Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

objetí nějaké uzavírky

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: objetí nějaké uzavírky

Příspěvekod SvoDa v 06 úno 2009 19:30

mickielli15 píše:...se mi zdálo, že řešíte funkci blokování cest v iGO a TMC (TMC nemám). Tohle se týká funkce obchvat, ...

Chtěl jsem tím původně říct, že funkce blokované silnice mají stejný důsledek jako TMC událost, která je vždy objeta bez možnosti vrátit se na tu cestu dřív, než na križovatce, která je až za nějaou uzávěrou.

Jinak funkci obchvat jsem právě zkoušel "od stolu" při různě naplánovaných trasách a chová se to korektně - objede to úsek na naplánované trase, jehož délku si zvolíš, :arrow: když zadáš 5km, tak přístích 5km na plánované trase ti to "zamkne" a vede tě to oklikou, která je pochopitelně sama o sobě delší než 5km na původní trase. Vrátí tě to na "původní" cestu až na prvním možném vjezdu po 5km původní trasy.

mickielli15 píše:...obchvat, kdy mě to vede přímo na místě, kde zadám obchvat dál, jako bych nic nezadal, a to znamená že mi tato funkce nefunguje vůbec...

Problém nastane tehdy, když tam, kde jsi - přd cedulí zákaz vjezdu, není kudy odbočit. Zpravidla ale ta značka je tam,kde se ještě sjet dá.
To, o čem píšeš, tedy znamená, že nebylo mozné sjet pryč hned kolem tvé polohy, ale "sjezd" z té silnice byl dál vpředu, tedy v uzavírce, kam však nesmíš, a nebo hodně vzadu, kudy už jsi jel - pak tě to vede dál, a když dál nelze, musíš "svévolně" otočit a sjet na první odbočce, ono ti to mezitím tu objížďku přepočítá .
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod kadell v 01 čer 2009 09:17

A jak to treba resite kdyz nestihnete navolit objizdku? Nekolikrat se mi stalo, ze jsem to nestihl navolit a musel jsem odbocit z trasy, trasa se prepocitala a kdyz jsem navolil objizdku, tak mi to vlastne nabidlo objizdku objizdky.
kadell

Příspěvekod SvoDa v 01 čer 2009 09:24

Objížďku to vždy provede na délce úseku, který zvolíš.
Jestli jedeš na trase a záměrně z ní odbočíš, provede se přepočet dle tvé aktuální jízdy a když zvolíš objížďku až nyní, tzn. na nově přepočítané trase, je to pořád jen objížďka trasy, po které právě jedeš a klidně tě to vrátí i na tu trasu, po které jsi jel předtím a ze které jsi musel sjet, protože jsi objížďku nestihl navolit.
Holt chceš-li objížďku původní trasy, musíš navolit její objížďku v požadované délce ještě tehdy, dokud jsi z ní nesjel.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 01 čer 2009 09:40

... A nebo po uhnutí už do trasy nevrtat.Pokud máš rozumně nastavenou penalizaci za otáčení, tak Tě to vracet nebude a povede Tě to tak, abys na dalším možném místě zase najel na původní trasu. Pokud to tam nepůjde, tak zase pojedeš dál a trasa se zase přepočítá, s tím už se nedá nic dělat...
Ale zatím co jsem do objíždky vjel, tak jsem sjel z trasy podle značek, a navigace přepočítala pokaždé přesně po objízdné trase, takže nebyl problém.
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 01 čer 2009 09:43

JJ, naštěstí u nás (nevím, jaké zkušenosti máte vy) jsou silničáři zvyklí značit objížďky celkem spolehlivě. V PL, HU či CRO je to bez navigace celkem dobrodružství :lol:
SvoDa
Moderátor

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi