Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Umístění navigace v autě

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Umístění navigace v autě

Příspěvekod Ivo K v 07 dub 2009 08:07

Už jsem v Sunnysoftu byl a objednal Brodit ProClip Škoda Octavia a k němu Brodit držák pasivní pro Cx20.
Líbila se mi varianta, jakou zde popisoval vovi (a foto dával Jerry) na některé předchozí straně. Tedy napravo od volantu držák přes větrací mřížku zn. Brodit.
Tak jsem zvědav jestli to bude praktické. Je to trochu mimo zorný úhel, tak uvidím jestli si zvyknu.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod vovi v 07 dub 2009 08:36

@SvoDa: Dane, jestli ti tam nevleze ten přímej USB konektor, tak se dá použít nabíječka MIO MOOV, která má ten konektor do L. Zdánlivě to sice nejde zapojit, protože to L je ohnutý "nahoru" a destička se 4 pacičkami brání zasunutí, ale není tomu tak (já tu nabíječku koupil a tejden jsem mlátil hlavou o stůl, co jsem to za vola, že jsem vyhodil peníze za něco, co nejde použít :oops: :lol: :lol: ). Je potřeba tu destičku se čtyřma pacičkama (správně se to údajně jmenuje HR držák ... snad Hama-Richter) otočit vzhůru nohama - ona je trochu nesymetrická a kvůli tomu L konektoru musí mít dole ten "užší" okraj. Pak to tam všechno sedne jak p...l na hrnec a je vystaráno.

Pokud je to nesrozumitelné, tak tady publikovali i instruktážní video a obrázkovej návod:
http://forum.mio4u.cz/viewtopic.php?f=101&t=3126
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 07 dub 2009 10:55

Díky Vojto, o tom MOOV "L" konektoru kabelu vím.
Myslím, že když ta samčí destička bude na přísavkách, že tam bude místa dost i pro kolmý konektor a kdyby ne, dá se to nastavit nějakou podložkou (krabičkou) a pokud by mi umístění vaničky na plexi budíků vyhovovalo, a s tou podložkou by to nebylo ono, tak ten MOOV kabel pořídím.
Používám MIO i na krátké trasy a obešel bych se i bez napájení, bo baterku nesmírně šetřím (nepřipojuji např. MIO vůbec k PC, přenosy řeším přes BT) a vydržela mi bez napájení i 4hodinovou cestu (samozřejmě bez uspání). Takže uvažuji o multifunkční variantě - na budíky bych přisával a používal pro kratší cesty vaničku bez TMC a bez napájení a vaničku s TMC pro delší cesty i s přivedeným napájením v té větrací mřížce nalevo nebo napravo od volantu (ještě uvidím, jak to bude vycházet, držáky ještě nemám).
V každém případě plánuji udělat nějaká fota a dát je pro inspiraci sem.

Myslím, že fotky by sem mohl dávat každý, kdo má mimoskelní připevnění vaničky, ať se můžeme inspirovat ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod BOSS v 07 dub 2009 15:24

ještě jsem v roomstru udělal jednoduché dočasné řešení. Když otevřu vrchní šuplík co je v přístrojové desce u spolujezdce tak ve vnitř je hladká plocha a na tu se dá normálně klasický držák přicvaknout. Dvířka toho šuplíku slouží jako stínítko a drží to super mám s tím za sebou cestu na slovensko bez problémů. u fábie to třeba nejde, protože tam když se otevře šuplík tak není hladká plocha a proto to nedrží. Pokud má někdo roomstra a bude chtít vidět nějaké foto tak ať se ozve.
NAVON - 750
- IGO-Primo - 8.5.9153032 - ResidentFlash
- IGO-Primo - 1.2 9.2.1. 178658 branding GJ-AK Si v 3.9.0 - SDMMC

MIO C - 710

- IGO-Primo - 8.5.11.155811 - SD card
BOSS

Příspěvekod dusan137d v 07 dub 2009 15:43

Takto to mám ja v Audi 80. Viem, že to nejde na iné auto, ale ako inšpirácia hádam poslúži.
C520FT R02+3+9911+1018, PRIMO 9.6.13.267029,FMilan & Amatér, všetko na 16GB Storage Card;
SAMSUNG GALAXY S2 GT-I9100 nav. 9.6.7.270570 FMilan & Amatér
Tablet 9.6.29.597461
Autorádio: 9.6.7.235654
dusan137d
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod BOSS v 07 dub 2009 15:50

ještě kdyby někdo chtěl inspiraci pro umístění na motorku tak pár fotek zde:
http://boss6.rajce.net/MIO_-_C710_na_BMW_LT
NAVON - 750
- IGO-Primo - 8.5.9153032 - ResidentFlash
- IGO-Primo - 1.2 9.2.1. 178658 branding GJ-AK Si v 3.9.0 - SDMMC

MIO C - 710

- IGO-Primo - 8.5.11.155811 - SD card
BOSS

Příspěvekod Ivo K v 07 dub 2009 19:20

Je to vemi zajímavé Dušane. Moc pěkný "udělátko"!
Zajímavé je to vytahování těch vodítek. Jako inspirace velmi poučné. Díky! ;)
Jestli mi nebude úplně vyhovovat ten držák "Brodit", tak budu uvažovat taky o nějakým udělátku.
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod Lakva v 07 dub 2009 21:17

jj, přesně... Začínám přemýšlet, jestli bych něco podobného nemohl udělat v Cordobě.
Mezi budíkama a středovou konzolí mám blok asi 5 přepínačů - rozmrazování zadního okna...... Hue... Teď si fak nevzpomenu na co jsou ostatní...
Každopádně osazený jsou jen 3 horní - dolní 2 jsou falešný, jen záslepky... Tak se podívám, jestli bych mohl horní čudly mohl posunout o 1 místo dolů a jestli by mi tam nevznikl nějakej vhodnej tunýlek :-)
Táhnout to odzdola... No... to nevím. Zablokovat přístup k nim nechci a když udělám 2 "sloupky" po stranách kolem přepínačů, tak to bude slabší a může se to klepat... A to už by byl lepší stávající držák...

Uvidíme, vždycky se to musí řešit podle situace :-)
Lakva

Příspěvekod tomasii v 07 dub 2009 21:43

Podobně jako Dušan to mám namontované u Laguny (dám na fórum taky obrázky) a za několik měsíců jsem si na to nezvykl. Jednak na to hůř vidím, ale hlavně jsem zvyklý za jízdy koukat na silnici a ne na spolujezdce, nebo někam mimo zorný úhel. Tak hledám jiné řešení. :?
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod amatér v 07 dub 2009 22:20

Pro mne zůstává volba přísavka > čelní sklo, jak píše tomasii, chci mít navigaci v zorném úhlu a ne ji hledat pod přístrojovkou.
07042009(001).jpg
07042009.jpg

No řekněte, může to překážet ve výhledu? :ugeek:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi