Když jsem řešil kam umístit navigačku, byla jedna z variant také "proklatě nízko" v popelníku. Výhody jsou, že nezasahuje do zorného pole (tudíž nedráždí ochranáře a chrániče), v noci nesvítí do očí a naopak ve dne na ni nesvítí příliš slunce. Nezanedbatelná výhoda je i v tom, že nedráždí nenechavce, neboť není problém ji nenápadně zamaskovat.
Nevýhoda je, že pohled na navi vyžaduje kromě "přeostření" také dost změnit úhel pohledu. Pokud mi stačí jenom "juknout", abych se ujistil, že jedu správnou odbočkou, tak to ještě jde, ale při delším zadívání se, už ani periferním viděním nevnímám situaci před autem.
Takhle nějak to vypadalo v "popelníku". Ta vanička nahoře patří už k finálnímu umístění.
wNavigacka 009.JPG
Těch umístění jsem vyzkoušel habakuk. Zajímavé bylo, že např. místo origo přístrojovky se mi vůbec nezamlouvalo. Přestože na tachometr se dívám dost často, tak navi na tomto místě mi vůbec nesedla. Zkoušel jsem krátce i variantu přímo v ose pohledu před sebou, ovšem jenom nasucho, za jízdy bych si netroufnul. Zjistil jsem že s mojí "hloubkou ostrosti" stejně nevidím zároveň údaje na displeji a silnici před sebou. Naopak varianta "mírně bokem" se mi zdála lepší, protože navigačka neruší v pohledu na vozovku.
Nakonec tedy skončila na palubovce v samo-domo držáku.
wNavigacka 006.JPG
Uchycení na nalepovací terč s použitím origo držáku jsem rychle zavrhl poté, co mi za jízdy spadla pod nohy. Na čelní sklo bych samozřejmě neměl odvahu ji dát vůbec
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Byla: NDrive G50+iGO 8.3 na SD, Stále je:C520+iGO 8.3 na SD, Bude: Primo na 7" tabletu