OK, takže polopaticky je to takhle:
1) Instlace SmartMaps na novou SD a aktivace.
2) Nakopírování na SD nějakého spouštěče, který namísto navigačního programu (když kliknete na navigovat) dá na výběr, co spustit.
* v mém případě jsem stáhl jednu z mnoha věcí, které jsou zde k nalezení, co se jmenuje SPOUSTEC
* přímo v kořeni na SD je tedy adresář SOUSTEC/Menu a v něm soubor menu.txt, který jsem upravil takto:
- Kód: Vybrat vše
SCREEN: home
BUTTON: iGO8-SD.bmp
POSITION: 4 57
COMMAND_ID: 1
FLAGS: 0
LINK_TO: \sdmmc\iGO8\MobileNavigator\MobileNavigator.exe
BUTTON: Smartmaps.bmp
POSITION: 4 110
COMMAND_ID: 1
LINK_TO: \sdmmc\SmartMaps\smartmapspna.exe
BUTTON: CLOSE.BMP
POSITION: 395 4
COMMAND_ID: 7
SCREEN: tools
BUTTON: CLOSE.BMP
POSITION: 399 0
COMMAND_ID: 2
LINK_TO: home
BUTTON: edit.bmp
POSITION: 399 224
COMMAND_ID: 8
3) Nastavit, aby se SPOUSTEC vůbec spoustěl.
* Tohle mi prostě dle žádného z postupů zde na fóru nefungovalo, přišel jsem na to až postupnou úpravou všech míst, která mi připadala reálná, že to mohou dělat.
Pro NavOn N470 s nainstalovanými SmartMaps je třeba upravit soubor Shell.ini (přímo v kořenovém adresáři SD) a to tak, že tam místo původní cesty napíšete cestu ke spouštěči:
\sdmmc\Spoustec\spoustec.exe
* Nyní je funkční souštěč a SmartMaps
4) IGO nelze legálně zprovoznit, pokud byste (uvádím čistě z akademických důvodů, pokud by vás zajímalo, jak to funguje, na což máte jistě nárok) našli na Internetu verzi s neuzamčenou licencí a nakopírovali ji na SD do složky \sdmmc\iGO8 společně s vaším původním IGO, získali byste sice plně funkční program včetně vašich zakoupených map, ale již by to nebylo legální.