Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Opravit nebo koupit novou?

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Opravit nebo koupit novou?

Příspěvekod puamik v 30 črc 2009 18:01

Dal jsem MIO C520 do opravy, která stojí 4 200,- (závada v TF - MAIN BD ASSY, MAIN BD (R03).... . Má cenu to opravovat nebo je lepší koupit novou navigaci?

Navigace koupena v 4/08, tak nechápu proč na to není záruka, ještě jsem s opravcem nemluvil, přišel zatím jen email. Že by výměna baterie byl zásah do zařízení a došlo k porušení záručních podmínek? Nebo to může být tím, že jsem tam měl iGO ?
NAVON N650, iGO PRIMO 1.1; skin Gurjon GJA_v2.26_Si_43, hlas Jitka 3.0
puamik

Re: Opravit nebo koupit novou?

Příspěvekod addam v 30 črc 2009 19:04

Do jaké opravny jsi to dal? Zkus to trochu upřesnit, protože to co píšeš nedává zcela smysl.

Pokud je navigace v záruce a pokud máš nákupní doklad, tak ji prostě pošli na záruční opravu do autorizovaného servisního střediska MIO, což je pro ČR společnost VSP DATA.

Z Tvého příspěvku jsem nepochopil do jaké opravny jsi tu navigaci dal. Pokud jsi ji dal do nějakého neautorizovaného servisu, tak nemůžeš čekat opravu v rámci záruky... Jo a mimochodem, dávat za opravu staré navigace 4200 Kč, je samozřejmě nesmysl.
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod puamik v 30 črc 2009 19:09

Dal jsem ji do VSP DATA a nákupní doklad jsem přiložil.
puamik

Příspěvekod addam v 30 črc 2009 20:07

No tak v tom případě servis pravděpodobně zjistil mechanické poškození, na které se nevztahuje záruka.
Nejčastěji to bývá například nález oxidace na tištěných spojích...

Jo moment, teprve teď jsem pochopil důležitou větu ve Tvém původním příspěvku - Ty sis v navigaci vyměnil baterii???
Pokud ano, tak je to jasné - tím že jsi navigaci otevřel (abas mohl vyměnit baterii), tak jsi porušil záruční podmínky a tím vlastně Tvoje záruka na přístroj skončila. To je stejné jako kdybys rozebral například telefon, foťák, nebo videokameru a následně bys chtěl uplatnit záruku...

Pokud je nějaká elektronická věc v záruce, tak jakékoliv zásahy (například rozmontování přístroje) může provést pouze autorizovaný servis :!:
addam
Administrátor

Příspěvekod puamik v 30 črc 2009 20:10

ano, vyměnil jsem si baterii. To snad není porušení ničeho. Baterie se mění bežně. S tím přece nepůjdu do servisu. To bych měl pocit, že mě tam s tím spíš vyhodí.
puamik

Příspěvekod Jarouš v 30 črc 2009 20:14

iGem to samozřejmě není,ale jak psal kolega,pokud sáhneš do jakéhokoliv zařízení,které je v záruce,tak je po ní.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod addam v 30 črc 2009 20:21

Dovolím si citovat z všeobecných podmínek firmy MIO:

[*]Záruka se nevztahuje na produkty, které byly poškozeny nebo selhaly: (a) následkem nehody, nesprávného použití nebo zneužití; (b) následkem vyšší moci; (c) použitím, které nebylo v souladu s pokyny v manuálu; (d) činností mimo parametry uvedenými v návodu k použití produktu; (e) použitím částí, které nebyly vyrobeny nebo prodány společností Mio Technology Limited; (f) upravováním produktu; (g) jako následek servisu jinou společností, než Mio Technology Limited nebo jejími určenými servisními středisky.
[*]Společnost MIO bude účtovat náklady spojené s dopravou a prací servisního technika při mimozáručních a pozáručních opravách.

Samozřejmě to stejné platí v podstatě pro jakoukoliv jinou značku navigace, nebo elektroniky.

Jo a mimochodem - výměnu baterie servisní středisko provádí naprosto běžně.
Pokud se jedná o vadu baterie, tak je výměna provedena zdarma v rámci záruky (u jakékoliv navigace).
Pokud se však jedná o běžné opotřebení (u každé baterie postupem času dochází k úbytku kapacity), tak se jedná o výměnu placenou. Jinými slovy - životnost baterie je dána počtem dobíjecích cyklů - baterie je zboží které se svým charakterem opotřebovává.
Nezáruční (tzn. placenou) výměnu baterie servis provádí také běžně, ale je jasné že výměna originální baterie je dražší než zakoupení neoriginální baterie.
addam
Administrátor

Příspěvekod puamik v 30 črc 2009 20:24

navigace jela a nejela, psal jsem to zde již v jiném vlákně. Po zapojení na síťový napáječ jela, bez něho nejela. Domníval jsem se, že je to baterií. Koupil jsem novou, vyměnil a navigace pořád nejela, tak jsem ji poslal do servisu. Kdybych se v navigaci vrtal a něco montoval, tak neřeknu. Ale když si koupím televizi a dojdou mně v dálkovém ovládání baterie, tak si je také rozdělám a vyměním baterie. Rozdíl je jen ten, že dalkové ovládání se rozdělá jednodušeji než navigace.

No holt velké poučení, třeba i pro druhé. Samozřejme, že za ty peníze si to opravit nenechám. Pokud máte někdo zájem o úplně novou baterii tak se přihlaste.
Já se jdu poohlédnout po nové navigaci.
puamik

Příspěvekod Lakva v 30 črc 2009 22:29

No jo... ono je to u elektroniky bráno tak, že na uživatelskou obsluhu nepotřebuješ nářadí. Jakmile nářadí potřebuješ, je to "servisní zásah".
Na tom dálkovém k TV máš "dvířka" která otevřeš prstem (v některých horších případech mincí nebo párátkem, ale pak je to nakreslené v manuálu) a baterku (nějaký běžně dostupný typ) snadno vyměníš.
U navigace musíš vzít šroubovák (mnohdy s atypickým břitem nebo musíš porušit nějakou samolepkovou pečeť), krabičku rozebrat a nedivil bych se, kdybys musel i letovat kontakty na "speciální" baterce, kterou běžně v supermarketu u kasy nedostaneš. Tohle už "žena v domácnosti" neudělá. Je to "servisní zásah".
A v tom je právě ten rozdíl...
Lakva

Zpět na Otázky a odpovědi