No tak to musím říct, že kombinace SirfStarIII v MIO (velmi citlivý přijímač) spolu se schopností extrapolace iGo8 (v tunelu sleduje trasu a i když v tunelu několikrát stojím na červenou ... Praha, Letenský tunel, šipka jede vpřed a zastaví se na křižovatce, kde je naplánován manévr) téměř stoprocentně tyhle problémy řeší. Kromě tunelů se navigace signálu drží jako h...o košile a ještě se mi nestalo, že bych kvůli slabému signálu bloudil. Totéž platí i pro dlouhé chorvatské, rakouské a švýcarské tunely. Igo mě prostě nenechá přejet odbočku za tunelem. Navíc mi ztrátu signálu může hlásit (to jsem si ale už dávno vypnul, protože na to přijdu sám

) a pak je na mě, abych se podíval na displej, co mám dělat za chvíli.
A z testování vím, že i stroje s čipy ATLAS Centrality jsou velmi citlivé (někdy jsem měl dojem, že signál drží ještě lépe než SirfStar) a k bloudění v pražských ulicích nedocházelo. A není to tím, že jako pražák trefím - u toho testování jsem se snažil sledovat skutečné chování navigace a jezdil jsem podle pokynů. Teď samozřejmě nemluím o normálních chybách v naplánované trase - to je věcí algoritmů a map - ale nezaznamenal jsem za dva roky jediný orientační problém, způsobený absencí GPS signálu.
Problémy nebyly ani úzkých soutěskách v Dolomitech a ztrátu signálu v běžné pražské zástavbě už jsem taky dlouho nezaznamenal.