Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

nedostatek paměti...

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

nedostatek paměti...

Příspěvekod ledasek v 01 zář 2008 08:24

Dobré ránko!
Nemáte někdo zkušenost s nedostatkem paměti? Chtěl jsem v iGO8 navigovat do Liguria v Italii a po cca 2 minutách usilovného počítání (tedy počítalo MIO :) ) se mi objevila hláška: "Nedostatek paměti - zkuste změnit parametry trasy"!
Mio C720FT+, FW R02+3+9913+1018
miomap3.3. skin j&t 4.2; iGo8 ver.8.0.0.44366 jun.24.08
Unlock MioPocket 2.0
a MIO C710
ledasek

Re: nedostatek paměti...

Příspěvekod SvoDa v 01 zář 2008 08:41

Jednou jsem se s tím taky setkal a několikrát o tom různě četl.
Buď, máš až po strop plnej hard nebo kartu nebo oboje. Od doby, co jsem odstranil MioMap (budiž mu země lehká) a pořídil 8GB kartu a defragmentoval hard, mám po problémech.

Nebo jsi dlouho MIO nerestartoval a nemělo možnost se samovolně restartem "vyčistit" (podobně ti to může někdy hlásit PC, které jsi dlouho nevypnul a máš RAM jen 128 nebo 512 MB (MIO Cx20 má 64MB) a určitě s ním děláš hodně věcí - min. nakopírováváš a mažeš soubory

Pomuže i ta zmiňovaná defragmentace disku i karty.

Čím méně toho budeš mát na hardu, tím líp. Už jsem tu někde psal - viewtopic.php?f=28&t=37&st=0&sk=t&sd=a&start=40 že existuje prográmek ResInfo, který je součástí balíčku APP ke stažení na http://www.tomasII.cdc.cz v sekci skiny Cx20, který ti změří kapacitu fyzické i virtuální paměti.
Tak si ty údaje zapiš teď a po defragmentaci a uvidíš ten rozdíl.

Pokud používáš náš skin Plsus_ALL nebo Riks, je na ten prográmek volání (tlačítko) z rychlého Menu. K defragmentaci však budeš muset použít PC, to Mio neumí.

Pak si zadej trasu z Lisabonu do Vilniusu přes Atény, Ankaru a Stockholm a bude to šlapat jak hodinky
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod ledasek v 01 zář 2008 09:09

No nějak nevím :D ! Zkusím, cos poradil a ozvu se, jak to dopadlo. Kartu mám 8GB (to by snad hlásit nedostatek nemuselo) a pak jsi napsal, že 720 má 64MB paměti - to mi jasné moc není (zatím)
PC má HDD a RAM (předpokládám, že MIO720 taky. A teď nevím o které paměti v té hlášce "tvůrce" mluví... Jestli o HDD MIA, pak bude asi stačit ho "vyčistit a jestli RAM..., tak by musel pomoc restart...
Petr
Unlock MioPocket 2.0
a MIO C710
ledasek

Příspěvekod SvoDa v 01 zář 2008 09:39

MIO 720 má HDD 2GB a RAM 64 MB, takže tím 64MB jsem myslel samozřejmě RAM a ten restart pomoci může a nemusí, ale defragmentace HDD pomůže určitě. Když máš na HDD data rozházená může se ten nedostatek RAM projevit více, když ty data "hledá". Nepovažuji se za HW a SW experta, ale něco jsem o tom četl a i mně osobně pomohla víc defragmentace než restart. Taky bys mohl zkusit na hardu provést kontrolu disku s automatickou opravou chyb a chybných sektorů, to jen tak pro úplnost.
Já když vyhazoval MioMap, provedl jsem dokonce formát disku MIO (po jeho záloze :D ), abych ho měl čisté, než jsem tam dával iGO8 a všechno ostatní.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod warhead v 01 zář 2008 09:50

joo kdyby byl kazdej peclivej jako svoda tak to vsem chodi jak vinko :lol:
Obrázek

HTC Kaiser juchu :D
warhead

Příspěvekod vovi v 01 zář 2008 09:53

Zaplaťpámbu za ty nepečlivý. Kdyby to všem chodilo jak víno, tak co bychom si tady psali? To bysme se pak už od toho chlastu nedostali ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod ledasek v 01 zář 2008 09:53

Jo tak nějak jsem si to myslel. Jen se nepodceňuj - já bych o tom "expertství" (tfuj to bylo slovo) nepochyboval :) .
Jinak mám trochu potíž s tím unlockem, protože funguje tak, že po tvrdém restartu se mi objeví nabídka původního MIA. Poté zasunu kartu a spustí se UNLOCK.
A od toho okamžiku po připojení PC kabelu zůstává stále aktivní tento UNLOCK (sice vidím pokusy jako žeby se spojil PC s MIO, ale nakonec "zvítězí" UNLOCK.
Abych teda mohl spojit PC a MIO, musím ukončit UNLOCK (a abych mohl pracotat po spojení s kartou musím ještě přejmenovat příponu ".exe" spouštěcího programu UNLOCKU, aby se to zase po vložení karty nespustilo. A po všech úpravách musím znovu vrátit původní kocovku "spouštěči" na ".exe". Tak docela napínavá činnost...
Jinak ten APP... nakopíruju na kartu do složky SKIN? a tam spustím ten tebou doporučovaný prográmek?
Unlock MioPocket 2.0
a MIO C710
ledasek

Příspěvekod tomasii v 01 zář 2008 10:36

Pokud jsem používal unlock, tak jsem se i s kartou připojoval tak, že jsem zresetoval Mio, po náběhu krátce vypnul, zastrčil kartu, zapnul a spojil kabelem a Mio i karta byly jako zařízení PC.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 01 zář 2008 10:41

Unlock Miopocket má tusím v setiing možnost přepínat mezi režimem USB - PC vidí MIO a ActiveSync - PC je s MIO propojené, ale MIO nevidí (užitečné např. pro Operu)
Složku APP dej do KMIO dle návodu na www.tomasii.cdc.cz, tzn. do My Flash Disk, aby bylo korektní volání příslušných aplikací ze skinů ....tS které se na toto místo odkazují.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod ledasek v 01 zář 2008 11:38

tak jsem zkopíroval do PC, rozbalil, zkontroloval rozbalený obsah a zjistil, že to samé mám v MIO. :o)
Tak jsem spustil a (nevím, kolik jsou optimální hodnoty) a myslím, že je to OK:
Na kartě 6 GB volné paměti
na my flash disk cca 50%
restart nepomohl - stále do Itálie :o) nedojede
Tak asi ještě zkusím tu defragmentaci - doufám, že nic nepo... (předpokládám že z WOKEN)???...
Unlock MioPocket 2.0
a MIO C710
ledasek

Další

Zpět na Otázky a odpovědi