Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Umístění navigace v autě

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Umístění navigace v autě

Příspěvekod SvoDa v 06 dub 2009 08:07

Zkoušel někdo toto do větrací mřížky ?
Samozřejmě myslím do auta a ne na kolo :lol: :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 06 dub 2009 08:22

Zkoušel něco podobného. Úchyt v podstatě shodný.
Drží to dobře, ale v mém autě a na můj vkus moc mimo zorné pole. A další problém je, že když ta sklopná dolní opěrka sklouzne, tak se to s většinou mřížek sklopí celé dolů a na dipleji 45° k zemi nevidíš nic. Obvykle se to stane na křižovatce při rozjíždění před zahloubenej kanál nebo tramvajový koleje, případně před křižovatkou na betonovým poldovi, takže v těch nejmíň vhodných situacích.
Navíc přes hůř fouká větrání a to by mi v létě vadilo...
Rychle jsem to opustil.
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 06 dub 2009 09:57

Já mám palubku v místě mřížek ve vetším sklonu k přednímu sklu než jak je na fotce u toho výrobku, takže by display mohl směřovat pod úhlem cca 30° ke stropu a to by mi celkem vyhovovalo. Štve mne totiž to neustálé připevňování a oddělávání držáku kvůli zlodějům a taky ten držák zabírá v přihrádce moc místa. Takhle bych jen vyškubl držák i vaničkou z mřížky
Beze jména.jpg
Šlo mi spíš o to, zdali je to natolik pevné, že se to z té mřížky nevyškubne. Opřít tou spodní konzolou by se to mohlo o lištu (rozhraní mezí mřížkou a autorádiem) a úplně nejlepší by to asi bylo na mřížce vlevo od volantu, právě kvůli větrání (klimu nemám). Na oknech mám ofuky, takže by slot SD nemusel brát prach z otevřeného okna a navíc mám na MIO vyrobený nasouvací kšilt dle návodu dušana 137d, které z boku ten slot kryje.
Beze jména1.jpg

Odkaz na stínítko už je neplatný, tak se Dušan snad nebude zlobit, když sem ten návod přiložím
C520_tienitko.zip
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 06 dub 2009 10:07

Jj. To stínítko neboli kšilt je perfektní! Také ho velmi rád používám! Dane díky! ObrázekObrázek
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod Lakva v 06 dub 2009 10:30

No, ten co jsem měl já byl docela problém vytáhnout. Háčky byly dělaný tak, že se po nasazení v podstatě zamkly. Takže u toho mého to šlovyndavat fakt těžko.
Jak ale koukám na ten obrázek, takhle by to neměl být vůbec problém nandavat a sundavat podle potřeby...

Ta spodní noha je právě tak jak píšeš míněná, ale stejně občas vyskočí. Ovšem to bude taky záležet na přesném tvaru těch mřížek.
Umístění záleží na autě. Já bych na to v levé mřížce přes volant a ruku asi neviděl vůbec. Mám mřížku dost nízko a po městech řídím většinou s levou rukou na vršku volantu a pravou na šaltru.
Lakva

Příspěvekod dusan137d v 06 dub 2009 10:50

Daniel, skús popracovať na takomto u miestnení Mio. Neviem, čí som uhádol mierku. Toto by bolo ideálne riešenie. Na uchytenie by som použil hornú štrbinu toho vetráku.
C3%A9na.jpg
C520FT R02+3+9911+1018, PRIMO 9.6.13.267029,FMilan & Amatér, všetko na 16GB Storage Card;
SAMSUNG GALAXY S2 GT-I9100 nav. 9.6.7.270570 FMilan & Amatér
Tablet 9.6.29.597461
Autorádio: 9.6.7.235654
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
dusan137d
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod oltcit v 06 dub 2009 10:55

to SvoDa: ten drziak len tak "nevyskubnes" mam myslim ten isty a on sa da nasadit lahko,ale vybrat tazko.Kupil som si tri tie drziaky,lebo boli lacne a povodne su urcene na telefony.Ja som len rozsiril drziak aby sa dal nasunut Loox donho.Spodny konektor je zabudovany na pevno,cize vlozim Looxa do drziaka na konektor,ktory vedie do USB portu kvazi aktivneho drziaka Arkon umiestneneho pod palubkou. Do Looxa potom pripajam zvrchu iba 3,5 konektor na externy reprak v tom Arkone.Zaroven z Arkonu je vyvedene aj dalsie napajanie pre GPS(BT 339).Umiestnenie na mriezke je vhodne,lebo pravy vyduch je len na studeny vzduch,cize to v lete pekne chladi navigaciu,ale aj napriek tomu som to musel v letnych horucavach este zakryvat staniolom zvrchu,pretoze sa Loox odmietol obcas dobijat pre prekrocenie teploty baterie. Cele som to robil len na rychlo,pred minulou dovolenkou,tak som aspon zistil v praxi co este vylepsit.Teraz chcem namontovat drziak vyrobeny z originalnej nabijacej kolisky na Looxa,ktora ma vyhodu,ze ma zapojenu kompletnu kabelaz a ma slot na dobijanie druhej baterie.V nej len vyvediem vystup na audio na rxterny reprak,potom bude stacit Looxa len nasunut do kolisky a pojde aj nabijanie aj hlasove povely(musel som to riesit cez externak,pretoze vstavany reproduktor uz odmieta sluzit) Este pred touto variantou som mal drziak uchyteny na pravom stlpiku(nezabudat,ze mam RHD vozidlo) ale moc to triaslo za jazdy po hrbolcoch,ale malo zasa vyhody,ze som mohol ovladat navigaciu len prstom,bez toho aby som opustil rukou volant.Spominanu pripravovanu verziu s originalnou koliskou budem prave umiestnovat do tejto polohy a vybavim ju nastavitelnou clonkou proti slnku a priehrievaniu. Inac mne sa osvedcilo pri prudkom bocnom slnku(ked cestujem na sever v dopoludnajsich hodinach a svieti mi to zprava) naklonit displej do takej polohy aby nan svietilo trochu ostrejsie a ja mozem lepsie vidiet nan,pretoze ma tranreflexivny displej a cim viac nan svieti,tym viac vidim :D Nakoniec dlhe cesty v lete vzdy planujem tak aby som sa vyhol protislnku(oslnovanie) a mal tien na navigaciu ;)

PS jo a mam len staru dodavku,spravenu ako minikaravan,tak s nejakym vrtanim dier do palubovky sa vobec "nes....m" :lol:
Aktualne Zenfone 2,Z3580,4GB RAM,64GB ROM,iGO Nextgen+ Pongo skin
rezerva Wayteq X980BT+ TMC RTA3000 by NaviGear(hacked),PRIMO_9.6.13.405512,skin Dimka174.a. Tomsoft
Nostalgia
Loox720,GNS5843TMC,CF4GB-iGO 8.3.4.117940,GJ6.14b3.p_DA
oltcit

Příspěvekod Lakva v 06 dub 2009 11:02

2 Dusan: Jj, taky jsem u tom minulej tejden přemejšlel, inspirovaly mě držáky Brodit.
Zastrčit plátek plastu za okraj... já jsem teda uvažoval o masce středního sloupku palubovky... a horní část pak ohnout zase dolů, nalepit na odpružení nějakou gumu a opřít o palubovku.
Jenže zdaleka ne v každém autě jde něco takového udělat.
Sám jsem od toho nakonec taky upustil, v Cordobě to mám udělané tak, že by to buď mohlo samo vyskočit, a nebo by to něslo vyndavat vůbec. Doma s tím problémy nemám, jednou jsem měl auto omylem 3 dny odemčený před panelákem a neztratil se ani držák, ani MP3 přilepenej dole na palubce... prostě nic... Ale když jedu třeba do Prahy nebo tak, jsem značně nervóznější, takže držák bych určo udělal vytahovací.
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 06 dub 2009 11:11

Díky chlapci za reakce.
Dušane, tam, jak popisuješ ty - nad levým větrákem to krásně vychází při origo držáku na sklo, ale ten je moc objemný a nepraktický při sundávání a připevňování a do palubky šroubovat nechci.
Manipulovatelnější s origo držákem na skle je to napravo od volantu, ale tam je MIO zase moc daleko a vysoko a kromě toho nikdy nevíš, na jakého "pomocníka a chrániče" narazíš. (Pozn. pro cizince - nápis pomáhat a chránit mají napsáno na dveřích policejní auta v ČR :D )
Proto sháním tu alternativu do mřížky. Stojí to jen 130,-, tak ikdyby to skončilo v šuplíku, tak to vyzkouším.
Držák do mřížky už mám objednaný (díky Ivo ;) :D ) nějak se s tím poperu a pak dám foto.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jarouš v 06 dub 2009 13:51

Už jsem nad tím sundáním ze skla začal přemýšlet i já,protože mě tady stále strašíte s policajty :( :( ,ale tady si uvědomuji,že pokud to bude někde jinde než na skle,bude menší šance,že navigaci v létě osvítí sluníčko.Já mám stínítko originál od Dušana,ale stínítko není všemocné a ze všech úhlů osvícení nezabrání a potom je ta navigace pouze hlasová,protože na displayi není vidět naprosto nic.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi