Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Umístění navigace v autě

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Umístění navigace v autě

Příspěvekod mddmirek v 17 pro 2009 10:21

no já jí mám tady díky mohutné přístrojovce do zorného pole předního skla nezasahuje, několik kontrol za sebou a nikdo nic neříkal ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MIO C520 R02+3+9911+1018 Verze programu Mio Map: Mio Map v3.3 1/2008, jnkorp & tomasII v3.2a cs TMC.Unlock Plug & Play TomasII, 8GB SDHC, video Player v 0.81RC1, IGO Primo 1.2 _ 9.2.0.191493, skin gj_AK v3.10.0_920
mddmirek

Příspěvekod SvoDa v 18 pro 2009 07:58

Pokud tomu článku v posl. příspěvku na předch. straně dobře rozumím, ikdyž budeš-li mít držák na palubce, sedne si za tvůj volant a když bude zasahovat "do skla", bude ti jistě tvrdit, že ti brání ve výhledu. V tomto případě, jakož i u držáku na skle hraje roli ještě to, pakliže přes držák ještě vidíš kapotu a ne již silnici ? A to ještě hraje roli i na výška postavy
No v každém případě je to vždy o tom, bude příslušník rozumnej nebo naopak, popř. malinkej nebo velikej :lol: .
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod w32honza v 20 pro 2009 22:32

Každopádně ti příslušník vlézt do auta nemůže. To má prostě smůlu. To by ti musel sdělit nějaké podezření, např. že si myslí že převážíš drogy, ale kuli držáku na navigaci ti do auta vlézt nesmí ;)
Obrázek
Evolve Colltrax 3D 2GB + 8GB SDHC Kingston
IGO 8.3.4.102680
IGO 8.5.9.142948 - testing
diMkaspecter v 1.1.24
w32honza

Příspěvekod Lakva v 22 pro 2009 13:21

Docela zajímavé řešení... Osobně mám na palubovce skleněnej čtverec prostě přilepenej oboustrannou páskou, ale tohle je samozřejmě elegantnější...
http://navigovat.mobilmania.cz/Bleskovk ... ARI=114425
Lakva

Příspěvekod vovi v 29 pro 2009 18:08

Další tip na držák do výdechů větrání:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.32274

Vypadá docela solidně a ty 3,33 USD by mě za to rozhodně nemrzely :D Při příští objednávce to zkusím.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod 8808008 v 13 led 2010 19:11

Tak já to pořešil poněkud docela jinak... Jistě se najdou jedinci, kteří budou namítat, že je navigace nízko a že se na ní špatné dívá... Ano je nízko a ano, výhled na navigaci neni z nejideálnějších ale...
1) - v noci mi nesvítí do tlamy, což mě u všech ostatních řešení umístění na skle sr**o
2) - nemusim ji neustále vynášet z auta - pokud chci navi schovat, prostě ji schovam pod čepici
3) - takto se dá řešit automatické zapínání a vypínání a dimming displaye řízený přímo osvitem budíků (na to už je potřeba trocha elektroniky navíc)
4) - design... ale to je spíš věc osobního vkusu.... pro někoho bezpředmětná záležitost...

Páč nekouřim - místo sem volil logicky - papulník šel do garáže a pak to chtělo už jen kapku měření, řezání, vrtání, kitování, broušení, lakování, lepení, letování a bylo...

Vlastní instalace:
_MG_4481.JPG

Výkres konzolky:
výkres plechu. jpg.jpg
8808008

Příspěvekod Lakva v 13 led 2010 23:07

No, máš to udělaný OPRAVDU moc pěkně, to všechna čest!
Ale osobně ten kaslík pod popelníkem (kterej taky ani nemám) docela využívám a hlavně je to fak úplně mimo výhled a já na navigaci koukám dost často, takže tohle bych nemohl...
Ono záleží, co máš za auto. Já jsem v Cordobě hned u palubovky a navíc jsem dost vysokej, takže bych fakt koukal hodně dolů a do strany.
Taky se mi zdá, že Ti na to svítí slunce, ne?
Lakva

Příspěvekod JaPan v 14 led 2010 02:34

Když jsem řešil kam umístit navigačku, byla jedna z variant také "proklatě nízko" v popelníku. Výhody jsou, že nezasahuje do zorného pole (tudíž nedráždí ochranáře a chrániče), v noci nesvítí do očí a naopak ve dne na ni nesvítí příliš slunce. Nezanedbatelná výhoda je i v tom, že nedráždí nenechavce, neboť není problém ji nenápadně zamaskovat.
Nevýhoda je, že pohled na navi vyžaduje kromě "přeostření" také dost změnit úhel pohledu. Pokud mi stačí jenom "juknout", abych se ujistil, že jedu správnou odbočkou, tak to ještě jde, ale při delším zadívání se, už ani periferním viděním nevnímám situaci před autem.
Takhle nějak to vypadalo v "popelníku". Ta vanička nahoře patří už k finálnímu umístění.
wNavigacka 009.JPG

Těch umístění jsem vyzkoušel habakuk. Zajímavé bylo, že např. místo origo přístrojovky se mi vůbec nezamlouvalo. Přestože na tachometr se dívám dost často, tak navi na tomto místě mi vůbec nesedla. Zkoušel jsem krátce i variantu přímo v ose pohledu před sebou, ovšem jenom nasucho, za jízdy bych si netroufnul. Zjistil jsem že s mojí "hloubkou ostrosti" stejně nevidím zároveň údaje na displeji a silnici před sebou. Naopak varianta "mírně bokem" se mi zdála lepší, protože navigačka neruší v pohledu na vozovku.
Nakonec tedy skončila na palubovce v samo-domo držáku.
wNavigacka 006.JPG

Uchycení na nalepovací terč s použitím origo držáku jsem rychle zavrhl poté, co mi za jízdy spadla pod nohy. Na čelní sklo bych samozřejmě neměl odvahu ji dát vůbec
Byla: NDrive G50+iGO 8.3 na SD, Stále je:C520+iGO 8.3 na SD, Bude: Primo na 7" tabletu
JaPan

Příspěvekod 8808008 v 14 led 2010 12:50

@ JaPan
Evidentně tě vedly stené pohnutky - nenápadnost a neoslňování v noci. Mě už celkem nevadí, že je navi nízko - spíš jsem zi zvyk. Nakonec, taky mám uši a nepotřebuju se dívat neustále na display, abych slyšel, že má za 50 metrů zatočit kamsi a dojeli jme, už jsme tu... :) Pro mě to vyváží skutečnost, že sednu, nastartuju a mažu. Navi se sama zapne/vypne a o nic se nestarám. Pohrával sem si s myšlenkou ji zabudovat na vrchní stranu palubky s tim, že zkrátka přesně vyříznu otvor a udělám servo mechanické vyklápění celé konstrukce - takovou sklapovačku. Bylo by to složitější, než to co sem vyrobil, což by zase tak nevadilo, ale nepodařilo se mi zjistit,, jak je to s místem pod palubkou. Potřeboval bych cca 4 cm do hloubky a nikdo mi nebyl schopen poskytnout informace, jak je zaranžovaná instrumentace v místě, které jsem plánoval. Ono - udělat díru do palubky a pak zjistit, že není reálné tam navigaci zastavět mi nepřišlo moc košér... :-) pokud se někomu válí v karáži palubka ze Superba, tak by to bylo řešení.... :D :D :D
8808008

Příspěvekod Jerry v 24 kvě 2010 17:50

V současné době mám mrňavý GC 3535, tak jsem ho vyzkoušel v relativně dobrém zorném úhlu, a je i dobře zastíněn, signál bere dobře.
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi