Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

smartmaps demo v navon 250

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: smartmaps demo v navon 250

Příspěvekod Ivo K v 10 čer 2009 08:30

No to je právě to, co bychom potřebovali zjístit, protože já ani SvoDa Navon nemáme.
A tak se jen pokouším hádat z křišťálové koule.

Pokud opravdu tlačítko zmizí, když se nemá na co odkazovat, tak je jasné, že madmaxovi na kartě chybí nebo má přejmenovaný nebo přemístěný spouštěcí *.exe soubor. ;)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 10 čer 2009 08:33

Jak píše Ivo - Jestli je to normální musí posoudit uživatelé Navonu, ale praktické to je jen pro to, abys věděl dopředu, že to tlačítko neexistující tlačítko předznamenává nějakou chybku. Nám, co nefunkční tlačítka nemizí (např. u MIO), se rozčilujem až po té, co na něj kliknem když nic se nerozjede :lol:
A stejně tak, jak Píše Ivo a jak jsem pssal výše - instalací smartů se "asi" přemapovala cesta k igo8.exe, resp.mobilenavigator.exe, a to buď v ppath.txt či něčem podobném, co má Navon (ten hardreset = úplné vypnutí a znovuzapnutí přístroje, by to mohlo vyřešit) nebo se přejmenoval iGO8.exe, resp. mobilenavigator.exe na něco co souvisí se smartem.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod madmax v 10 čer 2009 08:49

No na navonu jsou tato tlačítka "menu,ovládání hlasitosti,reset a zespod tlačítko batery používá se na vypnutí baterie.To je vše . A jak jsem psal. Před instalací se po vyjmutí karty tlačítko neukáže .A v tom to asi není je to zřejmně v tom že to smartmatps překopal k obrazu svému. Proto jsem se ptal ,jestli je nějaká možnost odinstalace smartmaps.Která to možná řeší. A nebo to jen smažete z karty? Protože když tam smartmaps nainstaluju tak to maká .Ale jen se smartmaps
madmax

Příspěvekod warhead v 10 čer 2009 08:51

nemam ted zadny u sebe ale pokud si pamatuji tak by to tak melo byt, nejsem si jist jestli se to orientuje podle pritomnosti souboru nebo jen v zapisu do txt cesty ale vim ze mizely. Pokud tam tedy igo je tak urcite pujde pridat jako dalsi radek aby tam mohly byt obe aplikace
Obrázek

HTC Kaiser juchu :D
warhead

Příspěvekod Ivo K v 10 čer 2009 08:59

@madmax - Psal jsem Ti, že můžeš zavolat přímo výrobci na info liku SMARTMAPS (číslo: 261397220) a jistě Ti řeknou o možnosti odinstlace Smartmaps, která to může vyřešit. Jistě Ti poradí nějaké řešení. Jsou rozumní a vstřícní.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod madmax v 10 čer 2009 09:02

Dobrá zkusím tam zavolat
madmax

Příspěvekod SvoDa v 10 čer 2009 09:17

Odinstalace smartmaps jak se na ni ptáš se opravdu provádí jen smazáním obsahu a provedením tzv.hardresetu přístroje (úplné vypnutí a znovuzapnutí) - ve tvém případě to bude to tlačítko na vypnutí a znovuzapnutí baterie, čímž dojde po znovuspuštění přístroje k nahrání čistých windows, kde by se ty nahrávané soubory ze smartmaps již neobjevily. Toto odpojení baterie (čili ten hardreset, jak jsme ti radili již předtím, jsi již zkoušel :?:
Ono je to podobné jak s odinstalací unlocku - restart nestačí k tomu, aby se odstranili všechny unlockovy soubory, musí se provést úplné vypnutí a znovuzapnutí přístroje.

Jak už jsme psali výše, smartmaps přemapoval tlačítko navigovat pro spouštění iGO8 na \\Storage card\\smartmaps\\smartmapspna.exe popř. na SDMMC\\SmartMaps\\smartmapspna.exe (nevím, jak se "jmenuje" tvá karta) a možná, že bohužel i v přístroji a nejen na kartě.
Nezůstalo ti tam někde na kartě nebo v hardu přístoje soubor např. ppath.txt nebo addons.txt či neco podobného, co obsahuje níže uvedené :?:

Kód: Vybrat vše
[modules]
Bluetooth = "icons/bluetooth.bmp", "\\windows\\bluemain.exe"
Settings = "icons/settings.bmp",  "settings", 1
Navigate = "icons/logo.bmp", "\\Storage card\\smartmaps\\smartmapspna.exe"
Navigate = "icons/logo.bmp","\\SDMMC\\SmartMaps\\smartmapspna.exe"
Multimedia = "icons/media.bmp",  "Multimedia", 0
SmartMaps = "", "\\Storage card\\smartmaps\\smartmapspna.exe"

Po připojení k PC si najdi v přístroji všechny .txt soubory a zkus se do nich mrknout.
Smartmaps instaluje na kartu, možnáže ve tvém případě bohužel i na HDD i takový soubor, který může přemapovat tlačítko navigovat.
tady je např. obsah addons.txt, kterým si smartmaps nastavuje cesty k aplikaci smartmaps.

Když bude vše neúspěšné, zkus v tom souboru addons.txt pro smartmaps přepsat
Navigate = "icons/logo.bmp", "\\Storage card\\smartmaps\\smartmapspna.exe"
na
Navigate = "icons/logo.bmp", "\\Storage card\\iGO8\\igo8.exe"
nebo
Navigate = "icons/logo.bmp", "\\Storage card\\iGO8\\mobilenavigator.exe"
či jak jsi to měl předtím při spouštění iGO8 na kartě (viz. cesta k palikaci iGO8 v sys.txt)
pak bys po vložení karty se smartmaps i iGO8 tlačítkem navigovat spouštěl iGO8 a ne smartmaps. Aspoň si tím vyzkoušíš jestli iGO8 vůbec jede.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod madmax v 10 čer 2009 10:15

Dobrá, podívám se na to.A zavolám na smartmaps, a taky zkusím ten hardreset.Potom se pokusím o to co psal SvoDa a večer okolo 19hod.jsem tu Zatím dík Pašáci musím jít.
madmax

Příspěvekod madmax v 10 čer 2009 18:01

Takže Pánové!!!
Nejdříve jsem chtěl poděkovat všem kteří se tady snažili pomoci !(blbům jako jsem já!)
A teď : :P UŽ TO MAKÁ :lol: :lol: :lol: A jak?
Pro : SvoDa : Pokoušel jsem se najít soubory o kterých jsi psal ale nic konkrétního jsem nenašel (asi blbě hledám).
A Hardreset to neřeší!!! Odzkoušeno .
Pro : Ivo K : Volal jsem na smartmaps . Nemohou mi pomoci teda říkal pán. Jinak jsem prý pitomec že jsem to nainstaloval na kartu s IGo8. (Neřekli to ale takhle doslova). Ale prý se to nemá.
pro: SvoDa : Máš pravdu co se týče karty smartmaps.
Potvrdil to člověk ze smartmaps .Jejich kartu opravdu můžeš zazálohovat ,potom smazat a nahrát znova a má to fungovat. Je vázaná na č. karty a asi to opravdu nesmažeš. (Bez záruky! KREJU SE).Pozor jde o origo kartu a soft!!
Pro :mikels a ostatní : díky
No a po té co jsem si už málem prostřelil hlavu.A u šesté kávy se srcem v krku a nervama v p..... jsem se rozhodl udělat to co tu už někdo psal. Nainstaloval jsem Totalkomander(normálně ho nepoužívám). Otevřel složku záloha navon.
Ve vedlejším okně otevřel mou milovanou Aničku Označil komplet všechny soubory ze zálohy. a dal přepsat v Navi. trvalo to doooost dlouho ! A světe div se!! Zázraky se dějí :lol: Jede!

A pro další střelce!!
1.Záloha,Záloha,Záloha. ( Navon nemá zálohovací CD/DVD)
2.Nenahrávejte smartmaps do karty s IGO8.(platí pro navon 250- 350)
3.Pokud to ale přesto uděláte Nezmatkujte!!! Pos....e co můžete.( Tuhle srandu jsem dával dohromady tři dny!!)
Ale povedlo se. S Pomocí človíčků na tomhle fóru!!
4.Pro vaše experimentování si pořiďte druhou kartu.(citace jednoho z Vás)
5.Chybama se člověk učí!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak znova díky všem !!
Ps. Na smartmaps si dám raději pozor :shock: THE END
madmax

Příspěvekod SvoDa v 10 čer 2009 18:12

No tak sláva.
Mám origo kartu Smartmaps (koupenou), resp. měl jsem, ale rozštípla se mi, tak jsem ji poslal PlanStudiu (Smartmaps) a oni mi origo SW nahráli na mnou "větší" zaslanou kartu. Na té mám bez problému v samostatných složkách nejen SmartMaps, ale i MioMap, iGO8,.... :D a v klidu se to snese vedle sebe.
Umazal jsem ale na kartě kolem SmartMaps všechno to smetí (ty mortscripty a exáče), co nebylo přímo v adresáři SmartMaps a pouze soubor smartmapspna.exe, který to spouští, jsem přesunul do složky SmartMaps a spouštím to spouštěčem (viz můj podpis)
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi