Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

C520 prosim o zobrazení MIO DEVICE stromu

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

C520 prosim o zobrazení MIO DEVICE stromu

Příspěvekod funteek v 16 kvě 2009 12:01

Zdravím všechny. C520 se mi začalo sekat v mapě při zmáčknutí na POI, tak jsem se rozhodl z originálního DVD přeinstalovat. Ovšem nevím proč, ale stávající soubory a složky mi to nechtělo přepsat, tak jsem se rozhodl MIO naformátovat, v domění, že z DVD se vše vrátí tak, jak má. Po formátu se mi při připojení MIa přes USB v Tento počítač zobrazí hned dva vyměnitelné disky, místo jednoho.

Po znovunahrání z DVD se mi ovšem do MIA nahrála pouze složka MioMap (v ní lang, maps, motc, scheme, voice, knihovny, miomap.exe)...prostě vše, co v této složce má být, ale to je vše. Vím, že v ROOTu byly předtím i další věci, ale nevím jaké. Ty se tam nenahrály.

V navigaci samotné se po klepnutí na ikonu MioMap neděje nic.

Může mi někdo poradit, jak vše napravit?

Děkuji
funteek

Re: C520 prosim o zobrazení MIO DEVICE stromu

Příspěvekod SvoDa v 16 kvě 2009 13:31

Dva disky vidíš nejspíš proto, že jeden je My Flash Disk (pevný disk) a jeden Storage Card (karta).
Takhle vypadá strom My Flash Disk (je to má záloha, která jsme jen pojmenoval HDD_orig, v MIO se jmenuje my Flash Disk.
Beze jména.jpg

Myslím, že pokud jsi vše nahrál z DVD a pokud uděláš hardreset - vypnutí dlouhým stiskem OFF tlačítka a znovuzapnutí, že bude ve OK.
Tvrdý restart obnoví pouze operační systém. Netýká flash disku, proto je nutné před jakýmkoliv formátem potřeba dělat zálohy :!: abys měl pak co do MIO vrátit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod funteek v 16 kvě 2009 18:34

Děkuji moc. Opravdu to bylo jen tím, že jsem nedal tvrdý restart.

Ještě když už jsem založil vlákno, tak se zeptám na další věc ohledně aktualizace firmware

Stáhl jsem si MioMap Updater for Mio C320 C520, vše proběhlo v pořádku, vše se nahrálo do MIa, ale i tak při restartu hlásí firmware R1 7+3+9932+0410

Čekal bych verzi R02+3+9911+1018.

Tuším, že bych měl někde sehnat Mio_C520_EEUT_MapUpdate, ale nenašel jsem. Mohl bych opět poprosit o pomoc? Díky moc
funteek

Příspěvekod SvoDa v 16 kvě 2009 18:48

Mrkni se na http://www.tomasii.cdc.cz/index_Mio.html (Mio) nebo do http://www.tomasii.cdc.cz/index.html (mio+iGO) do sekcí FAQ, tam se Tomáš o verzích firmware zmiňuje.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod funteek v 17 kvě 2009 06:51

Díky, nakonec se mi Mio_C520_EEUT_MapUpdate podařilo najít. Ale řekl bych, že mám nějaký problém s USB. Už i předtím jsem si všiml, že projíždění složek Mia je dost pomalé. Ted jsem se v Mio_C520_EEUT_MapUpdate-u vrhl na aktualizaci firmware, ale narazil jsem hned na problém při backupu Mia. Záloha proběhne někdy do 98, někdy do 99 procent a pak mi to pokaždé vyhodí hlášku, že Nelze se spojit se zařízením. Přitom záloha se do PC uloží a i ikonka IbootPCMio v pravém spodním rohu je žlutá. :( Projel jsem snad všechny USB porty, dokonce i na notebooku jsem to zkoušel, ale stále to stejné :(
funteek

Příspěvekod SvoDa v 17 kvě 2009 07:51

Tak zkus jiný kabel
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod funteek v 17 kvě 2009 08:10

Tak pomalinku, ale jistě se blížím vytouženému cíli. Předchozí problém jsem vyřešil formátem Mia a do prázdného jsem nahrál firmware. Takže ten již nový mám. Teď bych ještě potřeboval poradit, kde získám IGO8. Našel jsem si Nav N Go iGO 8.3.1.57021 (Sep 25 2008) a podle návodu na TomášII webu "Jak spustit iGO8 místo Miomapu ve flash paměti Cx20 bez sd-karty" jsem postupoval a myslím, že nic neopomněl. Po tvrdém restartu a zmáčknutí na ikonku MioMap mi ale naběhne jen startovací obrazovka IGO8, která hned zmizí a vrátí mně to zpět do obrazovky menu. Musím si najít jinou verzi IGO8?? Děkuji SvoDovi a ostatním za odpověď.
funteek

Příspěvekod funteek v 17 kvě 2009 08:18

Ještě přidám pár obrázků, jestli mám vše dobře:

Obrázek

Obrázek

SYS vypadá takto:

Kód: Vybrat vše
[device]             ; typ zařízení
type="MIOC520"             ; konkrétní typ navigace

[folders]             ; nastavení cest
app="My Flash Disk/Miomap/Miomap"   ; umístění vlastní aplikace

[rawdisplay]
class="wide"             ; typ displeje
screen_x=480             ; rozlišení displeje vodorovně
screen_y=272             ; rozlišeí displeje svisle

[interface]            ; standardní nastavení iGO8
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

a ve Složce Program Files je ppath.txt který vypadá takto:

Kód: Vybrat vše
; ppath.txt pro C520
; ==================

;Miomap          -> iGO8
;Zvuk            -> MP3Player.exe
;Obrázky         -> PictureViewer.exe
;Kontakty        -> Contact.exe
;Mobilní telefon -> MioBTM.exe (MobilePhone)
;Stereo          -> MioBTM.exe (Audio)
;Nástroje        -> Tools
;Kalkulačka      -> Calculator.exe
;Správce souborů -> FileManager.exe
;Nastavení       -> Settings.exe

[MioMap]\My Flash Disk\Miomap\Miomap\Miomap.exe
[MioMap]\My Flash Disk\Miomap\Miomap\iGO8.exe

[Audio]\My Flash Disk\Miomap\Miomap\Mp3Player.exe
[Audio]\windows\Mp3Player.exe

[Pictures]\My Flash Disk\Miomap\Miomap\PictureViewer.exe
[Pictures]\windows\PictureViewer.exe

[Contacts]\My Flash Disk\Miomap\Miomap\Contact.exe
[Contacts]\windows\Contact.exe

[MobilePhone]\My Flash Disk\Miomap\Miomap\MioBTM.exe
[MobilePhone]\windows\MioBTM.exe

[EarPhone]\My Flash Disk\Miomap\Miomap\MioBTM.exe
[EarPhone]\windows\MioBTM.exe

[Tools]<SUB1>
[Calculator]<CHILD1>\My Flash Disk\Miomap\Miomap\Calculator.exe
[Calculator]<CHILD1>\windows\Calculator.exe

[FileManager]<CHILD1>\My Flash Disk\Miomap\Miomap\FileManager.exe
[FileManager]<CHILD1>\windows\FileManager.exe
[BACK]<CHILD1>

[Setting]\My Flash Disk\Miomap\Miomap\Settings.exe
[Setting]\windows\Settings.exe

Naposledy upravil funteek dne 17 kvě 2009 08:20, celkově upraveno 1
funteek

Příspěvekod vovi v 17 kvě 2009 08:20

@funteek: dobře to máš.

Ale pánové, dál to řešte SZ nebo mailem - tohle už začínají být právě ty věci, o kterých se na slušném fóru nepíše ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod funteek v 17 kvě 2009 08:21

vovi píše:@funteek: dobře to máš.

Ale pánové, dál to řešte SZ nebo mailem - tohle už začínají být právě ty věci, o kterých se na slušném fóru nepíše ;)

Jo...pardon omlouvám se, když tak prosím o smazání a budu to řešit přes PM. Ještě jednou pardon.
funteek

Další

Zpět na Otázky a odpovědi