Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGo Primo a trasa v KML

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

iGo Primo a trasa v KML

Příspěvekod kully v 11 dub 2016 11:09

Ahoj,
jelikoz si trasu planuju v PC v mapach google, tak jsem se rozhodl, ze si pak tyto serazene body nahraju primo do iGa. Zatim jediny zpusob, na ktery jsem prisel je pres KML soubor ve slozce content/userdata/route.
Soubor vypada takto:
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Kód: Vybrat vše
<?xml version="1.0" standalone="yes"?>
<kml xmlns="http://earth.google.com/kml/2.2">
  <Document>
     <Folder id="Waypoints">
      <name>Waypoints</name>
      <visibility>1</visibility>
      <Placemark>
        <name>Janáčkova 20, Moravská Ostrava, Ostrava</name>
        <Point>
          <altitudeMode>clampToGround</altitudeMode>
          <coordinates>18.282128,49.836537</coordinates>
        </Point>
      </Placemark>
      <Placemark>
        <name>Podbabská 11, Brno</name>
        <Point>
          <altitudeMode>clampToGround</altitudeMode>
          <coordinates>16.5603042,49.2642308</coordinates>
        </Point>
      </Placemark>
      <Placemark>
        <name>U dálnice 777, Brno</name>
        <Point>
          <altitudeMode>clampToGround</altitudeMode>
          <coordinates>16.6330175,49.1381281</coordinates>
        </Point>
      </Placemark>
    </Folder>
  </Document>
</kml>


tech bodu byva vice, ale pro popsani problemu staci tyhle tri.
Vsechno funguje jak ma - body se zobrazi na mape, trase se vypocita, v itinerari trasy jsou tyto body zobrazeny podle nazvu bodu v KML souboru, ale kdyz chci upravit trasu, tak je u nekterych mist napsano Silnice bez jména, Ostrava (viz screenshot)
Pritom kdyz zadam do iGa rucne ty stejne souradnice jako jsou v KML souboru, tak se mi zobrazi spravna adresa zadaneho bodu. Pak kdyz chci trasu rucne seradit, tak nevim ktery bod je ktery (byva jich vic v jednom meste a pak je to same Silnice bez jména, xxx)

Jde nejak donutit iGo aby v menu upravit trasu nepsalo Silnice bez jména, ale skutecnou adresu (a nebo alespon skutecnou ulici) ?

[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

2016-04-11-12-17-03[1].png

2016-04-11-12-05-51[1].png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil Mio-Treo.info dne 11 dub 2016 19:47, celkově upraveno 1
Důvod: Oprava BBCode
kully
 
Příspěvky: 6
Registrován: 29 pro 2010 15:58

Re: iGo Primo a trasa v KML

Příspěvekod amatér v 11 dub 2016 19:07

K popisovanému je lepší používat GoogleEarth.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11124
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: iGo Primo a trasa v KML

Příspěvekod kully v 11 dub 2016 20:08

A v cem je to lepsi ? Problem to nevyresi a google earth mi prida do trasy zbytecne prujezdni body navic
kully
 
Příspěvky: 6
Registrován: 29 pro 2010 15:58

Re: iGo Primo a trasa v KML

Příspěvekod amatér v 11 dub 2016 20:26

Už to používám několik let. Zkoušel jsem generovat trasu přes google map, mapy.cz, ..... a Earth mi přišel nejlepší.
No ale když google map, můžeš použít tento postup: viewtopic.php?f=75&t=1380&p=99572&hilit=google#p99572

A bude to vypadat takto:
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Screenshot_2016-04-11-21-43-00.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11124
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: iGo Primo a trasa v KML

Příspěvekod kully v 12 dub 2016 08:10

Nemyslim si, ze je problem v KML souboru. Zkousel jsem i KLM z Google Earth a u te jedne adresy co je v ukazce to taky nezobrazuje adresu v menu upravit trasu.
S generovanim KML nemam problem, az zjistim v cem je chyba, tak si udelam vlastni generator KML souboru.
Podle me je chyba bud ve verzi iGa nebo v mapach.
Zkus muj KML soubor, jestli se ti ukaze v upravit trasu adresa u vsech trech bodu

Ja jsem to zkousel na Androidu s iGO primo israel 9.6.29.636868 a mapy HERE 2015 Q1
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
kully
 
Příspěvky: 6
Registrován: 29 pro 2010 15:58

Re: iGo Primo a trasa v KML

Příspěvekod amatér v 12 dub 2016 15:37

No ono se to tam váže k nějakému parkovišti, ne přímo k ulici. Ale když dám volbu zobrazit na mapě, je tam přesná adresa. Jsou holt věci mezi nebem a zemí.
[+] SPOJLER - klikni pro zobrazení nebo skrytí jeho obsahu

Screenshot_2016-04-12-16-27-51[1].jpeg
Screenshot_2016-04-12-16-28-13[1].jpeg
Screenshot_2016-04-12-16-28-31[1].jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11124
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: iGo Primo a trasa v KML

Příspěvekod kully v 12 dub 2016 16:11

Podle RUIAN se tyto souradnice vazou k adrese, stejne tak to berou mapy.cz:
https://mapy.cz/zakladni?x=18.2820422&y ... C49.836537

Ale je mi divne to, ze kdyz zadam souradnice z KML souboru 18.282128,49.836537 rucne jako novy bod, tak iGo spravne zaobrazi adresu vazanou na toto misto
kully
 
Příspěvky: 6
Registrován: 29 pro 2010 15:58

Re: iGo Primo a trasa v KML

Příspěvekod amatér v 12 dub 2016 16:37

Jo to ano, ale stejně se to v iGO váže k té komunikaci na parkovišti. Proč? To nevím.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11124
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)


Zpět na Otázky a odpovědi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron