Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

objetí nějaké uzavírky

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: objetí nějaké uzavírky

Příspěvekod mkb v 15 zář 2008 15:11

Jenom doplním. Myslím, že v Rakousku to funguje také. Minulý týden TMC přicházely. Osobní zkušenost - přesně a včas nahlášená havárie při průjezdu Vídní. Mimochodem v H a HR přicházely také, ale né na mé trase. Nebyla možnost kontroly.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 15 zář 2008 15:29

V chorvatsku jsem byl koncem srpna a TMC ani náhodou nejelo. Že by změna od 1.9. :?:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 15 zář 2008 15:45

No to by byla opravdu náhoda. Pozoroval jsem to ve Slavonii. Že by ještě signál z Maďarska?
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 15 zář 2008 15:50

V Maďarsku to taky nejede, to musel být signál z Rakouska.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mickielli15 v 06 úno 2009 17:20

No, snad to dávám do správného vlákna, ale nadpis je jasnej :-)

Dnes jsem jel. Jel jsem a najednou uzavírka. Ok, dal jsem obchvat-vyhnout se-2km, pak 5km a vlastně jsem vyzkoušel všechno, ale stále se stejným výsledkem, a to že mě to vedlo vesele dál - jako předtím - jeďte 7 kilometrů. Když jsem se ale otočil, už mě to vedlo zpátky, ale ejhle - po 600m mě to otočilo a zase zpátky do uzavírky :twisted: !!! Tak jsem ještě zkusil dát "pokuta za obrat" na nulu, ale úplně stejnej výsledek. Tak jsem smazal obchvat, otočil se, jel pryč od té nepřátelské uzavírky a ono mě to vedlo jinudy, aniž bych zadával obchvat... :? . To si myslím, že bylo jen díky tomu, že i tato alternativní cesta byla cca stejně dlouhá, kdyby silniční síť nedovolovala jinou alternativu, než třeba 20km zajížďku, trvalo by to asi na průjezdu uzavírkou.
Ještě mě napadá, že by na to mělo vliv to, že jsem byl čumákem už přímo u uzavírky, což znamená, že už nešlo nikam odbočit, ale to by teoreticky měla vyřešit volba "pokuta za obrat" = 0m... nebo ne?

Máte s tímto nefukčním obchvatem nějakou zkušenost? Pro jistotu přidávám můj sys.txt, který mám na kartě, v program files/iGO8 i v
data.zip/project_config/igo8_generic.ini (v tom data zipu to mám proto, že ani v zařízení, ani na kartě mi to nereagovalo na změny v sys.txt!!! - jinak radši žádné změny v data.zip-u nedělám, jak radíte ;) ).

Možná jde jen o nějakou chybu v mapě, programu, skinu či co, kdo ví... Kdyby jste měli podobnou zkušenost, dejte vědět.

Jo a verze je samo ta nejnovější 8.3.2xxx - teď nevím, prostě ta poslední, skin gurjon 5.11.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PPC MIO P350, 320x240, iGO 8.3.2.71348, Gurjon 6.9.1p L&T, Dimka by Tomsoft 1.1.11.8 s dark patch a "červenozelenéšipky-patch"
nově - Mio P560 - krááásně chytá signál, jak rychle, tak i houževnatě :-)
mickielli15

Příspěvekod SvoDa v 06 úno 2009 17:30

Bohužel je to tak, už se to tu někdy hodně dávno psalo, že délka objížďky musí být delší než samotná uzavírka, jinak tě to na ní zase zavede. U uzavírky bývá většinou napsáno, kolik km je uzavřeno, nebo kde se lze na tuto silnici vrátitMusíš tedy kouknout do 2D a odhadnout (např.pomocí měřítka) délku uzavírky a zvolit "obchvat o větší délce, než je zavřený úsek.
TMC se chová jinak, to tě navede rovnou až za ni a nemusíš o ničem přenýšlet, jen zvolit vyhnout se konkrétní události.
Pokud ovšem není uzavírka v TMC, takto to lze vyřerešit tak, že tlačítko obchvat považuji za zbytečné, pokud umíš používat funkci blokovat silnici :D
Zablokuji tu silnici až k tomu bodu, kde uzavírka končí ( :!: funkce "blokuj" zablokuje silnici totiž jen do příští křižovatky :!: , pokud je to málo, je nutno zablokovat i úsek na ní) :D V případě blok.silnice se to chová idencicky jako u TMC události, tzn. tě to v průběhu zablokované silnice na ni zpět nenavede, ale až za konec tebou blokovaného úseku.
Já mám takto zablokováno několik cest i po Evropě, např. placené úseky ve Vídni a také ty vydřidušské kraťoučké úseky dálnic ve Slovinsku, abych nemusel na hranicích přeplánovávat cestu bez dálnic)
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 06 úno 2009 17:38

Většinou to řeším tak, že jedu někam.... a iGo si s tím poradí. :lol:
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod mickielli15 v 06 úno 2009 18:02

Jasný, ale mě to nenavedlo jakoby někde v půli objížďky zpátky na zavřenou silnici, mě to vedlo dál, jakom bych nic neudělal. Ani to tu objížďku nezačalo realizovat... Já bych se neptal, četl jsem to celý, ale tam se mi zdálo, že řešíte funkci blokování cest v iGO a TMC (TMC nemám). Tohle se týká funkce obchvat, kdy mě to vede přímo na místě, kde zadám obchvat dál, jako bych nic nezadal, a to znamená že mi tato funkce nefunguje vůbec, protože vím, že tato uzavírka je kratší než nejvyšší možný zadatelný obchvat v iGO. Teď jde o to, proč. Musím tedy příště manuálně zablokovat silnici přede mnou, no. Mrzí mě v mé iGO-TT schizofrenii, že když jsem zapnul Tomtoma a zadal jsem "vyhnout se uzavírce 5000m", tak nediskutoval a jelo se. Mě tato funkce v iGO ignoruje. Jako když řekneš psovi "zůstaň" a on jde dál :lol: :evil: . Prostě mě to posílalo dál za závoru, před kterou jsem přijel, ani ji to nezačalo objíždět, nebo se otáčet - i s "pokuta za obrat=0m"! ... což vám asi nedělá, jestli to dobře chápu...
PPC MIO P350, 320x240, iGO 8.3.2.71348, Gurjon 6.9.1p L&T, Dimka by Tomsoft 1.1.11.8 s dark patch a "červenozelenéšipky-patch"
mickielli15

Příspěvekod Lakva v 06 úno 2009 18:34

Hele, nikdy jsem to nezkoušel, ale nemůže to fungovat tak, že ta vzdálenost znamená ZAČÁTEK té uzavírky, a ne její délku?
Že bych dal třeba 5000 metrů a znamenalo by to "úseku za pět kiláků se vyhni".
Pak by uzavírka těsně přede mnou měla být realizována tou nejmenší možnou vzdáleností...

Ale asi je to blbost. Fakt jsem to nikdy nezkoušel, jen jsem to takhle chápal... než jsem si dneska přečetl tohle téma :-D
A jediná uzavírka do které jsem vjel, protože jsem o ní nevěděl dopředu (ty jsem řešil blokováním), ta byla značená na úhybné křižovatce, tak jsem uhnul, iGo to vzalo že jsem sjel z trasy, ale objížďka vedla v podstatě souběžně a protože mám velkou pokutu za obrat, tak mě to navedlo Z5 přesně jak navrhovali silničáři...
Lakva

Příspěvekod mickielli15 v 06 úno 2009 19:04

no, zní to sice divně, ale možná to tak i bude! Dneska jedu asi 220km, tak to ještě povyzkouším, teď běžím odehrát koncert a pak alouuu... na chalupu. Pěknej víkend všem.
mickielli15

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi