Abych se přiznal, tak si nejsem jistý, jestli je vůbec něco takového možné a jestli se nejedná o hoax. Osobně si myslím (respektive doufám) že to možné není a že se (snad) jedná o nějakou novinářskou kachnu, nebo prostě o nějaký komunikační šum.
Za chvíli se při silniční kontrole budeme ještě prokazovat účtenkou z čerpací stanice, abychom policistovi dokázali že benzín v nádrži auta máme legálně

Nebo budeme dokazovat že vypálené CD s hudbou v autorádiu, je legální kopie originálního CD které máme doma v šuplíku

Pokud je mezi námi nějaký právník (myslím že ano), tak by nám to mohl trochu osvětlit

Kdybych měl ve své navigaci nelegální mapy a kdyby policista na silnici chtěl důkaz že mapy mám legálně, tak první odpověď která mne napadá je to, že navigaci jsem si půjčil od kamaráda, nebo že jsem ji našel na parkovišti

Nechci řešit morální stránku věci - já osobně mám mapy legálně zakoupeny a je mi lhostejno jestli někdo jiný si je koupil, nebo někde stáhnul, nebo ukradl, nebo našel na chodníku ...

Jde mi spíš o právní stránku tohoto problému, názory, nápady, atd.