Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Smí policie kontrolovat legálnost map při silniční kontrole?

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Smí policie kontrolovat legálnost map při silniční kontrole?

Příspěvekod addam v 21 led 2009 10:47

Dnes jsem byl Danem (SvoDa) upozorněn na tento článek http://www.sme.sk/c/4191839/za-piratske ... zenia.html. Článek je z listopadu a nechápu jak mohl ujít mé pozornosti :shock: (Dane díky za upozornění!).

Abych se přiznal, tak si nejsem jistý, jestli je vůbec něco takového možné a jestli se nejedná o hoax. Osobně si myslím (respektive doufám) že to možné není a že se (snad) jedná o nějakou novinářskou kachnu, nebo prostě o nějaký komunikační šum.
Za chvíli se při silniční kontrole budeme ještě prokazovat účtenkou z čerpací stanice, abychom policistovi dokázali že benzín v nádrži auta máme legálně :?
Nebo budeme dokazovat že vypálené CD s hudbou v autorádiu, je legální kopie originálního CD které máme doma v šuplíku :?:

Pokud je mezi námi nějaký právník (myslím že ano), tak by nám to mohl trochu osvětlit ;-)
Kdybych měl ve své navigaci nelegální mapy a kdyby policista na silnici chtěl důkaz že mapy mám legálně, tak první odpověď která mne napadá je to, že navigaci jsem si půjčil od kamaráda, nebo že jsem ji našel na parkovišti 8-)

Nechci řešit morální stránku věci - já osobně mám mapy legálně zakoupeny a je mi lhostejno jestli někdo jiný si je koupil, nebo někde stáhnul, nebo ukradl, nebo našel na chodníku ... :lol:

Jde mi spíš o právní stránku tohoto problému, názory, nápady, atd. :ugeek:
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Re: Bude policie kontrolovat legálnost map při silniční kontrole

Příspěvekod warhead v 21 led 2009 10:50

a ted budou vsichni shanet cryptovaci software pro wince :lol:
Obrázek

HTC Kaiser juchu :D
warhead

Re: Bude policie kontrolovat legálnost map při silniční kontrole

Příspěvekod alky v 21 led 2009 11:32

To je blbosť, vytiahnem kartu a zostane tam len originál soft a môžu kontrolovať koľko chcú.
Ale to by policajti museli brať zo sebou tretieho do partie. jeden na čítanie, jeden na písanie a tretí na kontrolovanie :lol:
iGO NEXTGEN by Pongo, 9.18.27.687519, iUNI
alky

Re: Smí policie kontrolovat legálnost map při silniční kontrole?

Příspěvekod SvoDa v 21 led 2009 11:57

Originál soft - např. MioMap je jedna věc a mapy zbytku Evropy s "další" nebo "přepsanou" licencí je věc druhá.
Kdyby došlo na lámání chleba, musel bys mít v MIO původní MioMap s originálními licencemi na originální mapy a pak třeba na SD zbytek toho, co chceš mít a používat a co není košér. Při kontrole by ti pak stačilo vyjmout kartu, nebo tvrdit, že ta karta není tvoje, nebo že je to nalezenec.

Faktem, je psalo se to na mnoha místech, že v některých zemích jsou např. zakázané dB radarů a Policie má tudíž možnost toto kontrolovat. Proto také tvůrci skinů (např. Gurjon a diMka) mají ve skinu hned po ruce přímo na mapě tlačítko "Panic", které ti ty dB stiskem příslušné ikony vyčistí nebo přesunout na kartu jinam a restarují iGO8, takže se načte bez kamer. pak si je tam pochopitelně můžeš vrátit.

Jak je to s kontrolou licencí však stejně jako Adam netuším, je to na právní rozbor stávajícího stavu věcí v různých zemích, hlavně v ČR a případně výhledovým plánům legislativců tamtéž.

Obecně je známý ten právní stav věcí, že nelegální je distibuce, ať za úplatu či bez ní, nikoliv užívání kopie pro svou potřebu. Nevím, jak je to s užíváním kopie, ke které nevlastním originál, ale myslím, že to taky není legální. Doufám, že mi to někdo vyvrátí :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod alky v 21 led 2009 12:52

moovka to majú vyriešené.
keď máš kúpenú licenciu miomap na celú európu, tak hardware má pamäť 2 GB.
Keď máš kúpenú licenciu iba na východnú európu, tak hardware má pamäť 1 GB a tie mapy na celú európu tam nedostaneš, lebo je to jeden súbor a je väčší ako 1GB.
A na to jak načítať mapy pre miomap z karty som ešte neprišiel, ale keďže používam IGO, tak ma to ani netrápi.
iGO NEXTGEN by Pongo, 9.18.27.687519, iUNI
alky

Příspěvekod addam v 21 led 2009 13:40

Podobně "vtipně" je to vyřešené i u TOMTOMa - nové modelové řady ONE a XL.
Když si koupíš TT ONE nebo XL ve verzi s 13 státy, tak má přístroj vnitřní paměť 1GB.
Když si koupíš TT ONE nebo XL ve verzi s 31 státy, tak má přístroj vnitřní paměť 2GB.
Slot na paměťovou kartu nemá žádný z nich (ani ONE, ani XL), takže TOMTOM v podstatě velmi elegantně vyřešil dříve běžný postup, že si zákazník koupil nejlevnějšího TOMTOMa s 13státy a vzápětí si do něj nainstaloval kradené mapy s 31 státy.
addam
Administrátor

Příspěvekod Ivo K v 21 led 2009 13:55

S programy, mapamy, licencemi atd. je to stále dokola.
Někdo chce někoko stále jen kontrolovat, prověřovat legálnost, ale že výrobci na ugrady a updaty úplně kašlou, to nikoho nezajímá. :evil:
Klidně si dokoupím další licence na všechno co budu chtít. Já jsem se svým "železem, HW, C720" spokojen, ale ten SW a mapy, které bych si chtěl koupit, stejně nemůžu, protože je nikdo pro moji C720 neprodává.
Jo, a koupit si nový "železo", to je taky sázka do loterie, aby bylo alespoň tak dobrý jako to předchozí.
A vůbec, nebudu se rozčilovat...... :D
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod addam v 21 led 2009 14:27

Co se týče aktualizace MIO řady C720/520/320/720b, tak Ti můžu naznačit, že po dlouhéééém čekání se konečně dočkáš. Upgrade s novými mapami a novým navigačním programem MioMap2008 bude konečně vydán. Už je to snad jen otázka dnů (i když tento časový termín jsme slyšeli snad milionkrát) :x
Jakmile budu moci prozradit přesné datum, tak to tady zveřejním!

Ovšem druhou věcí je to, že ten kdo je zvyklý na iGO8, tak těžko bude přecházet na MioMap2008 :D
addam
Administrátor

Příspěvekod Ivo K v 21 led 2009 14:42

Jj. Vzpomínám si ma poslední termín 4.Q 2007. Tak jsem moc zvědav.
Bude to asi Bomba, tato poslední verze MioMap2008, když nás nechávají tak dlouho čekat. Možná si ji koupím jen ze zvědavosti.
A co novej FW? Ten bude jistě součástí aktualizace a návrat možný nebude, co?
Možná právě to, tak dlouho trvá: "Jak zabezpečit nefunkčnost iGO8 po aktualizaci, bez servisního zásahu do Mia."
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod addam v 21 led 2009 14:54

Jak to bude řešeno technicky s FW, to nevím - variant bylo mnoho, takže jsem sám zvědav jak to nakonec bude ve finále.
BOMBA to bude v každém případě (a to doslova).
Jinak co se týče vrácení starého (nebo jiného) FW, tak na to mám nástroje, takže v případě potřeby Ti to udělám. Ale nepředbíhejme... počkáme a uvidíme :mrgreen:
addam
Administrátor

Další

Zpět na Otázky a odpovědi