Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Primo 1.2 na zařízeních HTC

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Primo 1.2 na zařízeních HTC

Příspěvekod vu5936 v 11 bře 2011 17:49

Tak to Ti velmi gratuluju a budu dychtivý na další zkušenosti.

Já v noci udělal další zoufalý pokus, a když už jsem v týdnu jednou data ztratil, tak jsem ještě flashnul ROM z WM6.1 na WM6.5 (HTC není moje, tak používám jenom oficiální verze ROM). Když pominu ovládání WM6.5, které mi naprosto nevyhovuje a při nejbližší příležitosti půjde pryč, tak jsem z pohledu GPS zaznamenal první změnu k lepšímu, nikoliv však k použitelnému: Satelity se chytly hned a dalo se jet do rychlosti cca. 40 km/h, avšak se zpožděním mapy za realitou cca 200m. Pak už zařízení přestalo stíhat a skokově aktualizovalo pozici co každých 400-500m a občas ztratilo signál. Nad 100 km/h už začalo signál ztrácet pravidelně, ale zase se po pár stech metrů na chvíli chytil a pak zase spadl. Po asi 8 km se GPS rádio unavilo a satelity už nenašlo na hodně dlouho, takže to vypadalo že HTC opět zamrzlo. Tak jsem jenom Primo vypnul a zapnul a zase to pokračovalo podobně dál. Jel jsem bez naplánované trasy. Cestou jsem měl potkat pár radarů a určitě jsem překročil jsem rychlost, ale Zuzana neměla sílu mluvit, takže jsem za celou cestu slyšel jenom kus věty k jednomu radaru. Debug log neobsahuje prakticky žádné chybové události, pouze na počátku chvíli nerozuměl NMEA větě s prázdnými argumenty a dvakrát za 15 km se upustil a hned znovu nahodil port.
vu5936

Příspěvekod Jasper v 12 bře 2011 06:00

Tak jsem to přece jen zakřiknul. :( Chvilku to vypadalo nadějně ale bohužel stav je stále stejný. Sice nenaskočí tak často autodetekce a hledání signálu ale šipka pozice na mapě zešedne a pohyb se zastaví. Navíc Zuzka v tu chvíli mluví trhaně. :(
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod vu5936 v 12 bře 2011 09:42

Cesta domů z práce s WM6.5 jsem jel s nastavenou trasou a to už HTC (výkonem?) nezvládalo a dočasně na dlouhou dobu zamrzalo. Těžko říct proč. Neustále hledalo nebo zamykalo signál a mapa se chytla všehovšudy dvakrát za cestu a zase zůstala stát na místě. Cestou jsem udělal jeden soft reset, ale nepomohlo to. Nicméně za celou cestu jsem neztratil port a GPS rádio bylo schopné komunikovat.

Večer jsem se vrátil zpátky na WM6.1 a podle zkušenosti Lakvy dal druhou šanci Franson GpsGate 2.6.0.325. Buď něco nastavuju špatně, ale chová se jinak než bych čekal. Jako zdroj mám nastavený COM4 (což je výstup z GPSID) a jako výstup jsem zvolil virtuální COM1 s all NMEA filtrem. Když zkusím testnout na čem je teď vidět GPS (prográmkem GPSspy.exe), tak správně odpoví že na COM1 a 4800 baud. G XT sice nadetekuje port Franson COM1, ale když ho vyberu, tak hned přeskočí na COM4. No a v Primu mám v sys.txt jenom port a baud, ale debug log mi píše toto (uvádím jenom výběr relevantních událostí):
Kód: Vybrat vše
[21:37:07            main  error -                              ] VIRTUAL SERIAL PORT AutoConfiguration  port : COM4:
[21:37:07            main notice -                              ] GPS Intermediate driver port found: COM4:
[21:37:48             gps notice -                               ] using source: serial
[21:37:48             gps notice -                               ] gps driver created
[21:37:48             gps notice -                               ] gps driver started
[21:37:48             gps notice -                               ] serial source started
[21:37:48             gps notice -                               ] logfile name: \Storage Card\primo12\save\gpslog\log_2011-03-11_21-37-48_sys.bin
[21:37:50             gps warning -                             ] gps driver started already
[21:38:03             gps notice -                               ] connect count: 1  (Delay: 10 ms)
[21:38:03             gps notice -                               ] restarted
[21:38:03             gps notice -                               ] serial port 1 opened
[21:38:03             gps notice -                               ] com port set at: 57600 baud
[21:38:04             gps notice -                               ] Creating serial source log directory
[21:38:04             gps notice -                               ] Opening serial source log file
[21:38:05             gps notice -                               ] Serial source log file opened.
[21:38:05             gps notice -                               ] autodetected protocol: nmea
[21:38:06             gps notice -                               ] first valid packet arrived
[21:38:06             gps notice -                               ] setting up message rates: GGA:4 RMC:1 GGL:Off GSA:1 GSV:4 VTG:Off 6-9:Off

Co tam pořád vyvádí s tím COM4 a navíc teď virtuálním? Že by bylo Primo natvrdo nasměrované na GPSID, jakožto na standardní rozhraní Windows?
vu5936

Příspěvekod hladik2 v 12 bře 2011 18:25

Na spřáteleném foru něco podobného řeší:
[gps]
port=2
baud=57600
protocol="sirf" ;or nmea, sirf, hippo, auto,
Zápis hippo je co?,zápis auto by nepomohl????.
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vu5936 v 13 bře 2011 22:22

Přes víkend jsem ještě dělal znovu pokusy s gpsgate a nejnovějším mod driverem, ale to už bych se opakoval. GPS chytne signál, většinou posune mapu na pozici, ale při pohybu je konec. Totéž je i když jsem nadefinoval svůj device do DZ ve všech možných konfiguracích portu s GPS. Celkový pocit je, že se hardwarově perou správce HW prostředků zařízení, grafika a zvuk. Mezi platformami WinCE a WinMo jsou odlišnosti a ani bych se nedivil, kdyby to NNG takto zaonačilo schválně. V tomto místě s potupou a k radosti mé manželky s pokusy končím, protože už nemám co bych dalšího zkusil.
vu5936

Příspěvekod Jasper v 14 bře 2011 09:00

Já to vzdávám taky. :( Nic nepomáhá. Včera jsem zkusil vymazat všechny zápisy v sys.txt v sekci gps ať si primo prostě dělá co samo chce. Nic se nezměnilo ale večer jsem mazal save a nějak mě napadlo podívat se co si vlastně primo uložilo v system.ini. K mému překvapení tam sice byl správně com4 ale hodnota baud=57600 místo 4800. Je fakt že pokud na HTC spustím nastavení GPS tam mi to nabízí hodnoty od 2400 do 115200 ale i když tu hodnotu změním tak se nic neuloží a při opětovném spuštění tam je zase 4800. Takže odkud primo tu hodnotu sebralo ví bůh. Ale je fakt že většina PNA používá baud 57600 :roll: Tak mě napadlo jestli ji Primo prostě nevyžaduje. Mě fakt hlava nebere že na C520 které má parametry daleko horší než HTC to nemé sebemenší problém zatímco v HTC to vypadá že prostě nstíhá. :roll:
A aby toho neblo málo tak mi najednou nefungují on-line dopravní informace které před tím fungovaly. :roll:
Jasper
Administrátor

Příspěvekod hladik2 v 14 bře 2011 09:06

Zajímavé že starší igo8 na HTC běží v pohodě,šipka stíhá,nic netrhá.Je to škoda. :(
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Lakva v 14 bře 2011 10:19

Mě to dneska ráno taky blblo... Furt výpadky, sice to ihned naskakovalo, ale rychlost ukazoval "0". Každou chvíli přepočítával, protože tečka byla 300 metrů od silnice... No, votrava. Nakonec jsem to ještě zkusil přepnout na standart (tedy bez Fransona), a fungovalo to uplně v pohodě... :roll:
Lakva

Příspěvekod Jasper v 14 bře 2011 11:35

Chlapci mám prosbu. Potřeboval bych pomoc. Hledám na HTC HD Mini v registrech nějaké nastavení ovladače zvuku ale nedaří se mi. U grafiky jsem to našel hned protože jsem věděl že je to GDI ale u zvuku netuším. :roll:
Jasper
Administrátor

Příspěvekod vu5936 v 14 bře 2011 18:31

Něco málo ke zvuku se píše zde:
Kód: Vybrat vše
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa909820.aspx

amatér píše:3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
vu5936

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi