Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Primo 1.2 na zařízeních HTC

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Primo 1.2 na zařízeních HTC

Příspěvekod vu5936 v 08 bře 2011 21:11

Tak pár dalších testů po cestě domů, ale bohužel se moje hypotéza s zahlceným GPS rádiem a A-GPS ukázala jako scestná. Povypínal jsem zápisy v system.ini všechno, co by mohlo mít nějakou souvislost se sítí (sekce http, network i tmc-http). Žádný pokrok. Znovu jsem se vrátil k všude doporučovanému zápisu set_messages=0 a ještě přidal nový zápis disable_advanced=1. Díky tomu flood událostí Cannot write to GPS uz zmizel, ale opět se vrátily události Parse nmea failed... Krom toho se začal cyklicky zhruba co deset vteřin odpojovat a znovu připojovat sériový port s GPS.
Změnil jsem disable_advanced=0. To odstranilo i ty události Parse nmea failed..., takže v logu už nejsou žádné warningy ani errory týkající se GPS, až na to připojování a odpojování GPS portu stále dokola. :evil: :evil: :evil:
vu5936

Příspěvekod vu5936 v 09 bře 2011 12:41

Poslední test, který jsem udělal byla rekonfigurace bufferů GPS přijímače. Údajně to pomáhá při potížích s GPS u TomToma a Garmina XT. Návod je zde, vše je v registrech a žádné tweakovací nástroje k tomu nejsou potřeba. Vyzkoušeno ve všech kombinacích se zápisy set_messages i disable_advanced. Bohužel nic. Po zafixování satelitů a prvním pohybu opět buď vytuhne PDA a nebo odstřelí GPS čip, takže nejde hardwarově nadetekovat až do dalšího soft resetu PDA. Zde s pokusy končím, protože mi už došly nápady co ještě dalšího vyzkoušet.
vu5936

Příspěvekod Jasper v 09 bře 2011 13:24

Díky za snahu. ;) Já to zatím přestávám řešit a budu se víc věnovat úpravě data zipu pro 480x320. No a budu doufat že se brzo objeví nová verze která tyhle problémy odstraní. Jinak je to pro mě bohužel nepužitelné což mě dost mrzí protože na Miu to běží bez problémů jenže tam zase nevyužiju některé funkce.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod vovi v 09 bře 2011 13:44

Našel jsem tip na GPS "driver" (spíš mezičlánek) pro HTC - zkuste, já nemám na čem...
Kód: Vybrat vše
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=571266
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod vu5936 v 09 bře 2011 13:47

Nejvíc mne irituje, že na HD2 to "snad" lidem chodí, i když jejich publikované sys.txt neobsahují nic světoborného, co bychom ještě neznali nebo nevyzkoušeli. Nevím, v čem jsou HTC jiná... Pokud na nějakém zahraničním fóru narazíte na něco, co by stálo za vyzkoušení, dejte to prosím sem. Pomůže to docela velké komunitě uživatelů.
vu5936

Příspěvekod vovi v 09 bře 2011 20:29

Další tip z cizího fóra:
[gps]
source="virtserial"

A ještě pro nastavení podsvícení - pro stroje HTC mají být prý hodnoty pro "backlight_methods" rovny buď 43 nebo 52.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod Lakva v 09 bře 2011 23:10

No, já sice na THC HD ještě jezdím s 1.1, ale signál mi na tom taky vypadává častěji než bych snesl.
Zatím se zdá, že mi pomohlo mezi GPS čip a Primo nasadit Franson GPSgate, tam vytvořit COM / NMEA na portu 2 a s filtrem pouze platných záznamů. Samozřejmě to znamenalo nastavit v S.T port=2 a baud=4800, ale to není problém.
Tomsoft to prý zkoušel a údajně bez úspěchu, ale za pokus nic nedáte...
Lakva

Příspěvekod Jasper v 10 bře 2011 08:23

Tak jsem zkusil ten GPS driver z XDA. ;) Na první pohled to vypadá že výpadky signálu jsou pryč jenže... Primo je chvilkama zmatené ja včela v zimě a tvrdí mi že je jedu po poli, za chvíli že jsem na úplně jiné silnici než je skutečnost a pak pro změnu jsem podle něj byl skoro o kilometr dál než byla realita. Ale v tom driveru jsou nějaká nastavení která jsem neměni takže zkusím pár pokusů. Když to nepůjde tak to poletí a zkusím to co psal Lakva.
Jasper
Administrátor

Příspěvekod deusexx v 10 bře 2011 10:18

Pánové,kterým to na HTCéčku nešlape popř blbne.Já jsem sem upnul můj sys,ale asi jsem zapoměl podotknout jednu věc.Nebo spíš upozornit na jednu věc.Nedávejte si tam tady ten zápis.Celej ho smažte.
[device]
info_names="HTC HD2"

Možná je tam zakopaná sobáka.Já tam opravdu nemám device vyplněný :!: :!: :!: a šlape mě to.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Jasper v 10 bře 2011 10:41

Radku já z tvého sysu použil jen to co se týká GPS tedy s tím že jsem upravil hodnotu baud pro HD Mini ale výsledek je nulovej. ;)
[gps]
port=4
baud=4800
maximise_baud=0
set_messages=0
Jasper
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi