Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Primo 1.2 na zařízeních HTC

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Primo 1.2 na zařízeních HTC

Příspěvekod Jasper v 20 bře 2011 21:43

Přátelé mám dotaz na ty komu to taky fungovalo. Běží Vám teď on-line TMC :?:
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod amatér v 20 bře 2011 21:50

Tome, v igo9.ini je zápis:
Kód: Vybrat vše
[tmc-http]
enabled=1   ;1 povoleno, 0 zakázáno
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 20 bře 2011 22:05

Ten mám správně ;) Ale prostě nic nenaběhne. V podstatě to trvá od minulého víkendu. Přikládal jsem to mým neustálým pokusům ohledně pronblémů s GPS ale i když jsem všechno vyházel a začínám znovu tak tohle nefunguje. :roll:
Jasper
Administrátor

Příspěvekod vu5936 v 21 bře 2011 18:11

TMC online mi na HTC funguje (zkoušel jsme jenom přes WiFi). Od nastartování Prima trvá asi 5 minut, než naskočí první událost, ale pak už to letí. Celkem mi jich to načetlo 256. V sys k tomu mám:
[network]
available=1

[tmc-http]
enabled=1

Chytám ale jenom německé události. Funguje to někomu i pro české události? Co je potřeba, abych chytil i jiné země? Dík.
vu5936

Příspěvekod Jasper v 21 bře 2011 20:04

V igo9.ini jsem objevil tenhle zápis.

[fleetmanagement]
port="COM4"
baud=115200

Netuším k čemu to je ale je to směrované na port COM4 kde má věTšina HTC GPS :roll: Nemůže tohle být příčina našich potíží :?:
Jasper
Administrátor

Příspěvekod vovi v 21 bře 2011 22:03

Možná jsi udeřil hlavičkou o hřebíček. Fleetmanagement je zmiňován u NavnGo jako jedna z nových fíčur verze 1.2 - tím by se vysvětlovalo také to, že u 1.0 a 1.1 problém nebyl. Já si pamatuju, že s pojmem FLEETMANAGEMENT jsem se potkal loni v březnu při překladu LANGu u DEMOVERZE a od té doby jsem to neviděl. Nicméně by to mělo zajišťovat centrální velení firemní skvadře vozidel. A jestli to opravdu v nějakých intervalech otravuje na portu, kam je normálně směrovaná GPS, pak se to asi musí nutně poprat.
Viděl bych tady pár možností:
1) objevit způsob, jak to v menu vypnout ... nenapadá mě ale nic
2) namapovat to v tom IGO9.INI na jiný port, třeba i nesmyslný
3) přemapovat porty přímo v HTC tak, aby se to s tou GPS bavilo jinak, než přes tu COM4 (a pak samozřejmě nasměrovat PRIMO správně).

Schválně to zkus - nejjednodušší je asi ta 2), nejvíc bych věřil té 3) (ale netuším, jak to provést - na to bude třeba někdo, kdo se vyzná).
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod vu5936 v 21 bře 2011 22:36

Přemapování GPS na jiný port se u HTC dělá v menu Settings/System pomocí aplikace External GPS (i přestože se tak podivně jmenuje). Změna se provede na první záložce Programs = číslo portu, pod kterým má GPS rádio navenek vystupovat (resp. na kterém ho pro okolí vystavuje GPSID driver).

Pro úplnost záložka Hardware uvádí číslo portu, na který bychom připojili externí GPS (např. přes bluetooth). Záložka Access a checkbox Manage GPS automatically vypíná GPSID, tzn. i zpřístupnění GPS pomocí portu COM. Fyzicky je GPS v zařízení umístěna na portu GPS0:, ale přes ten ji žádný SW neumí najít (ani GPS mod a GPSGate drivery).
vu5936

Příspěvekod Jasper v 22 bře 2011 11:10

Netuší někdo jak zjistit který port COM je volný. Kdysi jsem to zjišťoval když jsem laboroval s Hyper GPS do iGO8 ale už si to nepamatuju a nerad bych to GPS namapoval na port kterej používá něco jiného a metodou pokus omyl se mi taky moc nechce jít. Vím jistě že není volný COM 0,1,2 a 9 u 0 a že volný byl COM 6,7 a 8 a možná i 3 ale raději bych to věděl najisto.
Jasper
Administrátor

Příspěvekod vu5936 v 22 bře 2011 18:19

Zjistíš to např. pomocí utility
http://handheld.softpedia.com/get/Developer-Tools/File-Manager/PHM-Device-Manager-9043.shtml
. Sice je staršího data, ale na WM6.1 chodí spolehlivě a jde korektně odinstalovat. Informace vyčítá z registry klíče HKLM\Drivers\Active\ .
vu5936

Příspěvekod vu5936 v 23 bře 2011 16:45

Ještě jeden postřeh ohledně možného konfliktu portů, IRQ nebo čeho dalšího: Pokud spustím Dejvida 6 (nemá síťové funkce), který je současně připojený k PC pomocí Windows Mobile Device Center/Active Sync, tak propojení s PC stále funguje, můžu procházet soubory atd. Pokud ale udělám totéž s HTC, tak se po spuštění Prima spojení s PC rozpadne a musím HTC odpojit z kabelu a znovu ho připojit. Opravdu to vypadá na nějaký HW konflikt či příliš agresivní hledání GPS portu. Známé problémy s odpojováním GPS to ale nijak neřeší, spíš je to další neduh, který HTC má.

Ohledně TMC online, znovu potvrzuji, že na HTC funguje a události se načítají. Při HTC připojeným k počítači se sice rozpadlo spojení přes Windows Mobile Device Center/Active Sync, ale Primo si současně samo zaktivovalo GPRS přenos dat (GPRS data nemám na telefonu stále spuštěná) a začalo stahovat události. Po ukončení Prima se opět datové přenosy ukončily a zařízení se odpojilo od GSM sítě. Pokud jsem úmyslně znefunkčnil adresu připojení do GSM sítě, tak se opakovaně pokoušelo navázat spojení.
vu5936

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi