Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

prosiiiim radu,, windows CE

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

prosiiiim radu,, windows CE

Příspěvekod volnasek v 08 led 2010 11:07

prosím moc o radu. každá navigace která má v sobě windows CE , když to řeknu blbě, mi dovolí nahrát jakou koliv gps aplikaci? tudíž koupím li-si CoolTraxx3D, stáhnu si například gps aplikaci tomtom, k ní mapy a bude to na cooltraxxu šlapat?

jde mi jen o to, jakou "krabičku" potřebuju, abych tohle mohl udělat. a aby tam šel dát třeba i prográmek na kešky (viděl sem to pod tomtomem, prográmek kterej dovolí zadat gps souřadnice a šipka na displeji ukazuje směr a vzdálenost k bodu)

prostě jednoduše a stručně, každej přístroj kterej má v sobě modul gps a windows CE mi dovolí nahrát gps software jakej chci? a k tomu pak mapy? a nějakej další prográmek?

díky moc
volnasek

Re: prosiiiim radu,, windows CE

Příspěvekod vovi v 08 led 2010 11:14

Za předpokladu, že ten GPS softík bude určen pro Windows CE, pak tam skutečně rozběháš skoro všechno - problém může nastat jen v případě, že některý z programů bude vyžadovat specifické prostředí WinCE x.x a ty budeš mít jiné. Ale není to tak hrozné, většinoa potřebných věcí funguje, nebo se ji podaří rozchodit. Obecně tedy platí, že aplikace pro Windows CE poběží na libovolné krabičce s Windows CE.

Jen s tím TomTomem opatrně - "pravý" TomTom totiž není Windows aplikace, Tomtomy běhají na jakémsi klonu linuxu. Existuje sice i WinCE verze, ale zda i pod ní bude chodit ten prográmek na kešky, se takhle dopředu říct nedá.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod volnasek v 08 led 2010 11:36

ahoj ,díky moc za radu.

takže to není tak že tomtom funguje na windows CE? tudíž bych musel na netu někde najít tomtoma kterej by chodil pod windowsama CE?

kamarád si kupil asi za 5tis před nákým časem gpsku HP(nevím model). vedle originálního softu tomtom tam nahrál i neoriginální, kvůli tomu aby tam mohl nahrát i mapy. a má tam právě i ten prográmek na kešky a funguje mu to.takže by moho i mě s tím CoolTraxx3D?? existuje i jiná lepší varinta pro mě?? (něco jiného než CoolTraxx3D) . chtěl bych do toho investovat 2-3 tisíce, ale v nejhorším přípdě bych dal i 4
volnasek

Příspěvekod volnasek v 08 led 2010 12:04

ještě teda otázka, půjde vůbec smazat původní soft, když píšou že jejich iGO 8 3D je nahraný na ram paměti?
volnasek

Příspěvekod vovi v 08 led 2010 12:42

Pokud použiješ verzi od toho kamaráda, tak to chodit bude téměř jistě.

Pokud navigace komunikuje s PC v módu Mass Storage, pak se vnitřní RAM chová jako klasická fleška - takže mazat můžeš téměř cokoliv (jak by jistě dosvědčila celá řada zoufalců, kteří své experimenty začali právě tím, a pak je napadlo, že si měli předem udělat zálohu ;) ).

Pro pokusy je lepší nejprve nechat být navigaci tak, jak je. A všechny své programy zkusit rozběhat z paměťové karty. Jakmile to poběží z karty, je vyhráno a můžeš přistoupit k "definitivnímu" řešení. A zálohovat, zálohovat, zálo...
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod volnasek v 08 led 2010 13:35

a kdyby nefungovala v módu Mass Storage, je konec že? :( i když bych tomtoma totiž nahrál na kartu, gpska bude asi primárně fungovat s originálním iGO 8 3D že? nelze mít na kartě asi jednu gps aplikaci a druhou v ramce že? a přpnout dle potřeby
volnasek

Příspěvekod vovi v 08 led 2010 14:51

Konkrétní postupy záleží na tom, o jakou šochtli by šlo - ale skoro vše se dá nějak odemknout, skoro pro všechny stroje existují unlocky či spouštěče, které z nich vyrobí téměř plnohodnotné PDA. Když si počteš tady na fóru, tak bys měl získat představu, do kterých šochtlí a jak se dá "vniknout" a přetvořit si je podle vlastních představ.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod w32honza v 12 led 2010 09:51

Do Cooltraxe se bez problému dostaneš jako na jakoukoliv flashku. Pukud bys chtěl mít jeden SW na kartě a druhý v navi, tak je nejjednodušší vyndávat kartu když chceš spustit software z vnitřní paměti. Nebo můžeš použít nějaký z těch spouštěčů. Ale na to co říkáš ti cooltrax nabídne to, co potřebuješ. Ale na nějaké větší navigování bych spíš investoval do Multitraxu, který má 4,3" displej. Ale zase na něj potřebuješ větší kapsy pro pěší navigaci. A těch úprav a mazání se neboj, dostaneš k tomu CD se zálohou
Obrázek
Evolve Colltrax 3D 2GB + 8GB SDHC Kingston
IGO 8.3.4.102680
IGO 8.5.9.142948 - testing
diMkaspecter v 1.1.24
w32honza

Příspěvekod mikels v 12 led 2010 18:23

Jak píše w32honza: přesně tak jsem Ti to psal v mailu. Příště buď dej na mě.. De facto totožné odpovědi a nemusíš tím obtěžovat další lidi a nebo mi nemusíš psát maily. Děkuji :evil:
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
mikels
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod josfiala v 12 led 2010 19:19

Prosím o radu,V PNA navigaci Panasonic jsem se pomocí CECMD.EXE dostal do Resident Flash a nyní bych potřeboval přejmenovat jeden soubor.
Potřeboval bych spustit virtuální /softwarovou / klávesnici,abych mohl název souboru editovat.
Poradíte mi.
Děkuji.
josfiala

Další

Zpět na Otázky a odpovědi