, co měla její máma a tam je jasně uvedeno, že má Parkinsona a dostala se do USA naprosto bez problému.
mapy HERE 2017/Q3
Jarouš
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na OFF TOPIC