Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

2G sd karta nebo 4G?

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

2G sd karta nebo 4G?

Příspěvekod josef v 23 led 2010 16:02

Dobrý den
Mám gps navon N560Q
Mapy jsou uložené na 2G sd kartě, ale raději bych je chtěl zálohovat na jinou kartu abych si tuto kartu mohl raději uschovat...mohu tyto mapy s kopírovat na 4G sd kartu? a také bych k ní přidal i turistické mapy...ale nevím jak by to pak rozpoznala gps? asi bych je měl dát každé zvlášt?
Děkuji
josef

Re: 2G sd karta nebo 4G?

Příspěvekod SvoDa v 23 led 2010 17:00

originální kartu můžeš zazálohovat na jinou kartu, ale z té druhé karty ti iGO8 nepojede, bo licence programu je vázána na ID karty ;)
Takže na jedné origo kartě provozuj igo a na druhé Smartmaps nebo jiný naviSW
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod josef v 23 led 2010 19:19

Takže když si s originální karty s kopírují mapy na druhou sd kartu, tak mi ty mapy pak s te druhé karty nepujdou? a jde to nějak nastavit abych si mohl originální kartu schovat?
josef

Příspěvekod SvoDa v 23 led 2010 19:36

Jedině, že by ta druhá karta byla taky originální s licencí stejnou, jako na 1. (origo) karty.
Jak už jsem psal - licence programu (i map) je vázána na ID karty a nejde tudíž provozovat na "náhradní" kartě.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 24 led 2010 23:13

Můžeš to udělat tak, jak píše Dan - zálohovat na větší kartu (třeba i obě karty na jednu do dvou velkých adresářů), kartu zamknout a uložit. V případě, že se na používané originální kartě data poškodí, tak je na ni ze zálohy překopíruješ.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod josef v 25 led 2010 11:22

to mohu ale zálohovat i do PC? a když se mi karta poškodí tak už mi to teda nepujde? to bych si musel koupit opět novou kartu originální?
josef

Příspěvekod Ivo K v 25 led 2010 11:29

1) Zálohovat můžeš klidně i do PC. :) (třeba i na DVD, externí disk, USB flash disk a pod. - jsou to jen data)

2) Pokud se ti originální karta poškodí, tak ti navigační program nepojede. Jak zde bylo již psáno mnohokrát. Navigační program a jeho licence je vázána na originální(jedinečné) číslo karty.
Jedině by jsi mohl uplatňovat reklamaci u výrobce.
Naposledy upravil Ivo K dne 25 led 2010 11:37, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 25 led 2010 11:33

Jak píše Ivok.

Při poškození karty by bylo ale nejdříve vhodné kontaktovat prodejce, třeba by byl ochoten buď vyměnit poškozenou za novou, popř. nahrát origo SW na tebou dodanou prázdnou kartu, kterou by vybavil příslušným ID pro tvůj origo soft.
Mně takto vyšli vstříc v Plan studiu - SmartMaps, kdy se mi karta kompletně rozštípla. Poslal jsem svou prázdnou, schválně dokonce větší než byla originální, abych si na ni mohl uložit k origo SW i jiné věci, např. mp3 či fotky,.... Srarou poškozenou si samozřejmě nechali a z nové mi udělali licencovanou pro jejich origo SW.
Zkus se na to "preventivně" zeptat svého prodejce, a podle toho se pak zachovej.
V každém případě není radno si s origo kartou moc hrát, neustále ji vytahovat a zandávat,...
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod josef v 25 led 2010 18:20

děkuji za radu...už jsem prodejci napsal před chvíli e-mail...
josef

Příspěvekod addam v 25 led 2010 19:53

Na emailový dotaz jsem již odpověděl emailem, ale i přesto sem hodím část té odpovědi, protože by to třeba mohlo zajímat i někoho jiného...

Navigační program iGO8 a mapové soubory jsou licenčně vázány na unikátní výrobní číslo originální paměťové karty (SD). Z jiné, než originální, SD karty tedy navigační program spustit nelze (jedná se o běžnou „proti-pirátskou“ ochranu). Originální SD kartu tedy dobře opatrujte a neztraťte ji! Dále důrazně doporučujeme, abyste si ve vlastním zájmu, zazálohovali obsah originální paměťové karty do počítače (nebo na CD/DVD), pro případ že byste si obsah originální karty v budoucnu třeba omylem smazali. Totéž se týká také SD karty s turistickým programem SMARTMAPS (pokud jste si jej zakoupili).

Pokud by se tedy data na originální SD kartě poškodila, nebo pokud byste si je omylem vymazal, tak pouze provedete obnovu ze zálohy kterou jste si předtím udělal.
Pokud by se originální karta poškodila a obnova dat (z Vaší zálohy) by nešla provést, tak se může kartu reklamovat - stejně jako se reklamuje jakékoliv jiné zboží. K této variantě dochází zcela výjimečně - za posledních několik let si pamatuji pouze na cca dva případy, kdy bylo nutno reklamovat originální SD kartu.
Pokud byste originální SD kartu ztratil, tak je to stejné jako kdybyste ztratil navigační přístroj, nebo mobilní telefon, nebo cokoliv jiného - na ztrátu se záruka nevztahuje.

Pro úplnost dodávám, že legální přelicencování programu iGO na jinou (třeba větší) SD kartu, je prakticky v podstatě nemožné - né že by to nebylo možné technicky, ale problém je v tom, že firma NAVnGO tyto požadavky prostě neřeší. Možná se pletu a možná se tady ozve někdo, komu se to povedlo, ale moje zkušenosti s tímto požadavkem jsou velmi špatné.

O to více oceňuji, že třeba firma PlanStudio u svého produktu SmartMaps, přelicencování běžně provádí...
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Zpět na Otázky a odpovědi