Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Signál GPS

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Signál GPS

Příspěvekod pithy v 26 čer 2010 14:55

Pánové, poraďte mi prosím. Do svého Gsmart S1200 jsem nainstaloval IGO8 a Primo (tedy zatím, časem určitě přibudou další :-) ) a zjistil jsem zajímavou věc. Igo8 našlo signál během 20 sekund a běží naprosto spolehlivě. Zato Primo signál nenašlo (ve stejných podmínkách) ani po 20 minutách :-(. Dokonce ani poté, co jsem sekci GPS doplnil do SYS.txt. Přece oba programy přistupují k přijímači GPS v šochtli naprosto stejně. Nebo nemám pravdu? Jaký je váš názor? Napadí vás něco?
MODECOM MX2 HD : SDHC 32 GB, Primo 2.0;
Google Nexus 7
pithy

Re: Signál GPS

Příspěvekod mmd v 26 čer 2010 19:45

Ja som skusal navigovat z bodu B do C ked som bol v bode A, Primo sa pytalo ci ma vypnut GPS.
GPS zostava vypnute stale az pokial nevymazem trasu.
Nestalo sa ti nieco podobne?
IGO PRIMO v 2DIN GPS 480x234
mmd

Příspěvekod lulu v 26 čer 2010 20:11

pithy píše:Napadá vás něco?

Ještě bych smazal adresář save, tam v souboru system.ini může taky být nastaveno GPS na špatný port.
lulu

Příspěvekod pithy v 26 čer 2010 21:36

@ mmd
V případě, který popisuješ není v navigační mapě nápis "Hledám GPS signál..." a netočí se tam družice ---- takže tento případ to není :-(
@lulu
V system.ini není žádný zápis o GPS

Takže problém nevyřešen a přetrvává dál

Edit:
Už nepřetrvává - rozhodl jsem se pro novou instalaci (igo.exe) a už to funguje. Moc to nechápu, ale hlavně že už jede :-).
MODECOM MX2 HD : SDHC 32 GB, Primo 2.0;
Google Nexus 7
pithy

Příspěvekod GiantMount v 10 zář 2010 19:53

Našel jsem zde spoustu užitečných informací, které mi pravidelně pomáhají ze zoufalých situací s neschopností rozchodit iGO na nejrůznějších typech navigací. Aktuálně číňani :-)

Relativně často se tu objevuje stejná otázka, která zní:
Nemám signál GPS - zařízení hlásí (neustále): Autodetekce přijímače GPS

Úplné lamy (jako například já) se v záplavě rad špatně orientují. Proto shrnu tu nejzákladnější příčinu tohoto problému a její nejjednodušší řešení:

Příčina:
SD kartu ze které navigace bezchybně jela na jiném zařízení, jsme vložili do našeho. Soft funguje, ale signál GPS není.

Řešení:
"system.ini" ve složce "Save"
Najděte na vaší staré kartě (kterou pochopitelně máte, nebo alespoň její zálohu) :-) informace o portu:
[gps]
port="7"
baud="57600"
a po záloze původního souboru z nové karty ho upravte (nic nezkazíte ani když soubor nahradíte celý).
Zde uvedené hodnoty neplatí pro všechny zařízení. Hodnoty se liší.

Teď už Autodetekci nepotkáte. Můžete se pustit do problému, proč není SIGNÁL. Proč není PŘIJÍMAČ GPS jste vyřešili. :lol:

Omlouvám se všem, kdo tyto informace považují za samozřejmé, i těm kdo je považují za nesprávné. Lamám to takto zafunguje.
Oprava v sys.txt mi nefungovala, system.ini bezchybně.
Vyzkoušeno na iGO 8 a iGO Amigo (a také Route66)
GiantMount

Příspěvekod jelwa v 31 říj 2010 11:10

Diky, presne tohle jsem potreboval vedet! Hned bych ti nekam body za uziteckou informaci, kdybych vedel, jak .-)
Mej se, Lada
jelwa

Zpět na Otázky a odpovědi