Taky nějak nerozumím tomu Vojtovu problému s WiFi

.
Vojta to asi myslel jinak, bo se v těchle věcech vyzná líp, než my dva dohromady.
Někteří provideři neumožnují "větvení" jednoho linku na více a lze to řešit jen routerem s nahlášením jeho MAC Adresy místo MAC síťovky zabudované v PC, ale ani toto řešení někteří provideři neumožňují. Vím, o čem mluvím, proto jsem před rokem přešel k tomu současnému providerovi, ten předchozí (místní kabelovka) to právě neumožňoval - MAC pevně nastavený na 1PC, takže když jsi přinesl domů jiné PC, měl jsi smůlu a nepřipojil jsi ho na net (pokud jsi nechtěl vyměňovat síťové karty

)
Zaznamenali šílený odliv zákazníků a zrovna před prázdninama tu obíhali partaje, že už to routerování technicky zvládají, dokonce posilují kbps, ale stále jsou dražší než ti, u kterých jsem teď.
Já mám do bytu přiveden providerův kabel, do zásuvky prdnu svou WiFi šochtli (router), po on-line nahlášení jeho MAC, a během chvilky je již router aktivní do něj lze připojit 5 PC po kabelu, nebo neomezené množství "vzduchem", samozřejmě pokud jim dám hesla.
Při hledání WiFi sítí v okolí jich tu je v dosahu asi tak 50, samozřejmě všechny zaheslované, bo to lidi v okolí řeší podobně.
Semtam se vyplatí to heslo měnit, kdyby se ti tam někdo nalomil, ale většinou se to dá poznat testem rychlosti připojení, jestli ti někdo prolomil heslo a parazituje.
Nicméně asi jako u Vojty, můj problém s "female mailing evening" spočívá spíše v tom, že mám doma sice 2xPC, ale na jednom prakticky permanentně, zvláště ve večerních hodinách visí syn no a o ten druhý se právě přetahuji se ženou
Co se týče mne, tak další PC se mi kvůli tomu, né že by nechtělo kupovat, ale jaksi to není z ekonomických důvodů priorita, ledaže by mne někdo zasponzoroval, na ty maily ženě stačí klidně 7" NB s WiFi