Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Přípitek

Tady většinou popíjíme, zapíjíme a slavíme :lol:

Moderátor: deusexx

Re: Přípitek

Příspěvekod SvoDa v 29 kvě 2011 07:30

Já si už neumím představit ani to, že bych platil v marketech jinak, než kartou, či posílal trvaláky složenkama a ještě na to myslel, jednorázovky řeším mobilem a internetbankingem mám o všem přehled a výpis z účtu mi nikdo posílat nemusí.

U plateb za služby to neřeším, ale šlo-li by o desítky či stovky tisíc, tak podnikatel, který chce peníze na dřevo by pro mne není důvěryhodný, zvlášť máli se platit předem, byť zálohově.
Když se bojí nezaplacení, má si nasmlouvat vysoká penále či chtít zálohu (bezhotovostně).

jestliže si někdo může v dnešní době dovolit odmítat klientelu dle toho ne zdali vůbec, ale jakou formou budou platit, tak klobouk dolů, jelikož buď objevil díru na trhu, nebo má ještě i jiné příjmy, popř. nulové životní a provozní náklady, nebo dostává vše zadarmo.

Navíc si myslím, že čím víc podnikatelů bude chtít platit v hotovosti, se pak projeví v tom, že
Kód: Vybrat vše
http://www.novinky.cz/finance/233222-statu-se-nedari-vybirat-dane-vlada-nevi-proc.html
a taky v tom že
http://www.novinky.cz/finance/234220-podnikavcum-kteri-taji-prijmy-stat-domeril-dane-za-8-3-miliardy-korun.html
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jerry v 29 kvě 2011 09:04

Mládenci, koukám jak se to tu rozjelo. Nepodnikám, nic nedělám, jsem starodůchodce. Finanční záležitosti řeším přesně tak, jak píše Dan. Je to jednoduché, pohodlné.
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod Miroš v 29 kvě 2011 09:42

Tak to by chtělo založit nové vlákno "Podnikatelské tipy". Jarouš by mohl udělat školení o platbách v hotovosti. Já jsem zase překvapen, když mi někdo chce v hotovosti platit, nebo nedejbože po mě chce hotovost. Nejraději všechno řeším mezibankovně.
Já má pro jistotu na fakturách poznámku:

Cena je stanovena dohodou. Přijetím této faktury zákazník souhlasí, že při nedodržení dne splatnosti bude účtována smluvní pokuta 0,3%
z fakturované částky za každý započatý den prodlení. Nesplacené pohledávky po splatnosti budou postoupeny inkasní společnosti k vymáhání.
Dílo zůstává až do úplného zaplacení majetkem autora a nesmí být použito k žádným úkonům. Děkuji za včasné uhrazení faktury.

A většinou si to nechávám podepsat, pokud to není subdodávka pro kolegu, s kterým spolupracuji dlouhá léta. V případě subdodávek ale většinou musím čekat, tam dostávám zaplaceno někdy měsíc nebo i dva po splatnosti. Musím ale přiznat, že mám podobnou zkušenost, jako IvoK, a nějakých asi 20 tisíc ze dvou fakturací jsem už oželel a na účtu je nikdy neuvidím.
Mio C520FT, iGo Primo 9.6.13.263722 f&a - TTSpro Zuzana spouštěč
MS Lumia 640 LTE W10 a Xiaomi Redmi Note 4 Nougat - Sygic GPS Navigation
Miroš

Příspěvekod amatér v 29 kvě 2011 10:11

Jsou vážnější věci na světě:
http://www.novinky.cz/domaci/234705-nebezpecne-spanelske-okurky-byly-dodany-i-do-cr-u-dovozce-jsou-inspektori.html

Přitáhnout si domů s....u a ještě za to platit hotově, to bych si to hodil. :lol:
amatér
Moderátor

Příspěvekod Miroš v 29 kvě 2011 10:52

Však to jsou biopotraviny :lol: - číňané jdou zas opačným směrem :lol:
Miroš

Příspěvekod tomasii v 29 kvě 2011 11:17

Když už teda píšeme o těch okurkách a biopotravinách ze Španělska - že tam ty případy s těmi průjmy nejsou. Že by se o nich u nás nepsalo, nebo jsou Španělé odolnější?
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Miroš v 29 kvě 2011 11:38

Někde jsem četl zprávu, že to jsou okurky určené pouze na vývoz, ne pro tamní trh.
Miroš

Příspěvekod xroman v 29 kvě 2011 17:28

Jerry píše:Mládenci, koukám jak se to tu rozjelo. Nepodnikám, nic nedělám, jsem starodůchodce. Finanční záležitosti řeším přesně tak, jak píše Dan. Je to jednoduché, pohodlné.

Před tebou už smekám klobouk dolů hodně dlouho. Jak vzvládáš na svůj věk "nové technologie" je obdivuhodné. Hodně "mladíků" strčíš lehce do kapsy. Prostě ještě jednou klobouk dolů.
Samsung Galaxy S22+
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
xroman
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Jarouš v 29 kvě 2011 20:05

Opět musím souhlasit.Já bych se od tebe Jerry mohl učit a zdaleka tady nejsem sám.Všechna čest :!: :!:

Vojta, až to tady uvidí, co se napáchalo v jeho oblíbeném vlákně, tak ho raní mrtvice.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod vovi v 29 kvě 2011 20:41

To mi teda, Efendi, přeješ pěkný věci!! :evil:
A nechtěl bys dělat něco pro mě? Nějaký neplatič se přece musí najít!! ;)
A na to všechno se napijeme! Hlavně na Jerryho přehled a životní elán!
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Vítejte přátelé ;-)