Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

upozornění na blížící se bod zájmu

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

upozornění na blížící se bod zájmu

Příspěvekod mickielli15 v 10 úno 2009 05:11

Ahojte, možná jsem slepej, možná blbej, ale hodinu jsem hledal i tady, i na poi/tečka/cz, a nenašel jsem odpověď. K věci:

Poslední věc, která mě drží u Tomtoma je už opravdu jen komfortní práce s upozorňováním na jakékoliv POI. Včetně nastavení zvuku a vzdálenosti. Já to používám hlavně na radary - tady už je iGO na stejný (někdy na lepší) úrovni. No, ale já nepotřebuju jenom radary, ale také CZ-info_rychlost, CZ-nebezpečná_místa a vůbec na cokoliv aktuálně chci upozornit předem nejen vizuálně, ale i akusticky, v TT je to otázka pár kliků. Pokud by toto šlo v iGO, už bych asi zpátky k TT nešel. V několika vašich příspěvcích jsem zachytil nějaké info, že by to SNAD měl podporovat nějakej skin... ? ... a ještě pro úplnost jsem zaslechl něco o POI-observer, což mi vyjelo GPS Passion ve FR nebo DE a translatory, ač se sm(n)ažily, mi nepomohly. Tušíte někdo, zda jde v iGO nastavit AKUSTICKÉ upozornění na jakýkoliv bod zájmu??? Opakuju, tohle píšu potom, co jsem vzdal hledání. Díky.

Tak mě napadá, že i kdyby to nešlo, jestli by nestálo za to, aby to někdo řekl třeba Dimkovi nebo Gurjonovi - spousta funkcí přibyla jen díky skinům, třeba by šlo i toto - myslím že je to funkce docela užitečná...
PPC MIO P350, 320x240, iGO 8.3.2.71348, Gurjon 6.9.1p L&T, Dimka by Tomsoft 1.1.11.8 s dark patch a "červenozelenéšipky-patch"
nově - Mio P560 - krááásně chytá signál, jak rychle, tak i houževnatě :-)
mickielli15

Re: upozornění na blížící se bod zájmu

Příspěvekod vovi v 10 úno 2009 07:35

Tohle upozorňování už je v několika skinech - většinou úpravy z italského fóra ADIVOR.
Určitě to umí např. Dimka 1.5.33 DTE ... je to tam udělaný jako radary, kterejch je ovšem místo pěti kategorií dvanáct.
A teď už se to pomalu začíná objevovat i v dalších skinech.

Takže s tím DTE Dimkou by mělo stačit "jenom" vyrobit texťák se seznamem těch tvých míst a na příslušné místo do každého řádku vložit správné číslo kategorie "radaru" ... ta čísla už tu někde v sekci o radarech jsou popsaná.
A pak už by mělo zvukové i vizuální upozorňování chodit stejně, jako u klasických radarů.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Lakva v 10 úno 2009 08:42

To je velmi dobrá zpráva, Vovi!!!
Tahle funkce mi chybí přesně z těch důvodů (kategorií POI :-) ) co Mickiellimu!
Teď už zbývá jen doufat, že to brzo zařadí i Gurjon (Dimka mi nějak nesedne), nebo že se to aspoň objeví jako half-patch...
Lakva

Příspěvekod mickielli15 v 10 úno 2009 14:22

To je skvělý, má to pro mne ale malý háček - buď ta dte verze nepodporuje 320x240, nebo je pro změnu pak určena pro verze 8.0.0.xxxx. Počkám až (pokud) to udělá Gurjon, třeba udělá zase nějaký ten half-patch...
PPC MIO P350, 320x240, iGO 8.3.2.71348, Gurjon 6.9.1p L&T, Dimka by Tomsoft 1.1.11.8 s dark patch a "červenozelenéšipky-patch"
mickielli15

Příspěvekod vovi v 10 úno 2009 15:04

Mrkni se přímo k těm italům:

http://www.adivor.it/forum/f83/

Tohle je sekce se skiny pro 8.3, je tam toho spousta, včetně růzmých Dimků. Mají docela propracovaný systém pojmenovávání upravených skinů, takže i našinec nevládnoucí taliánštinou dokáže odhadnout, co vlastně stahuje ;)

Překlad těch jejich symbolů:
A = Rozšířené radary (=větší počet kategorií)
B = Hlášky skládané ze dvou (k tomu už tady máme i hotové české audio - třeba u tomášeII)
T = Themechanger
C = Soumrak (pozvolné stmívání)
J = Jackal verze ... spec. úpravy autora Jackal
JC = Jackal & Company ... dtto + další moduly
TR = Rošířené nastavení průhlednosti v kokpitu
P = Ikonka pro zap/vyp placených úseků
SN = Popisy se nenatáčejí
DTE = dafunk-tonimontoia-ervius verze (3 autoři) ... obsahuje minimálně vždy A-B-T-C
AM = alf66-morrismay verze (2 autoři)

Použité symboly rozlišení:
I - 240x320
II - 320x240
III - 240x400
IV - 400x240
V - 416x234
VI - 480x234
VII - 480x272
Omnia - 240x400, 400x240

Měl bys tedy hledat úpravu s označením (obsahujícím alespoň) A-B-I-II.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod mickielli15 v 10 úno 2009 15:24

skvělý, díky! Já se tu teď hrabal a hledal, jak nastavit ten (ani nevím kterej) texťák, protože v jednom ze svých skinů (dimka 1.1.11.3) jsem našel právě rozšířenou řadu druhů POI na upozorňování, ale nevím, jak je aktivovat, když si třeba stáhnu ty nebezpečný místa a policejní kontroly atd atd, jdu studovat. Dík!
mickielli15

Příspěvekod Lakva v 10 úno 2009 16:52

Kdybys na něco přišel, dej vědět... Zkusím na to taky mrknout (když bude čas :? ) a pokud to ve skinu najdu, dáme to s TomSoftem do Gurjona...
Pokud s tím tedy GJ nepřijde dřív sám...
Naposledy upravil Lakva dne 10 úno 2009 22:07, celkově upraveno 1
Lakva

Příspěvekod mickielli15 v 10 úno 2009 20:52

Neodpustím si off-topic. Na tom Italským fóru brouzdám s google translatorem, a je to (vzhedem ke slovu "skin") docela velká sranda :lol: :lol: :
témata a jejich názvy:
-Kožní Igo
- kikker kůže
-Ultra kůže
-transformace kůže
-původní iGO kůže, taky speciální nemoc - Kožní DimKa :lol: :lol: ... no, já se musel smát, až jsem přestal hledat, tak teď jdu hledat a už nikdy nebudu offtopicovat, slibuju :lol:
Naposledy upravil mickielli15 dne 10 úno 2009 22:45, celkově upraveno 1
mickielli15

Příspěvekod mickielli15 v 10 úno 2009 23:11

Tak jsem chtěl u Italských kluků stáhnout ty jejich vychytaný skiny, ale bez registrace ani ťuk. Tak jsem se registroval. I po registraci mi však žbrebentí, že nemám oprávnění pro stahování. Buď tedy musím počkat, až mě prolustrujou, nebo mám prostě smůlu. Inu, uvidíme.
mickielli15

Další

Zpět na Otázky a odpovědi