Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

nenalezen přijímač gps

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: nenalezen přijímač gps

Příspěvekod astrid v 22 úno 2010 11:29

Píšu nové poznatky. Měl jsem navigaci vyplou píchlou káblem ke kompu. Odpojim, zapnu navi a zapnul jsem soubor portsplitter.exe nebo tak nějak, tam jen nějaká tabulka Com.... a zaškrtnutý Auto, tak jsem to odškrtnul a znova zaškrtnul dal OK a zapnul iGO a světe div se je spojeno s GPS, naviguje, ale zase vůbec neukazuje kolik je satelitů, ale signál je plný...,ale vypnul jsem iGO a zapnul Navigon a teď pro změnu se tady nepřipojí GPS...
astrid

Příspěvekod deusexx v 22 úno 2010 11:46

Tak to vypadá,že si ten portsplitter zapisuje něco do registrů.Nejspíš to budeš muset pouštět přes něj.Pak pojede to,co spustíš první.Nevím,jenom přemýšlím písmenkama.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod astrid v 22 úno 2010 11:58

takže funguju následovně: zapnu navi a navigon-vše OK, vypnu navigon zapnu portsplitter-zapnu iGO vše OK a abych pak z iGO zapnul navigon tak musim provést soft reset... zajímavé
astrid

Příspěvekod Zubr123 v 22 úno 2010 20:01

Já mám Navigon 4310max a zatím si myslím, že navigony 33xx a 43xx mají shodný HW. Pokud to tak opravdu je, tak i v 3310 je GPS na portu COM2 s rychlostí 57600.
Řešíte tady problémy, o kterých si myslím že jsem je realizoval ve svém unlocku, který jsem uvedl v některém z předchozích příspěvků. Takže pokud mohu poradit, stáhni si tento unlock, přečti si návod a pokud nebudeš něčemu rozumět, zeptej se.
Problém s GPS spočívá v tom, že systém zřejmě neumí správně inicializovat GPS. Je tedy nutné buď spustit Navigon a pak ho ukončit, nebo použít nějaký program, který funguje jako prostředník. První varianta je poněkud nepraktická a proto jsem vytvořil soubor skriptů pro spouštění iGO prostřednictvím portsplitteru. To je právě funkce výše uvedeného unlocku. Po stažení unlocku ho nakopíruj na externí SD kartu a do připraveného adresáře iGO8 nakopíruj neinstalační verzi iGO. Podrobný návod je uvnitř unlocku.
Ještě pár vysvětlení na některé dotazy.
1) Parametry GPS lze zjistit v souboru "UserSettings.xml". Tento soubor je umístěn v adresáři NMsettting, který je dostupný jen z navigace (např. TotalCommanderem). Další možností je např. instalace programu SmartMaps, který má bezchybnou autodetekci GPS a rozumí si s Navigony.
2) PortSplitter si svoje nastavení ukládá do souboru "settings.dat" a dále i do registrů.
3) V případě, že GPS je na jiném portu je nutné změnit nastavení portsplitteru (dále jen PS). To se provede následovně
- spustí se PS. Pokud je v nastavení zaškrtnutý Autostart a je přítomný soubor settings.dat, tak se PS spustí, nastaví a hned se automaticky schová (běží na pozadí).
Při dalším startu PS se zobrazí nastavovací okno. Zde je nutné mít zaškrtnutý Autostart. Pak se nastaví port na kterém je GPS, rychlost a virtuální port.
Ve svém unlocku používám virtuální port COM1. Na něj jsou připraveny konfigurační soubory sys.txt.
- po nastavení je nutno kliknout na "Start" a následně na "Stop" (stejné tlačítko) a pak "Exit". Teprve v tuto chvíli se konfigurace uloží do souboru Settings.dat.
4) Po startu PS a jeho správném nastavení (port GPS, rychlost a virtuální port) je nutno mít správně nastavený konfigurační soubor sys.txt v iGO8. V něm musí být uvedeno číslo virtuálního portu !!.
5) K tomu, aby šlo spustit Navigon po ukončení programu iGO8 je nutno nejprve správně ukončit PS. Jinak Navigon nedetekuje GPS, protože jeho port je obsazený PS. PS nejde ukončit ve správcí (např. ITaskMgr.exe) nebo ve skriptu jednoduchým kill. V mém unlocku jsem to provedl tak, že před startem navigací Amigo a iGO8 se startuje PS. Před startem Navigonu a Sygicu se naopak PS shodí a teprve pak se spustí navigační program. Programu SmartMaps je jedno, na jakém portu je GPS.
TomTom One, Navigon 4310 + iGO8, Primo, TomTom, SmartMaps
Zubr123

Příspěvekod Zubr123 v 22 úno 2010 20:04

Ještě jsem dopnil popis. Zde je novější verze
Kód: Vybrat vše
http://ulozto.cz/3956687/unlocknavigon4310.rar
Zubr123

Příspěvekod AcemanLB v 23 čer 2010 22:31

Ahoj všem,

díky moc za unlock k navigonu, mám 4350 a je to super že se dají přehrávat multimedia. Fakt dobrá práce. Jen mi není jasné jak nainstalovat na tuhle navigaci další soft. Cokoliv co najdu na netu pro WinCE a spustím to v navigaci tak to prostě nejede. Je nějaký specialní postup jak se do WinCE instalují aplikace?

Díky za rady. A ještě jednou dík za unlock.
AcemanLB

Příspěvekod Zubr123 v 20 črc 2010 07:59

Standardně se programy instalují pomocí ActiveSync. V řadě navigací (včetně Navigonu) je tato služba blokovaná. Lze tedy použít jedině neinstalační programy, které se nakopírují na kartu a startují se třeba prostřednictvím zástupce na ploše, TotalCommanderem apod.
Bohatým zdrojem takovýchto programů jsou různé unlocky (doporučuji především MioPocked).
Pokud program nechodí, tak nejčastější příčinou jsou chybějící knihovny (soubory s příponou dll) nebo nekompatibilita systému.
Často se mi podaří program rozchodit tak, že do jeho adresáře nakopíruji všechny knihovny např. z MioPocked. Pokud se program podaří spustit, podívám se pomocí CeProcessV.exe jaké knihovný program využívá a nepoužité vymažu. Knihovny jsou standardně umístěny v adresáři Windows. Do něj se ale obvykle nedá zapisovat. Naštěstí většině programů stačí, pokud jsou soubory knihoven v jejich adresáři.
Zubr123

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi