Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Načtení navigace

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Načtení navigace

Příspěvekod chochtl v 03 led 2010 11:38

Zdravím vás , chtěl jsem se optat zda má někdo stejný problém jako já smojí navigací. Mám jí krátce navigační schopnosti mi vyhovují , ale největší problém mi dělá to že když zapnu navigaci a zadám cíl tak straštně dlouho načítá satelity. Jsem bezbranný někdy to trvá i 10min a to jsem v Praze. Všem děkuji za jakékoliv info. A je možnost odpovědět i na email: pavel.rimsa@seznam.cz
chochtl

Re: Načtení navigace

Příspěvekod vovi v 03 led 2010 12:02

- Lepší je počkat, až najde satelity (zafixuje polohu), a pak teprve zadávat cíl - obvykle si ušetříš jeden přepočet trasy.

- Pro rychlejší chycení satelitů je třeba dodržet pár zásad:
1. navigace by měla být v klidu (tím je myšleno, že třeba za pochodu nebo v jedoucím autě je fixace pomalejší)
2. měl by být volný výhled na co největší část oblohy (ani v bytě u okna nebo v autě s pokoveným/vyhřívaným čelným sklem to nemusí být ono)

Obecně platí, že fixace je rychlejší, pokud od posledního záchytu satelitů neuplynuly víc, než tři hodiny, a navigace neodcestovala z místa posledního záchytu. I při perfektním výhledu a dostatečné síle signálu ale může fixace polohy trvat řádově i několik minut - přijímač musí z jednoho satelitu načíst tzv. almanach (přehled a parametry ostatních satelitů), pak chytit signál nejméně tří dalších a výpočet polohy probíhá až po zachycení kvalitního signálu čtyř satelitů. Vzhledem k tomu, že kompletní data (almanach) nevysílají satelity pořád, ale každý jen jednou za minutu, může první záchyt trvat opravdu dlouho.

Pokud tvůj stroj nemá A-GPS (asistovaná GPS ... možnost stáhnout okamžitou polohu satelitů - efemeridy - z internetu), pak skutečně nepomůže než trpělivost. Doma se tomu obvykle dá pomoci vyjitím na balkon nebo aspoň vystrčením GPS z okna (případně externí anténou), v autě je lepší nechat navigaci chytit signál ještě před jízdou (teď v zimě ji třeba zapnout - aspoň v kapse - a pak teprve jít ometat sníh).
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod chochtl v 03 led 2010 12:12

Díky za info ,ale moc moudrej ztoho nejsem tu navigaci IGO AMIGO 5" využívám hlavně u hasičů a tam bych potřeboval rychlejší načtení. Bylo mi řečeno že bych měl někde nastavyt jinou frekvenci satelitů že tyto satelity mohou být víš a nižší nenačte. Že pomůže i přeinstalování programu.
chochtl

Příspěvekod vovi v 03 led 2010 14:57

Tak pokud ve službě u hasičů, pak by nejlepší bylo mít ji pořád zapnutou (třeba na nabíječce či druhém držáku) někde s výhledem ven, aspoň na půl oblohy - ideálně asi rovnou v autě s čumákem vystrčeným z garáže. Případná krátká ztráta signálu při přenášení do auta při nasedání je podobná jen jízdě krátkým tunelem a signál se znovu chytí bleskově.

Satelitům jinou frekvenci nenastavíš - ta je pevně daná a nastavená americkou armádou.
Přeinstalování programu by mělo smysl skutečně jen v kritickém případě - třeba kdyby se příjem v průběhu času neustále zhoršoval.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod mikels v 03 led 2010 19:45

No pokud vyhledávání satelitu se pohybuje oolo 10 minut rozhodně to není normální... Tohle mi kdysi dávno dělalo mio než jsem ho poslal do věčných lovišť samozřejmě pomohla reklamace...
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
mikels
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod tomasii v 06 led 2010 18:17

Ono hrozně záleží na místě i na počasí. Vloni jsme byli v lázních Mšené (v ďolíku) a tam se navigace téměř nechytala. Ujel jsem kousek a vše bylo OK. Taky mlha je pěkné svinstvo. Skoro si myslím, že satelity navigace vyhlíží a v ďolíku nebo v mlze je nevidí a tak je utrum.
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 09 led 2010 00:04

Jj. Na místě a počasí záleží.
Husté a vysoké mraky a vysoké budovy také hodně zhorší příjem GPS.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Zpět na Otázky a odpovědi