Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Umístění navigace v autě

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Umístění navigace v autě

Příspěvekod deusexx v 24 lis 2009 21:07

Mě spíš zaráží ta formulace"zabránění ve výhledu".....Co to je?Mám sedačku zvedlou max nahoru.A přes držák a GPS vidím ještě přední kufr.Takže v pohledu na cestu před autem mě nic nebrání.Pokud si tam za ten volant na STK sedne člověkochlap kterej bude mít 152.5 cm,tak mu to bránit bude.A teď babo raď.Čí pohled je rozhodující?????????A co je větší problém.Mít tu GPS připchlou na větráku a hledět někam doprava "dolů" a nebo to mít ve středu okna a sjet lehce očima, když potřebuju a furt vidím, co se přede mnou děje :?: Kterej (nevhodné slovo) tady ty předpisy cucá z prstu?Toho bych rád poznal :!: To je fakt banda bezmosků.Hlavně,že mají stranický knížky. :twisted:
Naposledy upravil deusexx dne 24 lis 2009 21:32, celkově upraveno 1
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Jarouš v 24 lis 2009 21:09

No,no,Radku opatrně :!: :lol:
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod deusexx v 24 lis 2009 21:15

Jardo,já se omlouvám za ten slovník,ale tady ty předpisy mě fakt točí na nejvyšší míru.Byl jsem na STK a držák jsem měl na skle.Bylo to letos.Naštěstí nikdo nic.Byli v pohodě.Ale to,co se dostává tady v tom státě do zákonů a podobných....to fakt zůstává rozum stát.
No já si to dokážu živě představit.To si sedne pár soudruhů v rámci "vytvoř si svůj projekt" (v rámci vykazování nějaké..rozuměj jakékoliv činnosti....) nakreslí si rybu po vzoru 6 sigma a ťápou nesmysly(ono to tak ale opravdu je) pak se na tom nejmenším nesmyslu shodnou a ten nějakým způsobem protlačí do zákona.Jinak si to fakt nedokážu vysvětlit.
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Jarouš v 24 lis 2009 21:23

Budiž ti prominuto.Chápu tvé rozčílení :!: ;)
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod deusexx v 24 lis 2009 21:24

Tos mě Táto uklidnil.Hned se mě bude líp usínat :D .S požehnáním.
Já už se raději na zprávy nedívám,bo se mě zvedá tlak na 200/150.Dochtor mě to zakázal :lol:
Naposledy upravil deusexx dne 24 lis 2009 21:34, celkově upraveno 1
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vovi v 24 lis 2009 21:33

Pánové, navrhuji sbalit tady tu naštvanou diskusi a přesunout se do chlastacího vlákna, kde si s gustem můžeme připít na zmar bezmozků, vychcánků a kozomrdů (promiň, effendi ;) ).
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod Lakva v 24 lis 2009 21:33

Jarouši, ale Deus má úplnou pravdu!!!
Jakmile máš v zákoně formulaci ve stylu "v množství větším než malém", no tak co si z toho vybereš???
To je vyloženě nabízená hůl na bití psů dle libosti!!! :evil:

Pokud se budu držet příměru s drogami, tak pochůzkáři sbalí pouličního feťáka se třema dávkama, protože tolik toho po hromadě ještě neviděli, zatímco protidrogový agenti pustí překupníka s kilem, protože pro ně je to už málo.
To jsou nějaký zákony, sakra?

Jak to máš chápat?
"Ve výhledu" mi navi nebrání, to je v mém případě opravdu 50x horší to vnitřní zpětný, protože když beru pravou zatáčku, pořád se musím trochu sklánět abych pod ním viděl. (a to jsem si ho už s pomocí kolegy z M&T posunul o něco nahoru přidáním druhého úchytu. Podotýkám, že technickou to v dubnu prošlo.)
Ale "v zorném poli řidiče" jednoznačně je - stejně jako volant, budíky, rádio, půl kabiny a ruce - a kdyby tam nebyla, byla by logicky ku prdu, protože říkejte si co chcete, ale jen a pouze podle hlasových pokynů se jezdit nedá! Aspoň ne s jistotou.

Přitom tvrdím, že navigace, je-li používána s rozumem a řidič je s ní seznámen, bezpečnost jízdy ZVYŠUJE, protože z řidiče přinejmenším snímá část stresu při jízdě v neznámém nebo málo známém prostředí.
Naposledy upravil Lakva dne 24 lis 2009 21:34, celkově upraveno 1
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 24 lis 2009 21:34

Radku, myslím, že ta ministerská expertní skupina nic nevymýšlí (ne že by její členové nechtěli, ale kromě platu jim to nic jiného nepřinese), takže si na takovéto věci zadá, zpravidla sice dle zákona o veřejných zakázkách, ale prakticky vždy "z volné ruky", popř. výzvou jednomu zájemci formou studie a právního rozboru od "nezávislé instituce" či privátní firmy. Ta "nezávislá instituce" či privátní firma pak za několik stovek tisíc učiní závěr (v rámci vykázání zaplatitelné činnosti), mezitím někteří z nich stihnou plzeňská práva, tudíž to mohou vydávat za právní názor, no a ministerská expertní skupina po inkasu provize, to pak již jen aplikuje. Začíná to většinou v rámci zviditelnění činnosti expertní skupiny reportáží v celoplošné a nejsledovanější v TV H@vna.

A souhlasím s vovim to přesunout.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 24 lis 2009 21:53

Pánové,řeknu vám,to mě daleko víc vadí boční sloupky,díky kterým jsem už málem dvakrát zestřelit auto zleva na malým kruháču,protože jsem ho fakt za tím levým sloupkem neviděl. :( Co je proti tomu navigace uprostřed,která mě osobně neomezuje ani mě v ničem nebrání.
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Lakva v 24 lis 2009 22:00

No a to já mám ještě sloupky rozšířený o ofuky, který taky krapítek zkreslujou...
Ale aspoň je mám víceméně průhledný. Na seat-klubu je nicméně týpek, kterej si je na sportovním Leonu natřel do barvy vozu! Ten musí mít do boku výhled jax tanku!!!
Lakva

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi