Ti z nás, co projíždí městy s hustou výbavou .3dl a .3dc mi možná dají za pravdu, že jsou takto husté 3D objekty spíše kontraproduktivní s ohledem na přehlednost mapy při vizuální navigaci.
Orientuji se samozřejmě ve městech především hlasem, ale když mrknu na mapu v Budapešti, Gyoru nebo i Vídni, tak mi ty budovy na mapě spíš překážejí, přestože se v určité blízkosti zprůhledňují. Je to ale dobrý efekt pro spolujezdce, který může civět na displej a kochat se grafikou budov a porovnávat je s realitou.
Stačí si dál simulaci těmito městy v rychlosti opravdu odpovídající té, kterou tudy pojedeš, tzn. mezi 40-50 km a posuďte sami, jak dalece je vizuální navigace se zapnutými budovami přehledná oproti mapě bez budov.
Ty čerpačky bych ale až tak neodsuzoval, je to příjemný efekt, mít budovy i na dálnici
Myslím, že by bylo lepší, kdyby každé POI mělo nějakou svou 3D budovu dle kategorií, podobně jako ty čerpačky a z ostatních budov by se mi líbili v mapě jen ty hlavní a významné budovy, jako orientační body, tzn. v Praze třeba to, co tam je teď - Hrad, Petřín, Muzeum, kostely trčící k nebi,... ty celé uliční bloky jsou dle mého názoru efektní, ale pro navigaci neefektivní.