Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Zajímavosti z cestování

Zde se řeší především témata, která se neřeší jinde :ugeek:

Re: Zajímavosti z cestování

Příspěvekod Miroš v 30 zář 2010 15:33

No vzhledem k tomu, jak se po světě rozlézají rusové, tak možná my starší budeme ve výhodě, že nás v mládí učili ve škole ruštinu. Už jsem zažil v Itálii restaurace s cedulí, že tam hovoří rusky.
Mio C520FT, iGo Primo 9.6.13.263722 f&a - TTSpro Zuzana spouštěč
MS Lumia 640 LTE W10 a Xiaomi Redmi Note 4 Nougat - Sygic GPS Navigation
Miroš

Příspěvekod vovi v 30 zář 2010 19:24

Tondo1, to ani nečteš, co ti Ivo napsal a červeně zvýraznil? Linky směřující mimo fórum se dávají mezi tagy CODE! Tak to z cvičných důvodů sám oprav!
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod american v 17 lis 2010 11:40

amatér píše:Když jsem tuhle záhadu poprvé uviděl pře 3lety v Zadaru, říkal jsem si něco o Balkánu. Dnes jsem na takovou křižovatku narazil v Mostě, nějak mi to nešlo do hlavy
17082009(001).jpg

já zastavil a čekal na zelenou, než mi došlo pořádně se podívat na to světlo vpravo, co to udělalo s místními, nebudu ani popisovat :D

Tak to je typický příklad toho jak se jezdí v jižní Evropě. Mně se něco podobného stalo v řecku, ale tam to ostatní řidiče nijak nepřekvapilo.
Jediný, koho to překvapilo jsem tak byl asi já. Ostatní začali troubit, a tak si nakonec vytroubléili svoji pozici a vydali se dál. Já jsem z toho byl trochu na větvi, řecko je zkrátka trochu divočina když jde o řízení. Řekové si nedělají ani moc starosti že svoje auto tu a tam o něco odřou. Nejou to ideální řidiči, ale nemůžu říct, že bych se na místních silnicích cítil nijak nebezpečně, to ne.

Odstraněna reklama cestovních kanceláří !!!
american

Příspěvekod tomasii v 17 lis 2010 12:57

Vojto, asi to budeš muset opravit sám. Kolegové umí psát, ale neumí číst. ;)
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod fanda v 17 lis 2010 19:09

I s tím psaním mají potíž. Nějak nejsem schopný pochopit o čem vlastně píše american.
@american: Zkoušel si ty linky cos uvedl v příspěvku? Všeobecné informace o Řecku si snad umím najít, ale jak to souvisí se způsobem jízdy na silnicích, o kterém píšeš.
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fanda
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Miroš v 17 lis 2010 19:32

American tu má tři příspěvky a všechny jsou tak nějak mimo mísu (nebo vědomí :?: ).
Mio C520FT, iGo Primo 9.6.13.263722 f&a - TTSpro Zuzana spouštěč
MS Lumia 640 LTE W10 a Xiaomi Redmi Note 4 Nougat - Sygic GPS Navigation
Miroš

Příspěvekod Lakva v 17 lis 2010 22:19

Trochu zase uhnu a zeptám se na jednu věc, která by mě zajímala v pravidlech...
Někdo mi kdysi říkal, že po 10 hodině už se smí jezdit jakoukoliv rychlostí a že snad do 6 do rána prostě omezení platí jen v obci. Pak mě zase někdo, s kým jsem se to té noční jízdě bavil, informoval, že to je obráceně - že mimo obec platí dál 90/130, ale V OBCI se smí jezdit až 90.
Vzhledem k tomu, že v autoškole mi o tom neříkali nic, jsem to neřešil a jezdil dál jako ve dne, ale nedávno se mi krátce před půlnocí stalo, že jsem přibrzdil do obce a chlap za mnou mě napřed tlačil a problikával, a když jsem se nedal, tak prostě vystřelil a ujížděl mi v obci tak přibližně o 40 víc, než jsem jel já.
No a ty počáteční zmínky o plechových šipkách vedle semaforu mi to připomněly a tak se ptám zkušenějších:
Existuje u nás nějaké pravidlo, které by uvolňovalo nebo jinak měnilo defaultní maximálku po 10. (nebo jiné) hodině?
Moc díky za info!
Lakva

Příspěvekod Jarouš v 17 lis 2010 22:35

Tak nevím jestli si děláš srandu nebo ne.Pokud je,tak samozřejmě nic podobného u nás neexistuje.Pamatuji se jako dítě(starší by to tady mohli upřesnit,že ještě někdy na začátku sedmdesátých let byla rychlost od 22 -05 ráno v našem státě neomezena.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod Lakva v 17 lis 2010 22:44

Nědělám si srandu, vždyť sám píšeš, že si to pamatuješ...
Já jsem byl na začátku sedmdesátých let ještě na houbách, takže to nepamatuju... A ti, co mě přesvědčovali, že to stále platí, tak asi nebyli informování o zrušení... (nebo se mu odmítají podřídit ;-) )
Ptal jsem se čistě ze zájmu, abych věděl jako to je...
Lakva

Příspěvekod amatér v 17 lis 2010 23:13

Trochu to poupravím. Omezení rychlosti v obci v nočních hodinách upravila Vyhláška č. 100/1975 Sb, podle které s účinností od 1.1.1976 mimo jiné platilo:
- rychlost v obci od 5 do 23 hodin omezena do 60 km/h.
- Omezení dopravní značkou platí nově i v noci.

První omezení rychlosti přinesla Vyhláška č. 141/1960 Sb., kde se mimo jiné pravilo:
- Od 5 do 23 hodin omezena rychlost v obci do 50 km/h.
- v nočních hodinách neplatí omezení rychlosti v obci ani omezení rychlosti dopravní značkou
- rychlost autobusů a vozidel nad 3,5 tuny omezena do 80 km/h

Někdy komické, v té době snad žádné vozidlo nad 3,5 t tuto rychlost jen těžko dosáhlo :D , snad z kopce s větrem v zádech :lol:

No, a ti co tě přesvědčovali, že to stále platí, by měli jít na vyšetření, podle všeho už mají sklerózu (pamatují si co platilo, ale nepamatují co platí :lol:
:lol: :lol: )

Vůbec nejkouzelnější nařízení omezující rychlost v obci se mi zdá nařízení z
29.1.1900
Rychlost jízdy v uzavřené obci nesmí být větší než rychlost koně v čerstvém klusu. :D
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na OFF TOPIC