od petko556 v 17 dub 2009 14:37
Zopár postrehov:
- kuchať a upravovať konektor mini USB na kábli je zložité, to je priemyselne pripájané (odporový zvar) a plôšky sú pomerne malé. Na niektorých kábloch PIN 4 ani nie je vyvedený. Lepšie je použiť nový z GM elektronik
- napíšem (dnes, zajtra, ..., pondelok) všetky použité komponenty na amatérsku výrobu
- pin 4 na mini USB sa nedá spojiť s pinom 5 až na druhom konci kábla, lebo kábel je štvorvodičový + tienenie a pin 4 nie je pripojený.
- to čo píše tomasii je pravdepodobne vadný kábel, pin 4 mini USB ak je spojený s "kostrou" - tak je tam "kraťas" - kostra oboch koncov USB aj mini USB je spojená s tienením (opletením) kábla, ale nie je so žiadnym pinom. Možno to je dôvod, prečo to blbne. Ja na kábloch, kde mám spojený pin 4 a 5 priamo na mini USB som ani raz nemal tento problém, to isté pri originál nabíjačke.
- Zapojenie "spodného" 18 pinového systémového konektora je čiastočne na "susednom" fóre (treba prehladať). Nie je celé zapojenie, ale je identifikovaný +5V, GND (zem), aj ID. Ale aj tu je potrebné spojiť GND a ID (mám taký dojem, že písal o tom vovi, Ivo K a petko556). Robil som s tým pokusy, funguje to.
- pri pripojení "káblika" priamo vo vnútri MIO na mini USB je tiež potrebné spojiť ID + GND, ak by sa zapojili len dva, tak to prepne do komunikácie.
- Dal by sa využiť aj konektor na sluchátka, predpokladám, že je stereo, alebo v prevedení aj s mikrofónom. Potom ale treba priviesť všetky tri káble, v konektore (dedek) prepojiť (spojiť) ID + GND a to ešte všetko tak, aby pri zasúvaní konektora do MIO sa neskaratol zdroj (NiMH bat), ani napájanie MIO. Dalo by sa to vo vypnutom stave MIO aj zdroj, ale ak by sa na to zabudlo, tak taký nabitý NiMH acu dá do skratu aj niekoľko ampérov a to by potom nastala sranda.
- pripojiť napájanie na interný LiIon článok znamená pravdepodobne okamžitú smrť - napájanie musí ísť cez vnútornú automatiku - takýto spoj okamžite začne nabíjať akumulátor s menším napätím. Obzvlášť citlivé sú LiIon, za určitých podmienok sa spustí lavínová reakcia, vznikne vnútorný skrat a bežný je až požiar akumulátora.
petko556 - C720(FT), FW: R02+3+9913+1018,
iGO 8.3.1.53228xxx, ++0.8-UNIc