od Zubr123 v 22 úno 2010 20:01
Já mám Navigon 4310max a zatím si myslím, že navigony 33xx a 43xx mají shodný HW. Pokud to tak opravdu je, tak i v 3310 je GPS na portu COM2 s rychlostí 57600.
Řešíte tady problémy, o kterých si myslím že jsem je realizoval ve svém unlocku, který jsem uvedl v některém z předchozích příspěvků. Takže pokud mohu poradit, stáhni si tento unlock, přečti si návod a pokud nebudeš něčemu rozumět, zeptej se.
Problém s GPS spočívá v tom, že systém zřejmě neumí správně inicializovat GPS. Je tedy nutné buď spustit Navigon a pak ho ukončit, nebo použít nějaký program, který funguje jako prostředník. První varianta je poněkud nepraktická a proto jsem vytvořil soubor skriptů pro spouštění iGO prostřednictvím portsplitteru. To je právě funkce výše uvedeného unlocku. Po stažení unlocku ho nakopíruj na externí SD kartu a do připraveného adresáře iGO8 nakopíruj neinstalační verzi iGO. Podrobný návod je uvnitř unlocku.
Ještě pár vysvětlení na některé dotazy.
1) Parametry GPS lze zjistit v souboru "UserSettings.xml". Tento soubor je umístěn v adresáři NMsettting, který je dostupný jen z navigace (např. TotalCommanderem). Další možností je např. instalace programu SmartMaps, který má bezchybnou autodetekci GPS a rozumí si s Navigony.
2) PortSplitter si svoje nastavení ukládá do souboru "settings.dat" a dále i do registrů.
3) V případě, že GPS je na jiném portu je nutné změnit nastavení portsplitteru (dále jen PS). To se provede následovně
- spustí se PS. Pokud je v nastavení zaškrtnutý Autostart a je přítomný soubor settings.dat, tak se PS spustí, nastaví a hned se automaticky schová (běží na pozadí).
Při dalším startu PS se zobrazí nastavovací okno. Zde je nutné mít zaškrtnutý Autostart. Pak se nastaví port na kterém je GPS, rychlost a virtuální port.
Ve svém unlocku používám virtuální port COM1. Na něj jsou připraveny konfigurační soubory sys.txt.
- po nastavení je nutno kliknout na "Start" a následně na "Stop" (stejné tlačítko) a pak "Exit". Teprve v tuto chvíli se konfigurace uloží do souboru Settings.dat.
4) Po startu PS a jeho správném nastavení (port GPS, rychlost a virtuální port) je nutno mít správně nastavený konfigurační soubor sys.txt v iGO8. V něm musí být uvedeno číslo virtuálního portu !!.
5) K tomu, aby šlo spustit Navigon po ukončení programu iGO8 je nutno nejprve správně ukončit PS. Jinak Navigon nedetekuje GPS, protože jeho port je obsazený PS. PS nejde ukončit ve správcí (např. ITaskMgr.exe) nebo ve skriptu jednoduchým kill. V mém unlocku jsem to provedl tak, že před startem navigací Amigo a iGO8 se startuje PS. Před startem Navigonu a Sygicu se naopak PS shodí a teprve pak se spustí navigační program. Programu SmartMaps je jedno, na jakém portu je GPS.
TomTom One, Navigon 4310 + iGO8, Primo, TomTom, SmartMaps