Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

 
Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Vadný soubor PPATH.TXT

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Vadný soubor PPATH.TXT

Příspěvekod SvoDa v 22 led 2009 14:42

humbuk píše:
humbuk píše:Tak jsem nastavil automaticke vypinani, ale vypinala se mi navigace i za jizdy, kdyz prisel delsi usek, kdy navigace nehlasila zadnou odbocku, tak se (zrejme po nastavenych 300sec) vypnula. Po smazani nastaveni v sys.txt vse v poradku. Navigace byla celou dobu pod proudem.
IGO 53228; na SD; skin Riks
[power]
power_off_mode=1
power_off_timeout=300


Aha,ted jsem si jeste jednou cetl mistni prispevky a zjistil, ze mi tam chybi hodnota "powermgm_state=1" v tom bude asi ten zakopany pes.

Kdysi jsme tu řešili autovypínání.

Mám teď 53558 na SD a v sys.txt:
[power]
;backlight_sync_with_OS=1
powermgm_state=0
;power_off_mode=1
;power_off_timeout=10

Přes noc jsem měl MIO v nabíječce, uspané a ráno na mně svítil do tmy display :o
Myslel jsem, že jsem ho špatně uspal :( . No nic uspal ho, strčil do aktovky, sedl do auta, vyrazil do práce a ejhle za chvíli se z mé aktovky ozývary radary a navigační hlas :o :o
V práci jsem MIO opět uspal, a když jsem se po hodině vrátil do kanclu, zase svítilo :o :o :o
Tak se to několikrát opakovalo a zpozoroval jsem, že když si najde signál, probudí se a pohybuje se kurzor (jak je nestabilní signál) :o :o :o :o
Že by to bylo tím, že by tato verze sama probouzela MIO, pakliže si najde ztracený signál, nebo je-li navigace v pohybu? :o :o :o :o :o
Učinil jsem pokus na cestě z práce: sedl do auta, počkal na signál, uspal MIO, položíl na sedadlo, rozjel se a .... MIO se po pár metrech probudilo a začlo navigovat :o :o :o :o :o :o

Amatér tu kdysi volal po tom, že by byl rád, kdyby se mu MIO zamo zapínalo, tak tady to má. Nicméně, mně to nevyhovuje -> bude svítit (hlas se dá naštestí vypnout, jinak by i řvalo) všude kam se pohnu a budu jej mít sebou a přijdu o šťávu v baterii :(

Stalo se mi to poprvé a když jsem měl tuto verzi na MFD, tak se to nikdy a ani s jinou verzí na SD či MFD nestalo :!:
Máte někdo podobnou zkušenost?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: SYS.TXT pro verze 8.3.1.xxxxx

Příspěvekod amatér v 22 led 2009 19:30

:( U mne nic, z toho co zde popisuje SvoDa, mám 53558 na MFD. Trochu mu tom závidím, ale než aby se iGO spouštělo samovolně kdykoli a kdekoli, raději ten čudlík zmáčknu sám. :D
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11145
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: SYS.TXT pro verze 8.3.1.xxxxx

Příspěvekod SvoDa v 22 led 2009 19:38

No vždyť píšu, že mám 53558 na SD :!: a tam se mi to začalo dít.
Když jsem to měl na MFD, tak se to nedělo :!:
A taky píšu, že to je naprd.
Děje se mi to teď i nadále doma.
Uspím a po pár minutách se to zapne a stihnu ještě zahlédnout pár zelených teček satelitů a pohybující se tečku polohy GPS kolem střelky.
Takže mám opravdu obavu, že když se u uspaného MIO zesílí signál GPS a tím (anebo) se rozpohybuje střelka - rožne se to.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Re: SYS.TXT pro verze 8.3.1.xxxxx

Příspěvekod amatér v 22 led 2009 20:04

Tohle mi právě připadá divné, po uspání, by to signál nemělo detekovat. Já to zkoušel celou cestu z Liberce domů, je to přes 100 km, po uspání a následném probuzení, to vždycky chvilku trvalo než naskočil signál. Takže podle mého je to v něčem jiném. Nechal jsem u benzinky i autoodpočet, šel na kafe, a po nastartování jsem ujel asi 20 km a nic. Dám to na nějakou SD a zítra to prubnu .
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11145
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: SYS.TXT pro verze 8.3.1.xxxxx

Příspěvekod Ivo K v 22 led 2009 20:15

Testoval jsem před časem 53558 také na SD, samozapnutí se mi nikdy nestalo. Jen zlobilo to vypínání při odpojení od napájení.
V sys.txt jsem měl a stále mám v sekci "power" vše odstřednítované. Zkusí to ještě testnout.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 5506
Registrován: 26 čer 2008 12:01
Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Re: SYS.TXT pro verze 8.3.1.xxxxx

Příspěvekod Ivo K v 23 led 2009 11:23

Tak jsem testoval chování "53558" na SD kartě.
Nakopíroval jsem svoji funkční instalaci (v.53558) z MFD na 8GB SDHC a upravil zápis v sys.txt podle Dana(SvoDa).

Tedy takto:
(sys.txt)
[power]
;backlight_sync_with_OS=1
powermgm_state=0
;power_off_mode=1
;power_off_timeout=10

Večer a celou noc jsem měl Mio na nabíječce(u okna) uspané a k žádnému "probuzení" Mia nedošlo.
Od rána mám Mio v kanceláři na okně mimo nabíječku uspané a také k žádnému "probuzení" Mia nedošlo.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO
 
Příspěvky: 5506
Registrován: 26 čer 2008 12:01
Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Re: SYS.TXT pro verze 8.3.1.xxxxx

Příspěvekod vovi v 23 led 2009 12:19

Třeba už tam Dan měl naplánovanou nejakou cestu a MIO se těšilo a nemohlo dospat :lol: :lol:
To znám, jako malej kluk jsem se taky celou noc chodil ptát, kdy už na ten vejlet pojedeme.

Mně se MIO takhle občas zapínalo v kapse nebo v baťůžku, když jsem ho nosil v tom origo měkkém futrálu. Ale od té doby, co spí v tvrdém pouzdře, se mi ještě samo nezaplo nikdy. A tu 53558 jsem měl nějaký čas na SD, teď je v MFD; sekci [power] v SYSu vůbec nemám.
vovi
Prestigio MPT5777_3G (Android 4.2.2)
Huawei Ascend P7 (Android 5.1.1)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor
 
Příspěvky: 7362
Registrován: 16 čer 2008 18:31
Bydliště: Praha 9 - Jahodnice

Re: SYS.TXT pro verze 8.3.1.xxxxx

Příspěvekod amatér v 23 led 2009 13:04

Odzkoušeno na SD a žádné chování jako u Dana nepozorováno. Stejně jako vovi nemám v sys.txt zádný příkaz v sekci [power].
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor
 
Příspěvky: 11145
Registrován: 02 črc 2008 08:54
Bydliště: Oleško (původně Wolešek)

Re: SYS.TXT pro verze 8.3.1.xxxxx

Příspěvekod Jerry v 23 led 2009 13:17

Já také, stejně jako amatér, v sys.txt od tomasii jsem nic neměnil, v [power] mám odstředníkované jen „power_off_mode=1“
Jerry
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Xiaomi Redmi Note 4 (Android 7.0)
Uživatelský avatar
Jerry
 
Příspěvky: 606
Registrován: 27 čer 2008 19:56
Bydliště: Kraj KV

Re: SYS.TXT pro verze 8.3.1.xxxxx

Příspěvekod SvoDa v 23 led 2009 13:24

Bohužel to bylo pravidelně přes celou noc i den, nicméně to mohla být předzvěst toho, co se mi, jak si s tím pořád hraju, stalo:
MIO se mi pokazilo - nezobrazuje se po startu přístroje hlavní obrazovka (MioMenu) ani po tvrdém ani po měkkém resetu a nejde ani připojit k PC (nehlásí se na PC (několik portů, několik kabelů, dnes pokus připojit už na třetím PC - nic) - PC ho nevidí a co je horší, MIO ani nemá obrazovku datové komunikace - stále tam visí oranžová loading obrazovka.
Pravděpodobnou příčinou bude nestandartní odinstalace MioPocket (zkoušel jsem novou verzi 38), jelikož po jeho odinstalaci jsem připojil MIO k PC, abych tam vrátil ppath.txt a nový tomasII changer do APP a po odpojení od PC (po řádném odhlášení připojeného disku) mi po vytažení kabelu zůstala viset datová obrazovka a hodinu nechtěla zmizet. Provedl jsem tedy hardreset a od té doby mám display oranžový loading.

Nahrál jsem tedy na SD znovu MioPocket, kupodivu se nainstaloval, unlock sice funguje, ale i on se chová nestandartně - ani z něj nejde spustit MioMenu ani MioSetting.
Commander,... a ostatní srandičky fungují, iGO8 spustit jde, mohu lecos přes ten commander kopírovat z MFD na SD či opačně, ale toť vše. Changer bych mohl tímto způsobem smazat, ale ppath.txt smazat nejde, ten lze editovat jen přes PC připojení. Zkoušel jsem to už dávno předtím jej smazat či vyměnit jiným z SD pomocí commanderu bez připojení k PC a nešlo to - jak tam je, je součástí systému, do kterého se zevnitř nedostaneš. No a PC nepřipojím, aby např. formátoval.... :( :( :(
Když připojím k PC s aktivním unlockem (volba mass storage i ActivSync), datová obrazovka se sice objeví, ale zmrzne a nic se neděje a ven lze jen hardresetem.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor
 
Příspěvky: 11684
Registrován: 17 čer 2008 07:09
Bydliště: Olmik u Brna

Další

Zpět na Otázky a odpovědi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků