Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

nenalezen přijímač gps

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

nenalezen přijímač gps

Příspěvekod zdeney v 09 zář 2009 19:17

ahoj, potřeboval bych poradit, mám navigaci navigon 4310 s rozlišením 480x272 a mám na sd kartě 8GB přes spouštěč vice navigačních programů jako je navigon, automapa atd, výše uvedené pracuje bez problémů , akorát IGO8 verze 8.3.2.83157(zkloušel jsem i jinou) nemůže najít gps přijímač, zkoušel jsem to ručně i automaticky a stále nic. nemáte někdo nějakou radu?
díky
zdenek
zdeney

Re: nenalezen přijímač gps

Příspěvekod tomasii v 09 zář 2009 22:55

A neběží ti tam náhodou v pozadí některý z jiných programů, který by si držel gps? Spusť iGO8 bez ostatních programů, jen samotný a snad ti gps s iGO8 pojede (to bys měl vidět v gps menu)
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 10 zář 2009 05:42

JJ, mohlo by to být tím, jak píše Tomáš, mně se to stává s OZI. Když v něm před ukončením nevypnu signál GPS, někdy mi v iGO8 nenaskočí.
Jinak si v těch navi SW, kde ti to jde, zjisti na jakém baud a portu ti signál GPS jede a pak si to napiš to sys.txt v iGO8
[gps] ; nastavení pro GPS
port=2 ; číslo portu pro GPS (2 pro MIO Cx20)
baud=57600 ; přenosová rychlost (57600 pro MIO Cx20)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod zdeney v 10 zář 2009 08:25

Tak jsem zkoušel vše co jste mně poradili a stále nic, port má být 2 a baud 57600, v automapě je to na portu 2 přenosová rychlost 115200 (asi baud) i to jsem zkoušel v sys přepsat, ale stále nic, nemůže se třeba někde nastavovat id card nebo nějaké jiné id
Naposledy upravil zdeney dne 10 zář 2009 08:42, celkově upraveno 1
zdeney

Příspěvekod SvoDa v 10 zář 2009 08:34

Zkoušel jsi tyto hodnoty nastavit ručně běžícím iGO8 v menu GPS ?
Možná, že je tvá verze iGO8 náročnější na signál než jiné SW a zkoušej ten signál chytit u okna nebo venku.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod zdeney v 10 zář 2009 08:51

To jsem vše zkoušel, nastavit vše na auto čekal jsem venku asi 10 min a stále nic, píše to vyhledávaní gps a zdá se že to nic nedělá do přílohy dávam sys, který používám , ale zkoušel jsem i jiné a gps přijímač stále nic v příloze přidává soubor sys, který používám, ale zkoušel jsem i jiné a gps přijímač stále nefunguje
zdeney

Příspěvekod SvoDa v 10 zář 2009 08:59

Tak to zkus jak já s tím OZI a to co naznačoval tomasII.
Rozběhni ten navi SW, kde se signál chytí (např. Automapa) a v tomto SW vypni přes příslušné menu signál GPS a aplikaci ukonči a pak teprve rozběhni iGO8.
je možné, že se ten signál z nějakého důvodu stále drží toho jiného navi SW, byť již byl tento navi SW ukončen a nyní běží iGO8.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod zdeney v 10 zář 2009 09:57

u automapy to vypnu, ale u navigonu nic takového není, tak ho ještě zkusím odstranit a dám vědět
zdeney

Příspěvekod zdeney v 11 zář 2009 15:37

v menu navigonu jsem skutečně žádné zapnutí ani vypnutí gps přijímače nenašel a tak jsem ho smazal a zkusil jenom Igo přes spouštěč, protože se mi nedaří rozběhnout jenom samotne igo na pna 4310 a výsledek je stále stejný. nemohl by jste mi někdo poradit jak nainstalovat samotné igo bez spouštěče nebo unlocku, v této navigaci je navigon přímo na vnítřní paměti o velikosti 1,8GB. Zkoušel jsem prohledávat sw navigon, ale nic jsem nenašel (moc tomu nerozumím), přikládám adresu kde jsem umístil celou zálohu navigonu, http://rapidshare.com/files/278601108/s ... e.zip.html, obsahuje pouze českou a slovenskou mapu, aby se zmenšila velikost. tak jestli se na to někdo mrknete byl bych velice rád.
zdeney

Příspěvekod Zubr123 v 01 říj 2009 07:17

Zkousel jsem take spustit IGo8 v Navigonu 4310 a se stejnym neuspechem. Podle meho nazoru jsou mozne priciny:
1) V navigaci je pouzity novy system WinCE6.0. Asi bude nutne pockat, az se vytvori iGo pro verzi Win6.0.
2) System je maximalne osesany a tak mozna chybi neco co vyzaduje iGO
3) Pokud program IGo kopiruje nejake knihovny do adresare Windows, tak prakticky nema sanci. V tomto adresari je jen maly volny prostor. Velikost tohoto adresare zobrazuje TC a ControlPanel ponekud zmatene. Pokusy s kopirovanim ruzne velkych souboru je to cca 300 kB.
4) Procesy bezici na pozadi jsem zjistoval pomoci ITaskMgr nebo CEprocess. Jsou to
BackGroundApp.exe,dbgportshell.exe,gpsmc.exe,nk.exe a udevice.exe. Asi jediny podezrely program je GPSMC.EXE.
Zkousel jsem ho ukoncit a teprve pak spustit iGO8 ale dopadlo to stejne.
5) Program iGO si nerozumi s GPS prijimacem. Zkousel jsem pomoci SifrTech ruzne zmeny v nastaveni a taky se nezadarilo. Dale jsem zkousel program GpsGate, ktery by mel umet konvertovat formaty, ale ten nejde spustit.

Ja nechci zasahovat do vlastni navigace, takze vsechny programy spoustim s externi 8GB SD karty. Na ni mam jako zaklad bud spoustec nebo TotalCommander prejmenovany na "updateme.exe". Zavadec v teto navi spousti nejprve updateme.exe z
interni pokud ho nenajde tak updateme z externi, pak autorunce.exe z interni a nakonec autorunce.exe z externi.
Podle meho nazoru je to sice k nicemu, ale pro zruseni original navigace staci vymazat interni flash, primo do root adresare nahrat iGO, nastavit cestu v sys.txt a soubor iGO8.exe prejmenovat na autorunce nebo updateme.
Me osobne navigacni progam Navigonu vyhovuje a tak jsem zatim dalsi pokusy neprovadel.
TomTom One, Navigon 4310 + iGO8, Primo, TomTom, SmartMaps
Zubr123

Další

Zpět na Otázky a odpovědi