Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

NE GPS signal

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

NE GPS signal

Příspěvekod erisat v 08 srp 2009 10:39

ahoj mam neznačkovou GPS navigaci s iGO my way plus , fungovala vcelku dobře do doby, kdy jsem za jízdy zmáčkla něco... zkoušela jsem restart a nic. (navigace najela, ale když jsem zvolila GPS vyskočilo okýnko " unable to open database"). Nakonec jsem pomocí tohoto fora našla, že lze jen zkopírovat SD kartu pokud mam záložní kopii. Kopii jsem neměla, ale někdo mi ji poslal. Takže jsem naformátovala SD kartu, nahrála poskytnutou kopii a GPS se rozběhla.... edituje trasy, jenže mi hlásí "NE GPS signal". Prohlížela jsem navigaci a narazila jsem na licenci, kde je napsano Demo...
Chci se zeptat, co mám udělat, abych ji mohla běžně používat? Děkuji za odpovědi.
erisat

Re: NE GPS signal

Příspěvekod amatér v 08 srp 2009 12:50

V horní levé části displeje vedle ikonky baterie je červené ikonka radaru, poklepem na ni se dá zjistit, zda přístroj příjem GPS vyhledává, pokud ano bliká zelená kontrolka v levém spodním okraji a jsou zašedlé proužky u satelitů
Magical Snap - 2009.08.08 13.47 - 001.JPG
pokud to takto zobrazuje, pak stačí jít jen na místo, kde je lepší signál.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod erisat v 08 srp 2009 13:04

hm... bliká zelená / žlutá střídavě, zkusím vyrazit ven a pak dám vědět. Mě trochu zaskočilo, že tam není GPS signál, protože tu navigaci používám už 3/4 roku (nastavuji vlastně skoro pořád ze stejneho místa- z domu) a nikdy jsem tam neviděla ten červený vykřičník i ikony satelitu. A tak jsem si myslela, jestli, když tam mám nějakou tu záložní kopii, což říká, že je to Demo, jestli mi to bude fungovat. :oops: Každopádně zatím děkuji a určitě dám znát výsledky.
erisat

Příspěvekod amatér v 08 srp 2009 13:10

No, pokud je u ikonky satelitu ještě vykřičník jsou špatně nastavené cesty v sys.txt,
[gps]
baud=57600
port=1
portname_template="VSP%d:"

toto je pro Mio C720, jak je to u té tvé nemohu soudit, zkusil bych se podívat do původního sys.txt.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod erisat v 09 srp 2009 21:35

tak jsem zkoušela s navigací jezdil v okruhu 5km a signál nenaskočil. Můžu editovat trasy, dívat se na info , průlet apod... ale nevím si tedy rady s tím vykřičníkem... pokud bych měla opravovat nějak? tu složku sys.txt .... neví někdo, prosím, náhodou, co bych měla nastavit na iGO my way 2006 plus ??????
v součastnosti tam je:

[interface]
landscape=1
show_zoombar=1
show_timezoneslider=1
reset_os_timezone=1
gxoff=1
skin="igo_se1"

[gps]
port=1
baud=9600
protocol=nmea

Děkuji za rady.
erisat

Příspěvekod fmilan v 09 srp 2009 21:46

Zkus jít do nastavení GPS a dát autodetekci. Pak se podívej, jaké hodnoty port a baud to vyhodí a ty pak dej do sysu.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod erisat v 09 srp 2009 21:58

Já jsem fakt úplný začátečník, teprve dneska jsem si troufla otevřít data .... a najít sys.txt.... :oops:
Jsem momentálně v UK takže místo nastavení GPS.... je myšleno nějaký obchod, kde je prodávají?
No i když to píšu, je to hrozné, asi mi dochází... chi... že nemám nikam chodit, ale otevřít složku "nastavení" ... zkusím (na druhou stranu ... určitě těmito stupidními otázkami můžu pomoct začátečníkům jako jsem já")
Díky moc ... dám vědět
erisat

Příspěvekod fmilan v 09 srp 2009 22:03

Ne, to je nastavení GPS příjmače v navigaci. Musíš jít do menu, pak v nastavení najít příslušnou složku pro GPS a tam spustit detekci.
Co máš za přístroj? Typ?
Edit: Vidíš, bylas rychlejší :lol:
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod erisat v 09 srp 2009 22:18

nelze říct... co je to za přístroj... jt neznačkova... kde je značka "jen" GPS...
po zapnutí naskočí menu... kde je GPS, flash, vide, hudna photo, čtení, kalkul, radio, naříz... v tom je jen jazyk, proti světlu, zvuk, čas, sys ifno ( verze: 704-3-2.A2-F1) atd... pokud zvolím ikonu GPS... nabíhá iGO my way 2006 plus... tam v nastavní .. obecné (oblíb.místa....apod), zvuk, jazyk, mapa (co chci vidět, v jaké barve..bla bla), parametry trasy (autem, pěšky....), více..(záloha dat, odstran. zn....) .... žádnou autodetekci jsem nenašla.
erisat

Příspěvekod fmilan v 09 srp 2009 22:31

Zkus na té obrazovce, co tu včera vyvěsil amatér klepnout na signálku, satelit nebo synchron času, co se ukáže.
Tu tvou verzi bohužel neznám, takže je to jen tápání.
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Další

Zpět na Otázky a odpovědi