Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Přípitek

Tady většinou popíjíme, zapíjíme a slavíme :lol:

Moderátor: deusexx

Re: Přípitek

Příspěvekod Jarouš v 13 črc 2009 04:47

Já si myslím,že jsou zaheslované všechny Wi-Fi sítě,mimo těch,které jsou vysloveně uváděny jak zdarma:to znamená v hotelích,knihovnách a různých obchodních centrech.Můj telefon tady v baráku najde 3 Wi-Fi a ani jedna bez hesla nejde.Občas to skouším i někde jinde,bez úspěchu.No nic,jedu makat.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 13 črc 2009 06:25

Taky nějak nerozumím tomu Vojtovu problému s WiFi :oops: .

Vojta to asi myslel jinak, bo se v těchle věcech vyzná líp, než my dva dohromady.
Někteří provideři neumožnují "větvení" jednoho linku na více a lze to řešit jen routerem s nahlášením jeho MAC Adresy místo MAC síťovky zabudované v PC, ale ani toto řešení někteří provideři neumožňují. Vím, o čem mluvím, proto jsem před rokem přešel k tomu současnému providerovi, ten předchozí (místní kabelovka) to právě neumožňoval - MAC pevně nastavený na 1PC, takže když jsi přinesl domů jiné PC, měl jsi smůlu a nepřipojil jsi ho na net (pokud jsi nechtěl vyměňovat síťové karty :lol: :lol: )
Zaznamenali šílený odliv zákazníků a zrovna před prázdninama tu obíhali partaje, že už to routerování technicky zvládají, dokonce posilují kbps, ale stále jsou dražší než ti, u kterých jsem teď.

Já mám do bytu přiveden providerův kabel, do zásuvky prdnu svou WiFi šochtli (router), po on-line nahlášení jeho MAC, a během chvilky je již router aktivní do něj lze připojit 5 PC po kabelu, nebo neomezené množství "vzduchem", samozřejmě pokud jim dám hesla.
Při hledání WiFi sítí v okolí jich tu je v dosahu asi tak 50, samozřejmě všechny zaheslované, bo to lidi v okolí řeší podobně.
Semtam se vyplatí to heslo měnit, kdyby se ti tam někdo nalomil, ale většinou se to dá poznat testem rychlosti připojení, jestli ti někdo prolomil heslo a parazituje.

Nicméně asi jako u Vojty, můj problém s "female mailing evening" spočívá spíše v tom, že mám doma sice 2xPC, ale na jednom prakticky permanentně, zvláště ve večerních hodinách visí syn no a o ten druhý se právě přetahuji se ženou :lol:
Co se týče mne, tak další PC se mi kvůli tomu, né že by nechtělo kupovat, ale jaksi to není z ekonomických důvodů priorita, ledaže by mne někdo zasponzoroval, na ty maily ženě stačí klidně 7" NB s WiFi :lol: :lol: :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 13 črc 2009 07:04

Dane,už mě prošlo rukama pár routerů a tady to s MAC adresou jsem řešil naklonováním MAC adresy síťovky,kterou mám nahlášenou u providera do routeru.Už mě taky nebavilo,když jsem opravoval comp a chtěl ho připojit na net,abych se přihlašoval na stránky providera(jinam mě to nepustilo) a vypisoval číslo smlouvy,heslo a podobný.....(nevhodné slovo).Teď jsu za routrem,má MACovku mojeho compu,která je registrovaná u provozovatele a statečně si připojuju jakejkoliv comp a šlape to jak švícary. :D
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vovi v 13 črc 2009 07:33

Tak takhle vznikají fámy :lol: :lol:

Já nemám problém s WiFi nebo linkou ani s datovým tokem, ale s tím, že je nás doma víc než počítačů. A ten druhý se mi (zatím) kupovat nechce :lol: .

A krást wifi zase není až tak složité - v posledním Chipu je docela slušný návod. Pokud máte souseda, který má to slabší ze dvou možných šifrování, tak se to dá během chvilky prolomit. A pokud jste v dosahu nějaké placené sítě a máte někde k dispozici pevnou IP adresu (a všechna práva), tak si na ní zřídíte svůj "psedoDNS" server a připojujete se zdarma do libovolné placené WiFiny, kterou máte v dosahu, aniž to ona pozná jinak, než vysokým datovým tokem.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod Jarouš v 13 črc 2009 12:12

Ale já jsem to pochopil a taky jsem ti napsal,že máš koupit počítač.Pak jsem jenom reagoval na příspěvek o Wi-Fi :!: :roll:
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod vovi v 13 črc 2009 13:01

Tobě jsem taky nic nevyčítal ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod deusexx v 14 črc 2009 06:38

A já zas reagoval na MAC adresy a případnej problém s nimi při použití routeru :roll:
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vovi v 14 črc 2009 06:52

SvoDa píše:Taky nějak nerozumím tomu Vojtovu problému s WiFi :oops: .

Tak aby nebylo pochyb - řeč byla o téhle větě. A přitom v tom mém předchozím příspěvku jsem o nepsal o žádném WiFi, žádných linkách, žádných MAC adresách, ale jen a jen o neukojené potřebě mailování ;)
Stačí to ještě párkrát rozvést a pak se dočtu, že si neumím nastavit WiFi, že si přes něj nedokážu připojit počítač, ... A to jsou ty fámy ;)

Ale stejně je pozoruhodné, jak ženy stimulují naše myšlenkové pochody! :lol: :lol: :lol: :lol:
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 14 črc 2009 07:20

Vojto, já si všiml až teď, že na Jardův příspěvek
Jarouš píše:
vovi píše: žena přijela z víkendu s emailovym absťákem. :lol: :lol:

Tak ji kup počítač.Já tady mám na jednu linku připojené tři :!: ;)

odpovídal Deus a ne ty :oops:
deusexx píše:Já mám Jardo na jednu linku dva.A to jsem si zapůjčil USB WIFI a chtěl jsem "krást".Ovšem byli chytřejší jak já.Zaheslovali to.Lámat se mě to nechce :lol:

proto jsem reagoval, jak jsem reagoval a nezapomněl napsat, že
Vojta to asi myslel jinak, bo se v těchle věcech vyzná líp, než my dva dohromady.

Tak se omlouvám za nedorozumnění, nevšiml jsem si, že v debatě s Jardou pokračuje Deus a ne vovi, proto jsem reagoval na ten router
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 14 črc 2009 07:31

Nojo, chce to číst! :lol: :lol: :lol:
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

PředchozíDalší