Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Zkušenosti z cestování s iGO8

Zde se řeší především témata, která se neřeší jinde :ugeek:

Re: Zkušenosti z cestování s iGO8

Příspěvekod a.mroz v 03 zář 2009 16:48

Ja se vratil z dovolene opet kde jinde nez z Chorvatska tentokrate jsme to jeli s bratrem na motorkach za ten tyden jsme najeli neco prez 3000Km s iGO8 64873 naprosto bez problemu a dokonce i s Pavlikem kterej me castoval vetami kam to jedeeees a jedes uplne blbe,. vyjeli jsme si i na horu sv.jure 1720m. tusim Tam me Pavlik rekl jedes uplne jinam :)
Stalo se me akorat jednou ze pri nabijeni Mia z auto zasuvky na 12 voltu vytazene z baterky se me MIO obcas preplo do usb modu pro prenaseni dat coz jsem moc nepochopil pac se me to stalo poprve jinak vse slapalo jak melo. mapa Chorvatska od Teleatlasu verze 2008.10 byla spolehliva tak z 80% zbytek byly silnice ktere tam nejsou zaneseny, treba sjezd z hlavni placene dalnice na Baska Vodu neexistujici sjezdy asi to upravili uplne jinak nebo tam vznikla nova cesta buh vi. kazdopadne chce to tam jet podle navestnich ceduli a mistnich znaceni ty jsou 100% nespolehat se na navigacku a brat ji jen jako pomocnika kterej kdyz vas navede na uplne blbou cestu tak vam jeste rekne kam to jedeees? :lol:
iGO8 best off navigace,.. :ugeek:
--=MIO C520=-- My Flash Disk iGO8 8.3.2.64873, Na SDHC 8GB
iGO8 8.3.4.102680, GJ_6..a vejs, mapy TA a Navteq.
HTC Desire S android 2.35 iGO NavGear 9.6.7.235654
a.mroz

Příspěvekod mkb v 03 zář 2009 17:24

Přepnutí do USBmodu se mi také stalo v autě v držáku. Stačilo vyfouknout nečistoty. S názorem na mapu Chorvatska souhlasím. Nové silnice nejsou vždy správně, ale staré úzké silničky v horách to zvládalo celkem dobře. V Chorvatsku zásadně nepoužívat nejkratší trasu. To se pak člověk podívá autem do míst, kam by se bál i pěšky. :lol: :lol: :lol:
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod tomasii v 04 zář 2009 16:52

Ještě bych doporučoval nejezdit s Liškou, odpustíš si ty jeho imbecilní poznámky. :lol: :lol: :lol:
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod vesely v 11 led 2010 16:08

Ked som v 5/2009 isiel v Prahe z Vrchlickeho do Plzne,tak ma to poslalo cez Radlicku,Patocovu,Nam.Vitezne,Evropsku,Prazsky okruh na Plzen ,neviem uz ci som vtedy mal TA alebo NV ale terajsia CEDA ma uz posiela logickejsie cez Plzenska,Bucharova,Bavorska a Rozvadovska spojka :D
Evolve CoolTraxx 3D II
IGO 8.3.2.80621+MapChanger
diMka TomSoft 1.1.37
vesely

Příspěvekod JaPan v 14 led 2010 13:34

Malý testík vaší navigace
Vyzkoušejte si, jak se zachová vaše navigačka, zejména hlasová hláška, na této křižovatce:
mapa_test_GPS_.JPG

Stačí zadat trasu z Dolních Dunajovic do Horních Věstonic a spustit simulaci.

Minulý pátek (ve sněhové vánici) jsem jel touto trasou jako spolujezdec. Mio jsem měl před sebou a naše šoférka se řídila mými pokyny a také hlasovými pokyny Mia.
Zdenka 800m před křižovatkou radila: "Připravte se pokračovat rovně po 800 metrech"
Podobně i 300m před křižovatkou...
Sto metrů před křižovatkou Zdenka zahlásila: " Po 100m pokračujte rovně potom příští odbočka vlevo"
A téměř v křižovatce zakoktala: " Po 10 metr" a nic. :!:
Naše řidička to pochopitelně projela rovně.. :D sice jsem ji na poslední chvíli zkoušel přemluvit, ale terén nedovoloval nějaké prudší manévry.

Mimochodem, ani Daisy (či jak to naši investigativci nazvali), ani výboje na elektrickém vedení VN Mio nezblbly a to ukazovalo naprosto korektně. Zdenku chápu, měla na to jen 24m a to by nestačila říct ani: "Švec"

Edit: 22:00 Mapy mám TA 9.2009
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil JaPan dne 14 led 2010 22:01, celkově upraveno 1
Byla: NDrive G50+iGO 8.3 na SD, Stále je:C520+iGO 8.3 na SD, Bude: Primo na 7" tabletu
JaPan

Příspěvekod Ivo K v 14 led 2010 13:58

Jj. Pěkný.

Testoval jsem to s hlasem Číča a ten za těch kritických 24m stačil říct: "Teď hoď levej". To bylo vše.

Ale varován jsem byl alespoň graficky, kde se mi ukazoval přespříští manévr "za 24m odbočit vlevo".
Naposledy upravil Ivo K dne 14 led 2010 16:59, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod vovi v 14 led 2010 16:49

Ono hodně záleží i na klasifikaci směru průjezdu křižovatkou, jak je uložen v mapě. Já se dneska vyděsil, když po letech ježdění stejnou trasou s TA mapami či CEDou mi najednou dneska NQ mapa povídá: "Po pěti stech metrech doprava". A já celejch těch 500 metrů přemejšlel o tom, že tam není vůbec žádná křižovatka, kde by něco odbočovalo doprava - ale je, jenže hlavní zahýbá vpravo pod úhlem cca 45° (kdybyste chtěli testovat, je to trasa v Praze Černokostelecká -> Kutnohorská ... hláška se ozve cca 300 před křižovatkou s Průmyslovou, která se projíždí rovně a šochtle tudíž mlčí a hlásí až další manévr).
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod vesely v 14 led 2010 19:44

TO:JaPan Urobilo mi to presne tak isto :D
Evolve CoolTraxx 3D II
IGO 8.3.2.80621+MapChanger
diMka TomSoft 1.1.37
vesely

Příspěvekod oltcit v 14 led 2010 21:40

Tie mapy od NQ to robia,strasne ma to stve,lebo potom sa neda jazdit podla hlasu ani podla ukazatelov smeru,ale iba podla navigacnej obrazovky.Problem je zrejme v tom,ze ze navigacne pokyny berie az moc podrobne z mapy a potom na skutocny dolezity manever mu uz neostane casu. Je to strasne iritujuce,inac proti NQ nemam vyhrad,dokonca posledna mapa pre SK ma viac podrobnosti v terene ako XAHAX(aj ked ako kde :? ) Napr. na kruhaci s prvym vyjazdom vpravo,najprv zahlasi odbocte vlavo a az potom vyjazd vpravo.Alebo tam kde treba odbocit mlci a tam kde je to zrejme sa vykecav.Opakujem je to mapami(konkretne Navteq) :twisted:
Aktualne Zenfone 2,Z3580,4GB RAM,64GB ROM,iGO Nextgen+ Pongo skin
rezerva Wayteq X980BT+ TMC RTA3000 by NaviGear(hacked),PRIMO_9.6.13.405512,skin Dimka174.a. Tomsoft
Nostalgia
Loox720,GNS5843TMC,CF4GB-iGO 8.3.4.117940,GJ6.14b3.p_DA
oltcit

Příspěvekod amatér v 14 led 2010 21:59

Já přidám svou zkušenost s mapou NAVTEQ a její funkčností DA v ČR.
Včera jsem projížděl trasu Teplice - Lovosice po silnici č.8 (E55) DA se správně zobrazovaly snad u každé značky při silnici, přesně ukazovaly rozšíření a sbíhání jízdních pruhů v jednom směru, značky začátku a konce zákazu předjíždění, značku upozorňující na místo možné námrazy. Opravdu skoro na chlup.
Dnes jsem jel do Jablonce a Liberce
Roudnice nad Labem - Mělník silnice č.246 bez jediného DA
Mělník - Mladá Boleslav silnice č. 16 bez jediného DA
Mladá Boleslav - Turnov R10 bez DA, přitom bych očekával upozornění alespoň v oblasti Žďáru a Přepeří
Turnov - Liberec R35 bez DA, zde bych očekával upozornění alespoň na Paceřičák ( na rychlostní silnici je tam dost prudké klesání)

Domů z Liberce přes Nový Bor, Českou Lípu a Litoměřice silnice č. 13, a od Nového Boru silnice č.9, ani na jedné z nich žádný DA.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na OFF TOPIC