Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Mesto jako prujezdni bod (iGO Primo)

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Mesto jako prujezdni bod (iGO Primo)

Příspěvekod yksyks v 05 črc 2010 11:52

@ amatér:

Díky za návody, odzkoušeno v iGO 8.3. Skoro se mi víc líbí ten RouteConverter, v poslední verzi umí plánování na mapě taky a hlavně na rozdíl od ITN Converteru podporuje Unicode. Drag&Drop živě jako GoogleMaps na webu neumí ani jeden, ale RouteConverter umí aspoň při zadání nového bodu tento taháním přemisťovat dle libosti a trasu rovnou dopočítá.

Jiná věc je, že iGO ovšem nakonec může zvolit v detailech jinou trasu, protože v KML souboru jsou jen průjezdní body, o trase samotné nic. Takže například Google bůhví jak ví, že z D8 u Lovosic se musí sjet dříve, než na konci, který je dlouhodobě zavřený, tato importovaná trasa ale v iGO povede přes ten uzavřený kus (pokud si ho nezablokujete nebo pokud se náhodou neobjeví v TMC). Ale to je asi věc obecně neřešitelná — mít celý itinerář jako průjezdní body by asi byla děsná otrava.
Evolve Multitraxx 4GB (480 x 272) • Primo 2.0.1 (9.6.5.221194) • skin diMkaWA -TomSoft 1.5.3 (a) • NQ 2013.Q2
yksyks

Příspěvekod SvoDa v 05 črc 2010 12:00

To je sice hezký, ale přeci jen je nutno preferovat metody, které lze provádět bez PC a večer před cestou, ale přímo na trase, nebo na dovolené. Když jsem byl v CRO, místní mi poradil cestu zpět přes ABC a jelikož mne navi tahala "po staru" a prý ne zcela ideálně, dal jsem průjezďák do ABC-centrum města a cca 10km před ním jsem ten průjezďák smáznul, navedlo mne to po obchvatu ABC a trasa přes CRO byla opravdu lepší než to, co mi nabízela navi.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 05 črc 2010 15:48

Lze preferovat cokoli, já netvrdím, že je to jediné řešení. Je to jen pomůcka, jak si v klidu můžu u počítače dopředu naplánovat trasu. Prvotním impulsem bylo jak naplánovat trasu z bodu A do bodu B, přes bod C bez toho abych musel zajet do středu města. Na to konto se tu začalo diskutovat o tom, jak je všechno špatné.
Já vám prozradím jedno tajemství, které jsem si zatím nechával jen pro sebe, jak v tomto případě postupuji já. ;) (je to ale velké tajemství, tak ne že ho vykecáte :lol: )
Pokud vím, že chci jet z bodu A do bodu B přes bod C, zapnu navigaci, ale jen proto abych mohl přijímat hovory přes BT :D Ona totiž do každého města vede silnice, která má nějaké číslo, no a když to číslo znám, a přijedu na křižovatku, kde sice není směrník na to město kam chci dojet, je tam alespoň to číslo silnice, tak se řídím podle něho.
Navigaci zapínám až u města, kde hledám určitou adresu, pak už nikam nebodám, neťapu, ale prostě navigaci věřím. :lol: :lol: :lol:
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 05 črc 2010 16:33

Miro, nebylo by ještě lepší, zapamatovat si celou cestu a zapnout navigaci až když zabloudíš :?: :lol: :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 05 črc 2010 16:44

To nejde, já potřebuji to HF, kvůli tomu jsem si navigaci kupoval. :D
amatér
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 05 črc 2010 18:56

Já už od dob Miomapu dávám průjezdní bod za město na silnici, po které chci pokračovat. Musím do mapy, ale zatím to fungovalo...
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi