Tak si tedy po ránu musím připít sám sobě.Včera jsem dostal očekávaný telefon(viz podpis),tak jsem k tomu v deset dopoledne sedl a vypínal jsem ho v devět večer.To byla šichta.Bláhově jsem si myslel,že bude mít v sobe češtinu(díky Bohu zvládám němčinu,takže prokousat se Menu tam,kde jsem zjistil,že ten telefon češtinu nemá nebyl až takový problém,takže volání Adamovi,co s tím a nakonec jsem si uvědomil,že nedaleko domu máme autorizovaný servis Nokie,tak hurá tam.Za pul hodiny (museli stahovat nový software,protože údajně ten telefon je tak nový,že ho tam ještě neměly

) a 370,-Kč jsem odcházel domů s "českým telefonem".No ale vypadá to,že budu trochu brečet pro svoji starou Nokii 6230i,protože to ovládání je proti ní,děsivé

Nehledě na to,že to má sice větší display ,ale v něm, se motají ikonky,které jsou tak malé,že já,jako čerstvý nositel brýlí na čtení jsem ztracen.(takže budu machrovat s telefonem, na který nevidím

).Desing je líbivý,stejně tak jako Omnia se při otočení telefonu otočí i ikonky,ale naprosto úžasný jsou ty barevné zadní kryty.Pokud se vymění,tak se změní podle jejich barvy pozadí displaye.
Minimálně polovinu funkcí já nikdy nevyužiji.Nakonec mě ten telefon vyšel na necelé tři tisíce (i s češtinou) a vzhledem tomu,kolik stojí tady,to byl velmi dobrý obchod,takže nelituji,jenom si budu muset zvyknout.