Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Orientace mapy

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Orientace mapy

Příspěvekod Kulíšek v 11 dub 2010 20:20

Prosím o radu, s navigací mám jen uživatelské zkušenosti, nejsem odborník. Mám nainstalovánu iGo8 verze 8.3.2.83157. Pokud mám nastaveno rozlišení 2D, při jízdě na jih šipka ukazuje dolů, což mě mate. Lze nějak nastavit zobrazení tak, aby byl směr jízdy vždy k horní straně navigace bez ohledu na světovou stranu? Tak mě fungoval TomTom. Předem díky.
Kulíšek

Re: Orientace mapy

Příspěvekod tomasii v 11 dub 2010 21:17

Nevím, jak to máš nastavené, ale já když nastavím 2D (po stisku ikonky 2D = "mřížky", vidím následující nastavení šipku na N), tak mám vždy navišipku nahoru a natáčí se mapa. Když nastavím 2D/sever (stisknu šipku s N a vidím ikonku 3D), tak je mapa orientovaná na sever a navišipka se natáčí. V sys.txt nemám žádné nestandardní údaje. Tak to má být.
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Kulíšek v 12 dub 2010 17:29

Problem právě je, že navyšipka v rozlišení 2D /dle návodu standartní pohled seshora dolů/ ukazuje směr jízdy a mapa zůstává stále otočena severem k hornímu okraji navigace. Potřeboval bych dosáhnout toho, aby šipka směřovala nahoru a natáčela se mapa tak jako v 3D zobrazení /pohled s perspektivou/.TomTom to uměl. Mám dojem, že to dělal iGo8, ale jak jsem zkoušel co to umí a asi jsem něco přenastavil a teď se nemohu dostat na požadované. Ale nejsem si úplně jistý. Šipku s N nemohu najít.
Naposledy upravil Kulíšek dne 12 dub 2010 17:52, celkově upraveno 1
Kulíšek

Příspěvekod tomasii v 12 dub 2010 17:34

Asi nejjednodušší test je nechat v sys.txt jen to nejnutnější (cesty, popř. rozlišení), smazat save a zkusit, co to udělá (zazálohuj si pro jistotu to, co budeš měnit).

Jinak se ti to zobrazuje tak, jako mně (myslím ta 3 zobrazení)?
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Kulíšek v 12 dub 2010 17:59

V systému jsme nic neupravoval, jenom jsem zkoušel, co navigace umí. V 3D se naplánovaná cesta ukazuje tak jak bych si to představoval i v 2D. /šipka stále nahoru bez ohledu na světovou stranu/. Nevím proč, ale mám raději zobrazení v 2D /tak jak znám mapy z autoatlasů, ale asi mě nebude nic jiného než se naučit používat a přivyknout si na zobrazení 3D. Jinak díky za pomoc.
Kulíšek

Příspěvekod mkb v 12 dub 2010 18:24

Zkus dát do sys.txt :

[map]
2dheadup=1
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 12 dub 2010 18:25

Mapy v autoatlase jsou vždy orientovány na sever, takže by ti to mělo vyhovovat tak, jak to je :lol: tzn. jedu na jih šipka jde dolů ;) Ještě bych doporučil skin IcoX, je jednoduchý na ovládání a dá se v něm nastavit jakou polohu má mít mapa jak ve 2D, tak 3D pohledu (po směru jízdy/na sever)
amatér
Moderátor

Příspěvekod vesely v 13 dub 2010 06:30

ja pouzivam dIMKU od TomSoft a tam v nastaveni je nieco ako OTACANIE MAPY ;)
Evolve CoolTraxx 3D II
IGO 8.3.2.80621+MapChanger
diMka TomSoft 1.1.37
vesely

Příspěvekod amatér v 13 dub 2010 06:45

S Dimkou tu moc lidí zkušeností nemá, ale nastavení pohledu ve 2D, ten skin určitě obsahuje, takže to jen musíš najít. Zkus se zeptat přímo TomSofta na fóru mio-treo,.
amatér
Moderátor

Příspěvekod vovi v 13 dub 2010 07:05

Teoreticky by pro umožnění voleb 3D (ve směru jízdy), 2D (sever nahoře) a 2D (ve směru jízdy) mělo stačit přidat do SYS.TXT toto:

[map]
2dheadup=1

Pak tlačítko pro přepínání druhu pohledu (vpravo nad tlačítkem Menu) bude mít o jeden stav více (3Dnatoč-2Dsever-2Dnatoč). A mělo by to být nezávislé na skinu.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Další

Zpět na Otázky a odpovědi