Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

IGO8 a SmartMaps na jedné SD

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

IGO8 a SmartMaps na jedné SD

Příspěvekod chpetr v 30 črc 2009 23:56

Ahoj, mám svou první navigaci: NAVON N470Q (4,3", 480x272, WinCE 5) s IGO 8.3.2.93112 a turistickým SmartMaps na DVD.

Koupil jsem 16GB SD ;-) a bez problémů nainstaloval a aktivoval SmartMaps.
Nyní mám tedy dvě karty, první (2GB) s IGO8 (a novými automapami), druhou (16GB) se SmartMaps (turistickými mapami).

Nechci s sebou ale tahat dvě karty a pořád je prohazovat.
Je mi fuk, jestli kliknutím na "Navigovat" vyskočí ještě volba "IGO/Smartmaps" nebo se budou SmartMaps pouštět třeba stávajícím tlačítkem "Hudba".
Už spoustu hodin se snažím najít způsob jak na kartu se SmartMaps přihrát ještě z první karty IGO8 (včetně zakoupených map), ale ze všech záloh, instalací, obnov a nezprovozněných spouštěčů mi už jde hlava kolem.
Mohl by mi, prosím, někdo polopaticky poradit jakýkoli postup, jak to udělat?
chpetr

Re: IGO8 a SmartMaps na jedné SD

Příspěvekod SvoDa v 31 črc 2009 06:12

K těmto věcem - volbě co spustit slouží např. unlock (hledej na tomto fóru, nebo na http://www.gpspassion.com/forumsen/default.asp?group=2 ikdyž nevím, jestli se již pro Navon nějaký objevil) nebo tzv. spouštěč - viewtopic.php?f=27&t=348&start=15
Pokud jde o to, jak dostat více navigačních softů na jednu SD, tak máš opravdu originální (legální) softy mají programy i licence vázané na jedinečné číslo konkrétní karty, na jiné kartě nebude fungovat. Nelze tedy obsah zkopírovat na jinou kartu, bez ohledu na to, zdali je ta karta SD nebo SDHC.
Taky bych si rád zkopíroval své legální SmartMaps na jinou (větší) kartu, abych tam mohl mít víc věcí, ale prostě to nejde. Se SmartMaps (Plan studio) jsem ovšem udělal osobní zkušenost, že jsou ochotni zdarma překopírovat origo kartu na jinou, tebou dodanou, kartu. Původní originál kartu si pochopitelně nechají, ale ty budeš mít originál SW na jiné SD. Pokud jsi měl Smarty na DVD a instaloval na svou SD, tak se tam ta licence vytvořila registrací. Druhou registraci již neuděláš. V tomto případě by ti tu kartu asi nějak zformátovali, aby to liceční číslo z karty zmizelo a vrátí ti ji. Další "tvé" (třetí) překopírování ale zas nebude fungovat, bo tu kartu zase navážou na licenci.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Re: IGO8 a SmartMaps na jedné SD

Příspěvekod chpetr v 05 srp 2009 16:55

OK, takže polopaticky je to takhle:
1) Instlace SmartMaps na novou SD a aktivace.
2) Nakopírování na SD nějakého spouštěče, který namísto navigačního programu (když kliknete na navigovat) dá na výběr, co spustit.
* v mém případě jsem stáhl jednu z mnoha věcí, které jsou zde k nalezení, co se jmenuje SPOUSTEC
* přímo v kořeni na SD je tedy adresář SOUSTEC/Menu a v něm soubor menu.txt, který jsem upravil takto:
Kód: Vybrat vše
SCREEN: home

BUTTON: iGO8-SD.bmp
   POSITION: 4 57
   COMMAND_ID: 1
   FLAGS: 0
   LINK_TO: \sdmmc\iGO8\MobileNavigator\MobileNavigator.exe

BUTTON: Smartmaps.bmp
   POSITION: 4 110
   COMMAND_ID: 1
   LINK_TO: \sdmmc\SmartMaps\smartmapspna.exe

BUTTON: CLOSE.BMP
   POSITION: 395 4
   COMMAND_ID: 7

SCREEN: tools

BUTTON: CLOSE.BMP
   POSITION: 399 0
   COMMAND_ID: 2
   LINK_TO: home

BUTTON: edit.bmp
   POSITION: 399 224
   COMMAND_ID: 8

3) Nastavit, aby se SPOUSTEC vůbec spoustěl.
* Tohle mi prostě dle žádného z postupů zde na fóru nefungovalo, přišel jsem na to až postupnou úpravou všech míst, která mi připadala reálná, že to mohou dělat.
Pro NavOn N470 s nainstalovanými SmartMaps je třeba upravit soubor Shell.ini (přímo v kořenovém adresáři SD) a to tak, že tam místo původní cesty napíšete cestu ke spouštěči:
\sdmmc\Spoustec\spoustec.exe
* Nyní je funkční souštěč a SmartMaps
4) IGO nelze legálně zprovoznit, pokud byste (uvádím čistě z akademických důvodů, pokud by vás zajímalo, jak to funguje, na což máte jistě nárok) našli na Internetu verzi s neuzamčenou licencí a nakopírovali ji na SD do složky \sdmmc\iGO8 společně s vaším původním IGO, získali byste sice plně funkční program včetně vašich zakoupených map, ale již by to nebylo legální.
chpetr

Zpět na Otázky a odpovědi