Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Externí napájení

Zde se řeší především témata, která se neřeší jinde :ugeek:

Re: Srovnávací tabulka ADAM-ALICE-DEJVID -aktualizováno 11.4.

Příspěvekod SvoDa v 17 dub 2009 11:08

Jerry píše:Dušane zde je něco od Petka http://forum.mio4u.cz/viewtopic.php?f=1 ... a&start=30
Edit: asi by tyto příspěvky o napájení měl někdo povolaný šoupnout na správné místo.

JJ, to je ta stránka co se mi nechtěla hledat :D , díky Jerry ;)

Vojto, ten MOOV konektor napojený přímo do MIO vede za MIO dozadu? Jak je to potom připojované k vaničce - to směřuje dolů?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Re: Externí napájení

Příspěvekod vovi v 17 dub 2009 11:19

Ne, vede "nahoru" za držák (proto se ta destička se 4 packama musí otočit - rozměry nejsou symetrické).
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod tomasii v 17 dub 2009 11:31

Což o to, zapojení konektoru mám i na webu v návodech pro starý dobrý Miomap. To ale neřeší "vaklující" problém. Pro napájení bez přenosu dat je spojený pin 4 (ID) s pláštěm konektoru, kdežto pro datový mód je pin 4 "ve vzduchu". No a když konektor zavaklá, tak se pin 4 (ID) ocitne ve vzduchu a Mio v datovém módu a na pr...r je zaděláno. :x :x :x

Myslím, že jediným dost spolehlivým řešením je zahnutý konektor, který je pevně přitisknutý k tělu Mia. Na to směřoval i můj dotaz - jak sehnat napájecí kabel se zahnutým konektorem. Existuje něco takového třeba pro jiný typ navigace? Miomoov? :idea: :idea: :idea:
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 17 dub 2009 11:36

Tome, jak už jsem psal, jsouli piny propojené, při zavaklání se odpojí na milisekundy nebo sekundy externí zdroj, a jede to z interní baterky, ale ještě se mi nestalo, že by takto upravený kabel s propojenými piny přepnul při zavaklání do datového přenosu.
Tobě asi jde o to, mít normál kabel s nepropojenými piny (neupravený) s pravoúhlým konektorem a vyloučit vaklání, nebo se pletu?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod dusan137d v 17 dub 2009 12:08

Daniel, neviem či sme si rozumeli. Ja nechcem napájať cez mini USB, ale cez tie plôšky čo sú odspodu mia. Čo sa týka hrúbky nie je to vôbec také dramatické. Prilož si na Mio od zadu akumulátor AA vedľa repráku (do toho vybratia) a o to bude Mio hrubšie o čo prevyšuje aku. reproduktor. Na každú stranu 2 ks aku.
C520FT R02+3+9911+1018, PRIMO 9.6.13.267029,FMilan & Amatér, všetko na 16GB Storage Card;
SAMSUNG GALAXY S2 GT-I9100 nav. 9.6.7.270570 FMilan & Amatér
Tablet 9.6.29.597461
Autorádio: 9.6.7.235654
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
dusan137d
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 17 dub 2009 12:32

JJ, tak to jo. Vzpomínám, si, že už kdysi u sousedů něco podobného navrhoval (možná si to byl ty), že bys vlastně nosil MIO v upravené vaničce (její spodní části s nějakou příchytkou), ale už si nevzpomínám, jestli ten popis pinů ve vaničce tam někdo dával.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jerry v 17 dub 2009 12:53

Nemáte někdo větší fotografii zadní části - tišťáku Mia, ze které by bylo patrné uspořádání zapojení toho USB konektoru? Jestli by nešlo na pin 1 a 5 připojit dvojlinku přiměřené velikosti, vyvést ji zadní stěnou ven a zde zakončit 3,5 samičkou do „šňůry“. Takové spojení je flexibilní a vhodné pro pěší turistiku. Ale obávám se příliš miniaturních spojů, jestli se tam mikropájkou vůbec dostanu.

Edit: už jsem našel. Nabízí se i konektor od sluchátek.
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod SvoDa v 17 dub 2009 13:05

To chceš vrtat do MIO otvor a vsadit zde Jack samici? Otázkou je, když pominu mechanický nevratný zásah, zdali by tam bylo dost místa nejen pro vsazení té samice, a pro její tělo a vývody trčící dovnitř MIO - když si vezmu jak dlouhý je samec, nevím, jestli tam pro něj bude místo. Jinak by musel ven trčet ven káblík se samičím JACK konektorem jak na prodlužovačce a to už by bylo dost nepraktické.
To už by bylo lepší obětovat sluchátkový konektor a připájet vývody +/- z tišťáku k němu a jsme tas u toho, že by to trčelo kolmo, pokud bys nesehnal zahnutý Jack 2,5 mm.
Naposledy upravil SvoDa dne 17 dub 2009 14:53, celkově upraveno 1
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jerry v 17 dub 2009 13:18

Dane, asi jsi mně nepochopil, samozřejmě žádný konektor, jen průchod dvojlinky zadní stěnou. Ta samice na dvojlince vně Mia a podél zadní stěny je rozhodně mechanicky odolnější, než když jakýkoli kolmý konektor. A o tom sluchátkovém jsem se zmínil, navíc 2,5 úhlový mám, ale zatím nevím které spoje opravit. Ještě se nabízí ty tři kablíky přímo od baterie, ale tam by byl asi problém v elektr. řízení nabíjení.
Mio mám v servise. Za měsíc mi končí garance, potom budu laborovat.
Ale jak jsem psal, už se mi třepou ruce i oči....
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod petko556 v 17 dub 2009 14:37

Zopár postrehov:
- kuchať a upravovať konektor mini USB na kábli je zložité, to je priemyselne pripájané (odporový zvar) a plôšky sú pomerne malé. Na niektorých kábloch PIN 4 ani nie je vyvedený. Lepšie je použiť nový z GM elektronik
- napíšem (dnes, zajtra, ..., pondelok) všetky použité komponenty na amatérsku výrobu
- pin 4 na mini USB sa nedá spojiť s pinom 5 až na druhom konci kábla, lebo kábel je štvorvodičový + tienenie a pin 4 nie je pripojený.
- to čo píše tomasii je pravdepodobne vadný kábel, pin 4 mini USB ak je spojený s "kostrou" - tak je tam "kraťas" - kostra oboch koncov USB aj mini USB je spojená s tienením (opletením) kábla, ale nie je so žiadnym pinom. Možno to je dôvod, prečo to blbne. Ja na kábloch, kde mám spojený pin 4 a 5 priamo na mini USB som ani raz nemal tento problém, to isté pri originál nabíjačke.
- Zapojenie "spodného" 18 pinového systémového konektora je čiastočne na "susednom" fóre (treba prehladať). Nie je celé zapojenie, ale je identifikovaný +5V, GND (zem), aj ID. Ale aj tu je potrebné spojiť GND a ID (mám taký dojem, že písal o tom vovi, Ivo K a petko556). Robil som s tým pokusy, funguje to.
- pri pripojení "káblika" priamo vo vnútri MIO na mini USB je tiež potrebné spojiť ID + GND, ak by sa zapojili len dva, tak to prepne do komunikácie.
- Dal by sa využiť aj konektor na sluchátka, predpokladám, že je stereo, alebo v prevedení aj s mikrofónom. Potom ale treba priviesť všetky tri káble, v konektore (dedek) prepojiť (spojiť) ID + GND a to ešte všetko tak, aby pri zasúvaní konektora do MIO sa neskaratol zdroj (NiMH bat), ani napájanie MIO. Dalo by sa to vo vypnutom stave MIO aj zdroj, ale ak by sa na to zabudlo, tak taký nabitý NiMH acu dá do skratu aj niekoľko ampérov a to by potom nastala sranda.
- pripojiť napájanie na interný LiIon článok znamená pravdepodobne okamžitú smrť - napájanie musí ísť cez vnútornú automatiku - takýto spoj okamžite začne nabíjať akumulátor s menším napätím. Obzvlášť citlivé sú LiIon, za určitých podmienok sa spustí lavínová reakcia, vznikne vnútorný skrat a bežný je až požiar akumulátora.
petko556 - C720(FT), FW: R02+3+9913+1018,
iGO 8.3.1.53228xxx, ++0.8-UNIc
petko556

PředchozíDalší

Zpět na OFF TOPIC