Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Primo 1.2 na zařízeních HTC

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Primo 1.2 na zařízeních HTC

Příspěvekod vovi v 10 bře 2011 11:05

A to
Kód: Vybrat vše
source="virtserial"
je taky k ničemu? Jen nevím, jestli to má být spolu s portem a baudy, nebo místo nich...
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Jasper v 10 bře 2011 11:45

Taky k ničemu. :(
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Jasper
Administrátor

Příspěvekod vu5936 v 10 bře 2011 15:37

Chlapi, díky, že jste se do toho pustili s takovou vervou.

K mod driveru z XDA:
Je to zajímavá věcička, ale značně nespolehlivá. Po prvním spuštění mi Primo tvrdilo, že jsem v Polsku. Pak jsem se na mapě rozjel přímo do moře rychlostí 55 km/h. To mě docela vyděsilo. Pak se zbláznila Zuzana a začala mi neidentifikovatelným hlasem, který trochu připomínal němčinu, číst info o Polsku a nedalo se toho zbavit. Ve zkratce. Mod driver je mezivrstva, která umožňuje nastavit přístup k GPS rádiu dvěma způsoby - pomocí MSAPI a pomocí přímého přístupu na port (u HTC na COM4). Vůči softwaru vystupuje navenek jako např. COM1, který si Primo mapuje přes GPS intermediate driver. Zkoušel jsem obě varianty. Přes COM 4 to hned ztratí GPS rádio a opět pomůže až soft reset, aby zase začalo komunikovat, takže žádná změna. Přes MSAPI Primo neukazovalo teploměry se satelity, ale přesto psalo přesnost Vysoká. V tomto režimu se Primo na pár metrů chytlo, ale pak vytuhlo celý, takže zase musel jít soft reset. Jako celek to bylo i tak velmi nespolehlivé, mod driver při stání na místě indikoval nějakou rychlost, při mnoha pokusech nenašel satelity, atd.

K source="virtserial". Aby mohlo Primo pracovat s GPS rádiem, musí se nejdřív GPS přemapovat z fyzických portů COMx na virtuální port GPDx. V GPS sekci je potřeba vyhodit port i baud. Správnou konfiguraci GPS rádia pak Primo provede autodetekcí. Virtuální port, v mém případě GPD4 najde sám a přidělí mu fyzický port COM0. Přistupuje k němu opět přes GPS intermediate driver. Při jízdě žádná změna, GPS hned vytuhne.

G XT mne ale přivedl na jinou myšlenku. V seznamu dával na výběr mj. vždy jak GPS intermediate driver, tak i COM4 a fungoval přes obě volby. Primo podle debug logů všechno honí přes GPS intermediate driver (jak COM4 v našich zápisech, tak COM1 v případě mod driveru, tak i virtuální GPD4). Zkusím zapátrat, jestli by nešel GPS intermediate driver jakožto prostředník vyřadit, aby Primo sahalo na COM4 rovnou, pokud to umí, stejně jako G XT.
vu5936

Příspěvekod vu5936 v 10 bře 2011 15:47

vovi píše:A ještě pro nastavení podsvícení - pro stroje HTC mají být prý hodnoty pro "backlight_methods" rovny buď 43 nebo 52.

Tyto hodnoty jsem nezkoušel. Primo na HTC Touch Diamond 2 provozuji s funkční hodnotou:
Kód: Vybrat vše
backlight_methods=1, 25
vu5936

Příspěvekod hladik2 v 10 bře 2011 15:53

Co jěště změnit na: source="sirf"
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vu5936 v 10 bře 2011 22:46

Ten jsem zkoušel už před časem dát jak do sys.txt tak i do system.ini. Dost mne ale štve, že je Primo tak samostatný a i když mu natvrdo zadám nějaké parametry GPS rádia, tak se stejně nakonec překlopí do autodetekce a najde si samo co chce. Zápis nezápis, protokol SIRF si nakonec vždycky změnilo na NMEA.

Večer jsem ještě v práci narychlo zkoušel gpsgate, což je alternativa k mod driveru. Ten se mi nepodařilo rozchodit s Primem vůbec, neboť Primo tvrdošíjně odmítalo jím vytvořený softwarový port COM1 a neustále se chytalo na původní COM4 z GPS Intermediate driveru, který jsem potřeboval obejít. A zase hned padalo do nekonečné autodetekce.

Trochu jsem studoval GPS intermediate driver. Vypínal jsem ho v registrech, ale pravděpodobně je ekvivalentní checkboxu Manage GPS automatically na ovladači GPS ve WM settings. Když je vypnutý a nebo tato volba odškrtnutá, tak GPS nejde nadetekovat ničím (a to ani G XT). Bohužel jsem nenašel žádný zápis do sys.txt, kterým přimět Primo nejít přes Windows GPSID, ale rovnou fyzicky na port (pokud to vůbec umí).

Na MP fóru se zvedla vlna naděje na ten již jednou zkoušený mod driver z XDA, tak mu zkusím dát ještě jednu šanci.
vu5936

Příspěvekod Lakva v 10 bře 2011 23:19

vu5936 píše:...Večer jsem ještě v práci narychlo zkoušel gpsgate, což je alternativa k mod driveru. Ten se mi nepodařilo rozchodit s Primem vůbec, neboť Primo tvrdošíjně odmítalo jím vytvořený softwarový port COM1...

To je zvláštní, já GPSgate (tedy, Franson GpsG - možná je více programů téhož jména) pod Primem používám a funguje to spolehlivě. Mám nastavený Virtuální COM / MNEA na port 2 a s nastavením pouze s kontrolním součtem - "Only MNEA with checksum". V S.T pak mám nastavený port=2 a baud=4800. A protože Primo nejspíš stejně jako iGo jede při autodetekci odzdola, tak by to při tomhle nastavení mělo nejdřív najít GpsG a dál už nehledat.
Lakva

Příspěvekod vu5936 v 11 bře 2011 00:44

Ne, je to stejný program co používáš. Jak jsem psal, zkoušel jsem to jenom narychlo v práci, protože pořád mi někdo stál za zádama. Jako zdroj jsem zadal COM4, což je výstup GPSID a jako výstup jsem dal COM1. Je fakt, že volbu Virtuální COM1 jsem nezkoušel, protože co pokus, to byl další restart a to v práci prostě nešlo. Místo COM1 se primo to pořád chytalo COM4, tak jsem toho nechal.
vu5936

Příspěvekod Lakva v 11 bře 2011 08:20

Mě se to na normálním COMu taky nechytalo, proto jsem zkusil ten virtuál. Pravdou ale je, že jsem to už před časem používal ještě na Polarisu, kde mi blbla při určitém nastavení ROMky i 1.0, takže teď už jsem tak nějak mlhavě tušil, jak to má být.
Lakva

Příspěvekod Jasper v 11 bře 2011 09:20

Nechci to zakřiknout ale zdá se že to Lukášovo řešení funguje :P Cestou do práce jsem zaznamenal jediný výpadek signálu ale je pravda že jsem měl v sys.txt ještě pozůstatky předchozích pokusů a navíc jsem něměl ten GPS Gate úplně správně nastavenej a trochu se s tím pral. Navíc tam byla nějaká kolize z uloženými nastaveními protože se Primo dlouho spouštělo a taky pohyb mapy nebyl plynulý ale dost trhaný. Teď (uvnitř plechové dílny) mám 11 satelitů přičemž zelné kolísají mezi 8-10. Před tím to běžně kolísalo 4-10. Odpoledne otestuju v reálu a dám vědět.

EDIT mám zapnutný ten debug a ve výsledném logu je ta chyba pořád :( Tak uvidím až odpoledne :roll:
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Jasper
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi