Tento efekt sa deje aj s originál nabíjačkou u Cx20? - tam je pin 4 a 5 spojený. Kábel z MOOV, čo popisuje vovi má asi tak isto, ako originál kábel z nabíjačky MIO spojený pin 4 a 5 v konektore.
Všetky mini USB majú pin 1 a pin 4 dlhšie. To je preto, aby sa najprv pripojilo napájanie a až potom DATA. Ak veľmi pomaly vyťahujem, alebo zasúvam originál nabíjačku (ale aj moje káble), tak sa mi "podarí" dostať MIO do komunikačného módu - pretože pin 1 a 5 sú dlhšie, ale pri zasunutom konektore sa mi to nikdy nestalo. Ale je to asi ako píše tomasii - ja, ako aj ostatní sme ešte len čakatelia na tento efekt

@vovi
- predpokladám, že s klasickým káblom USB - mini USB, ktorý je komunikačný a postupuješ tak, že najprv zapojíš napájanie a až potom zapneš MIO - štandardný postup, ako MIO nabíjať a nezapnúť komunikáciu. Tam ale nie je problém v mini USB, ale krabička PS elektronik má pomerne voľný konektor a ak aj na tejto strane dojde ku krátkemu výpadku napájania, tak po obnovení sa MIO ihneď prepne do komunikačného režimu. Myslím, že by stačilo obetovať jeden kábel a krabičku a kábel priamo naletovať vo vnútri krabičky. Ten dvojdrátový kábel z MOV bude identicky zapojený s káblom od nabíjačky MIOTenhle problém já třeba mám taky s origo MIO kabelem, když tu krabičku připojím přes něj
@Jerry - tak ako píše tomasii - je potrebné 3 káble. MIO práve tým, že na pin 1 a 5 mini USB (to isté platí pre piny na 18 pin. systémovej zbernici) sa objaví napätie (+5V), tak MIO to vyhodnotí ako pokus o komunikáciu, zistí stav na pin 4 a - začne nabíjať nezávisle na pin 4 a podľa pin 4 pracuje ďalej, alebo sa prepne do komunik. režimu.
V princípe tak, ako píše tomasii s jackom to fungovať bude, ale jack, ako napájací konektor je nebezbečný, navyše dedko, ako napájaci !!! - tam hrozí kraťas len tak o kľúče, ... a to platí aj pri zasúvaní jack dedka pri zapnutom napájaní do babky