Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Umístění navigace v autě

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Umístění navigace v autě

Příspěvekod Lakva v 27 lis 2009 11:39

To je mi jasný...
Blbiny na zrcátku nemám, vadilo by mi to... I "pobíhající" flaška s pitím po nohama spolujezdce mě znervózňuje...

Ale jde o ty držáky navigací - přece výrobci nemůžou prodávat navigace s držákem, kterej se nesmí použít! Nebo to teda můžou zkusit prodávat, ale dost dobře nemůžou čekat, že si to lidi budou kupovat!

Právě mi přišla SZ od dotyčného týpka ze seat klubu:
AHOJ,
Dle předpisů (z.č. 361 O provozu na pozemních komunikacích),nesmí být na čelním skle nic,krom dálničním známek.Nedávno se to někde řešilo a byla tam chytrá rada dát origo držík na navigaci někam na přístrojovku - podle mě nesmysl.Takže bych to nechal na skle a doufal v rozumný přístup policistů :mrgreen:
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 27 lis 2009 11:42

Lakva píše:
AHOJ,
Dle předpisů (z.č. 361 O provozu na pozemních komunikacích),nesmí být na čelním skle nic,krom dálničním známek.

To je právě to, co jsem dneska od hlídky slyšel a zde popsal. O lidském přístupu při kontrolách se nezmiňovali, byť mne za moje předměty na špíglu nepokutovali.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 27 lis 2009 11:56

A co třeba ty držáky na MOOVka, co Škodovka rovnou montuje do Fóbijí - ta nožička držáku je přímo integrovaná v palubce a navigace trčí nad deskou v levém koutě palubky, kde silně brání ve výhledu poměrně dost potřebným směrem kolem A sloupku dolů. Jestlipak mají homologaci?
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Lakva v 27 lis 2009 12:02

To je na moovka? Myslel jsem že na TT...
To asi homologované bude... Problém je, že výrobcům toho projde mnohem víc než normálnímu člověku... Soudě podle toho neuvěřitelně nízkého zrcátka v Cordobě a spousta dalších podivností co na autech vidím, tak jim nejspíš proskočí cokoliv...
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 27 lis 2009 14:53

Asi to tak bude - je-li to pevnou součástí vozu z výroby, je to takto schváleno a nemůžou ti nic.

Jakékoliv dodatečně montované věci, ať na skle, či na špíglu či na palubce (tower držáky), budou-li "před sklem" a omezovat výhled budou vadit, ikdyž "tower" totéž řešení ve výrobě instalovaných držáků je košér.
Je to s podivem, že držáky (ať na sklo či "tower") se prodávají bez jakýchlkoiv problémů a pokud vím tak cokoliv, co se prodává musí mít prohlášení o shodě a oborovou homologaci, takže to asi přes MD ČR muselo projít.
Jenže v této zemi jsou zákony takové, že v případě sporu ve věci nakonec rozhoduje pouze soud a to ještě názor jednoho soudu není "směroplatný" (jak říkala Máňa) pro soud druhý (kromě Ústavního soudu).

No nic, asi ten růženec s andělem sundám, jezdím kolem té hlídky každý den, a po té diskusi o držácích si mne mohou pamatovat. Měl jsem to tam pro štěstí a z pověrčivosti, tak snad se mi nic nestane.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod oltcit v 27 lis 2009 16:22

Lakva píše:No jo, UK, kolébka demokracie :-(
Taky jsme byli před vállkou takoví, ale to je bohužel dávno. Desetiletí komančizmu z nás udělaly čecháčky bonzáčky a současnej unionizmus nás vodí za obě ručičky (aby jsme nemuseli vůbec myslet) a občas nám je uzluje, protože se nedá vyhovět všemu :-(

...

Noo mne to skor pripada ako skoro blbost ako demokracia,pretoze ta to uz davno nieje(ak beriem do uvahy preklad z latinciny ;) ) Anglia je idealny stat na testovanie global&unionizmu,hustota kamier na obyvatela je asi najvacsia na svete,respektovanie prikazov "zhora" je skoro stopercentne.....a vobec,skoda reci,hmm.. :? Neviem, ci sa to spominalo tu na fore,ci niekde inde,ten anglan s bawom,co isiel az po cesticke pre pesich a nakoniec ostal visiet nad priepastou,pretoze nasledoval pokyny z navigacie(TT) dostal peknu palku aj na angl. pomery) alebo ten kamion,co museli prekladat zariavom z jednej cesty na druhu,lebo sa "zasprajcoval medzi stromy :D (tiez mal TT) Anglani su uz tak zmagoreni.ze to ani pravda nieje,kamos to napriklad vyuzival pri parkovani,mal problem,ze mu parkrat oskreli jeho milovaneho Saaba :D tak zacal nosit so sebou dopravne kuzely a pri parkovani si ich oblozil okolo auta,ono totiz Anglan nevojde tam kde su kuzele,maju v sebe ako to povedat,urcitu bazen a respekt pred vsetkym,co je dane z vrchu(goverment do) toho ale nespadaju tie bandy vyrastkov,co terorizuju okolie a nikto si s nimi nevie rady,lebo nemaju plnoletost a su trestne nestihatelni.Znovu zopakujem,je to len o ludoch.Nieco sa u nas stane(nehoda,prihoda...) vyda sa nariadenie a policajti kontroluju a vyberaju pokuty,dokial budu plateni a ohodnocovani na zaklade hodnoty vybratych pokut,nieje sanca sa to zmenit a preto sa vzdy budu hladat cesticky ako tie nezmyselne nariadenia obchadzat. A to ze vyrobca vyraba drziaky na sklo je v pohode,on predsa nemoze vediet ako to uzivatel umiestni(zasa je to len o ludoch) sklo je prakticky jedina "kvazi "unifikovana sucast auta,na ktoru sa da kazda prisavka umiestnit(a este vyduchy vetrania) Moj osobny nazor je,ze aj tak jedine najlepsie miesto na navigaciu je vpravo(alebo vlavo-podla orientacie vodica) vedla volantu na pristrojovke,pretoze tam sa to da ovladat prstom bez pustenia volantu(i ked na druhej strane to by sme za jazdy robit nemali,ze???) pisal som o tom uz TUhttp://forum.entershop.cz/viewtopic.php?f=15&t=390&start=40#p18498
Aktualne Zenfone 2,Z3580,4GB RAM,64GB ROM,iGO Nextgen+ Pongo skin
rezerva Wayteq X980BT+ TMC RTA3000 by NaviGear(hacked),PRIMO_9.6.13.405512,skin Dimka174.a. Tomsoft
Nostalgia
Loox720,GNS5843TMC,CF4GB-iGO 8.3.4.117940,GJ6.14b3.p_DA
oltcit

Příspěvekod Lakva v 27 lis 2009 17:15

SvoDa píše:No nic, asi ten růženec s andělem sundám, jezdím kolem té hlídky každý den, a po té diskusi o držácích si mne mohou pamatovat. Měl jsem to tam pro štěstí a z pověrčivosti, tak snad se mi nic nestane.

Já bych to nesundával, ať anděl strážnej ví za kým má letět (i když ti se naštěstí nepletou :-) )
Pověs si to na držák navigace, tam by to nikomu vadit nemuselo, když to nebudeš mít přímo před očima. No a v případě potřeby to všechno bryskně sundáš jedním pohybem... :-)
A pokud vím, tak růženec funguje i když je stočenej...
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 27 lis 2009 17:29

:D Díky za podporu :D
V autě ty věci určitě zůstanou, ale na zrcátko je vracet nebudu, nemám peněz na rozdávání.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod alky v 27 lis 2009 20:33

iGO NEXTGEN by Pongo, 9.18.27.687519, iUNI
alky

Příspěvekod mkb v 15 pro 2009 21:06

Zde je také článek o umístění navigace na skle, včetně stanoviska ministerstva dopravy k umísťování navigačních systémů na předním skle vozidla.
http://mobil.idnes.cz/navigace-na-celni ... vigace_kor
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi