Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

primo 1.2 mám otázky

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

primo 1.2 mám otázky

Příspěvekod jenda v 30 dub 2012 12:34

Prosím o zodpovězení následujících otázek:
- jde v primo 1.2 přidat barvy a nebo kontrast, zdají se mě moc vybledlé?
- jde zprůhlednit ukazatele rychlosti,času atd které jsou uvedeny vpravo dole, nebo aspoň zmenšit?
- jde přidat obrázek při vjezdu do tunelu?
V případě že něco z výše uvedeného půjde uděla prosím o podrobnější vysvětlení, neboť jsem lajk.
Moc děkuji za zájem Jenda
jenda

Re: primo 1.2 vlastní hledání

Příspěvekod Jasper v 30 dub 2012 12:50

Tohle už tak jednoduché není. Odpovím pouze na první část dotazu. Nastavit jas nebo kontrast v Primo nejde. Řešením by bylo pužít jiné scheme které bude kontrastnější nebo si to současné upravit. Je to tentýž soubor color.ini který už si upravoval. Zkus scheme které používám já. Pokud by jsi si chtěl upravit svoje scheme tak podrobnější popis najdeš zde: http://www.tomasii.cdc.cz/scheme.html Pokud se podíváš do color.ini ve scheme které jsem přiložil tak i v něm najdeš popisky co které hodnota mění. Pro číselné hodnoty RGB barev lze použít tyto stránky
Kód: Vybrat vše
http://www.colorschemer.com/online.html

Soubory stáhni a tak jsou zazipované je umísti do CONTENT/SCHEME. Potom si je musíš navolit v Primu v "Nastavení mapy", baryv mapy ve dne a v noci.
Jasper_day_primo.zip
Jasper_night_primo.zip

Pak si stáhni tento soubor dayheightcolormap.bmp. Archiv rozbal rozbal a pomocí WinRar přidej do DATA.ZIP\ui_igo9\common
dayheightcolormap.rar
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Re: primo 1.2 mám otázky

Příspěvekod amatér v 30 dub 2012 15:01

jenda píše:- jde přidat obrázek při vjezdu do tunelu?

Ne. Je to funkcionalita PRIMO 2.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod jenda v 02 kvě 2012 12:12

Omlouvám se, že jsem se ozval až teď, neboť mě žena přinutila odjet na chalupu. Snad bych se ještě zeptal na to, zda jde zprůhlednit ukazatel vpravo dole, t.j.rychlost, vzdálenost do cíle a čas, nebo alespoň zmenšit. Všem děkuji za zájem. Jenda.
P.S. Nabízené soubory od p.Jaspera vyzkouším. Pokud někdo pozná co mě dcera koupila a jak se to jmenuje, popř. zda se dá někde stáhnout návod, budu vděčný. Najel jsem přes víkend 130 km a jsem s navigováním velmi spokojený.Komentář v češtině je bezchybný, 6" obrazovka dostatečně velká, obraz ostrý, snad by mohl být trochu kontrastnější ale dá se to.Jas se dá nastavit a je dostatečný. A co je hlavní, i při vysoké rychlosti přesně stihá a to i mezi budovami s okny.
6inchGPS.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
jenda

Příspěvekod amatér v 02 kvě 2012 16:21

jenda píše:Snad bych se ještě zeptal na to, zda jde zprůhlednit ukazatel vpravo dole, t.j.rychlost, vzdálenost do cíle a čas, nebo alespoň zmenšit.

Ono se to dá, ale podle toho jak dlouho čeká tvá otázka na odpověď, jsou na tom ostatní asi jako já, nechce se mi to sáhodlouze vysvětlovat. Ono to totiž není jen nějakým jednoduchým zápisem kamsi, ale je potřeba udělat změny ve více souborech. Proto doporučuji najít si nějaký skin, a je jich dost, který to umožňuje, pomocí takového skinu se dá průhlednost i regulovat.
amatér
Moderátor

Příspěvekod mkb v 02 kvě 2012 17:17

Ta navigace vypadá celkem dobře, ale jak je to s TMC? Nikde nemohu tuto informaci najít.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod tomasii v 02 kvě 2012 19:11

No když se koukneš na ty stránky uvedené na obrázku
Kód: Vybrat vše
http://www.elektrona.cz/6-navigace-hd-800x480-win-ce6.html
tak je to zřejmě nějaká čínská no-name navigace bez TMC (parametry velmi odpovídají mé 6" číně z DX, ale je hezčí, i když upevnění postavením na desce může být problematické). Nejspíš by mohl víc říci prodejce, zejména jestli on sám nedrží garanci, ale přesměruje kupujícího k originálnímu prodejci (to je vidět z prodejních podmínek).
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod mkb v 02 kvě 2012 19:16

Na ty stránky jsem koukal. Je tam těch krabiček více a žádná v popisu TMC nemá. Proto můj dotaz. Možná, že je popis neúplný.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod tomasii v 02 kvě 2012 19:19

Moje čína má stejnou specifikaci, o TMC se taky nic neříká a taky ji nemá. Je určená zejména pro trhy, kde si na TMC nehrají.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod jenda v 03 kvě 2012 10:04

TMC jsem při listování v menu našel, není však zvýrazněné jako ostatní funkce. Navíc jsem objevil funkci jas, kterou lze displej až přesvětlit.Zkoušel jsem i funkci propojení s autorádiem a mnoho dalších, vše je funkční.Rovněž uchycení na přístrojové desce bylo pevné avšak částečně bránilo ve výhledu asi jako připevnění na sklo. Použil jsem tedy po úpravě držák "Brodit" a navigaci mám umístěnu nad autorádiem. Pokud to bude jen trochu "držák" ve smyslu výdrže navigace tak maximální spokojenost.
jenda

Další

Zpět na Otázky a odpovědi