Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Lze instalovat do navigace s dead reckoning?

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Lze instalovat do navigace s dead reckoning?

Příspěvekod iv0 v 20 kvě 2009 13:01

Zajímalo by mne, jestli je možné instalovat iGO 8 do nějakého zařízení, které má tzv. dead reckoning (navigaci i bez GPS signálu - v tunelech, mezi vysokými budovami apod.), tzn. je napojené na tacho signál od ABS a má zabudovaný (nebo externí) gyroskop resp. akcelerometr. Například o Alpine navigacích jsem se dočetl, že všechny běží na Windows CE a tedy by tam teoreticky mělo jít nainstalovat také iGO... Zatím se mi tedy ani nepodařilo nalézt běžně prodávané zařízení, které by mělo dead reckoning a zároveň by se veřejně hlásilo k tomu, že běží na Windows CE.
iv0

Re: Lze instalovat do navigace s dead reckoning?

Příspěvekod vovi v 20 kvě 2009 14:52

Instalovat lze - jakmile tam jsou Wokna, poběží tam i iGo8. Ale obávám se, že to ty "neGPS" signály nebude umět využívat. Igo jako takové umí v místech bez signálu jen extrapolovat - předpokládá, že jede tunelem konstantní rychlostí a většinou pak na mě počká na první křižovatce, kde už nemá označen tunel.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod iv0 v 20 kvě 2009 15:12

Teď jsem našel Alpine PND-K3, které běží na windows a má Dead Reckoning - viz http://www.alpine-usa.com/US-en/company ... &year=2008

Jinak ty ne-GPS signály by snad neměli být problém, dnes se asi využívá už jenom sdružený GPS + DR (dead reckoning) receiver, který prostě udává polohu bez ohledu na to, jak jí získal (tohle je domněnka založená na dlouhém pátrání po internetu).

Stojí $200, což mi přijde jako super cena (vzhledem k Dead Reckoning), ale asi díky "čerstvosti" zařízení se mi nedaří najít způsob, jakým provést "unlock" zařízení. Hledám šatně? Dá se říct, že když to má Windows tak tam určitě dostanu iGO? Jedná se o USA navigaci, do které nejdou koupit mapy Evropy (od Alpine), takže unlock je nutný.

To jsem neřekl, ale hledám navigaci s Dead Reckoning (kvůli městům, tunelům apod.) a zároveň tam potřebuji iGO8 (kvůli východní Evropě).
iv0

Příspěvekod vovi v 20 kvě 2009 15:23

1) Igo bude asi potřebovat, aby ten sdružený receiver poskytoval data ve stejném formátu jako GPS moduly. Pak by snad neměl být problém s připojením. Pro odzkoušení by asi bylo nejjednodušší domluvit se s nějakým majitelem PDA, kde už iGo8 běží, a volbami v SYS.TXT přehodit komunikaci z GPS na ten receiver.

2) Pokud to takhle bude chodit, bude třeba najít cestičku, jak spustit iGo8 aspoň z karty - pokud by se našel (a strýček Google dělá divy) unlock na to konkrétní zařízení, není problém. Další možnost je najít v té mašince nějaký .INI nebo .TXT soubor, který obsahuje cesty ke spouštění vestavěné aplikace nebo popisuje chování tlačítek úvodního menu a ten pozměnit podle potřeby. A třetí možnost je podstrčit mašince iGo8 na kartě (resp. do paměti) a vhodným přejmenováním EXE a složek ji donutit, aby iGo považovala za svou nativní aplikaci a spouštěla ji.

A že je nutné nejdřív zálohovat původní stav nemusím snad zdůrazňovat ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 20 kvě 2009 15:29

Má to zabudovaný slot SD, jak píšou, pro přehrávání WMA/MP3 hudebních formátů. Tak přejmenuj složku iGO8 na MyMusic a iGO8.exe na iGO8.mp3.
:D Ne, omlouvám se. Pokus o vtip. Tento požadavek je tak divný, že mi uniká jeho praktické využití :D
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod vovi v 20 kvě 2009 15:30

Ale ještě si neodpustím poznámku. Podle mého je to navigování bez signálu skoro zbytečné. Je to pěkný technický bonbónek, ale kromě radarů-úsekáčů v tunelech a hledání oblíbeného parkovacího místa v podzemní garáži si nějak neumím představit smysluplné využití.

Proti gustu žádný dišputát - je fakt, že radost z toho, že rozchodím něco, co ostatní považují za nemožné či hovadné, za to taky stojí :D
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 20 kvě 2009 15:41

Ono to má využití i jinde, (nevím jak dnes) ale DP Hl.M.Praha na to jel, jenže problém byl v tom, že se tramvaj (pro mimopražské šalina) zpozdila na zastávce nebo v dopravní zácpě a dispečerovi začala stát na příštím bodě, kam by při zachovaní harmonogramu dojela už před drahnou dobou. :lol:
amatér
Moderátor

Příspěvekod iv0 v 20 kvě 2009 17:44

No hlavní využití je při navigaci po městech s vysokými budovami, v tunelech, pod mosty a pod. Já většinou navigaci potřebuju k tomu, abych našel konkrétní adresu někde v centru, z Plzně do Brna trefím i bez navigace. Naposledy teď v neděli jsem potřeboval v Praze navigaci od Riegrových sadů do Rámové (u nám. Republiky) a navigace ztratila cestou 2x signál, takže jsem neodbočil (poprvé pod mostem podél Vltavy a podruhé v uličkách v centru). Na loňské dvouhodinové bloudění po pařížských tunelech taky dlouho nezapomenu. Prostě pro mě to smysl má, pro někoho ne, a tak je to asi v pořádku...
iv0

Příspěvekod amatér v 20 kvě 2009 17:56

V žádném případě jsem nechtěl znevažovat tvůj problém. Měl jsem za to že si někdo vystřelil. Ještě jednou se omlouvám. On tento způsob navigace už opravdu není moc aktuální.
amatér
Moderátor

Příspěvekod vovi v 20 kvě 2009 18:24

No tak to musím říct, že kombinace SirfStarIII v MIO (velmi citlivý přijímač) spolu se schopností extrapolace iGo8 (v tunelu sleduje trasu a i když v tunelu několikrát stojím na červenou ... Praha, Letenský tunel, šipka jede vpřed a zastaví se na křižovatce, kde je naplánován manévr) téměř stoprocentně tyhle problémy řeší. Kromě tunelů se navigace signálu drží jako h...o košile a ještě se mi nestalo, že bych kvůli slabému signálu bloudil. Totéž platí i pro dlouhé chorvatské, rakouské a švýcarské tunely. Igo mě prostě nenechá přejet odbočku za tunelem. Navíc mi ztrátu signálu může hlásit (to jsem si ale už dávno vypnul, protože na to přijdu sám ;) ) a pak je na mě, abych se podíval na displej, co mám dělat za chvíli.

A z testování vím, že i stroje s čipy ATLAS Centrality jsou velmi citlivé (někdy jsem měl dojem, že signál drží ještě lépe než SirfStar) a k bloudění v pražských ulicích nedocházelo. A není to tím, že jako pražák trefím - u toho testování jsem se snažil sledovat skutečné chování navigace a jezdil jsem podle pokynů. Teď samozřejmě nemluím o normálních chybách v naplánované trase - to je věcí algoritmů a map - ale nezaznamenal jsem za dva roky jediný orientační problém, způsobený absencí GPS signálu.
Problémy nebyly ani úzkých soutěskách v Dolomitech a ztrátu signálu v běžné pražské zástavbě už jsem taky dlouho nezaznamenal.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Další

Zpět na Otázky a odpovědi